R-link2 navigasyon harita ücretsiz güncelleme

��������Olay o işte! Yıllardır igo kullanırım önce navigasyon cihazlarında sonra telefonda şimdi de araçta.. Evet spdb dosyası igonun kendi oluşturduğu dosyadır ve yüklenen radarları oraya atar. Dolayısıyla onu sil yeni radar dosyası yükle hepsi bu.

Tamam deneyeceğim üstadım, hadi bakalım hayırlısı :eyv

Sonuç olarak kendi radar dosyanı oluştur onu yükle, yeni harita güncellemelerinde hazır paket kullanacaksan içine bak varsa radar dosyasını iptal et. İlerde senin yeni eklemek istediğin radar noktaları olursa sadece onların olduğu txt dosyası oluşturup onu yükle diğerleri önceden spdb dosyasına geçtiği için tekrar yükleme yapmaz ve tekrarlardan kurtulmuş olursun. Hatırlarsan ben ilk postumda radar eklemiştim ondan sonraki paylaşımlarımda radar dosyaları olmadan sadece harita ve poi güncellemeleri paylaşmıştım. Ancak poilerde de sıkıntı olduğunu kullandıkça farkettik. Artık onu da her güncellemede yüklemeyeceğiz yüklemek istersek de önce eski poi dosyasını sileceğiz.

Sku dosyası bir çeşit zip dosyasıdır, bilgisarda zip açan WinRaR, winzip gibi bir program mutlaka vardır dolayısıyla sku dosyasının üzerine tıklarsanız dosya açılır ve içeriğini görürsünüz

Evet winrar ile açtı ve içeriğini gördüm. Teşekkürler üstad...

Sonuç olarak kendi radar dosyanı oluştur onu yükle, yeni harita güncellemelerinde hazır paket kullanacaksan içine bak varsa radar dosyasını iptal et. İlerde senin yeni eklemek istediğin radar noktaları olursa sadece onların olduğu txt dosyası oluşturup onu yükle diğerleri önceden spdb dosyasına geçtiği için tekrar yükleme yapmaz ve tekrarlardan kurtulmuş olursun. Hatırlarsan ben ilk postumda radar eklemiştim ondan sonraki paylaşımlarımda radar dosyaları olmadan sadece harita ve poi güncellemeleri paylaşmıştım. Ancak poilerde de sıkıntı olduğunu kullandıkça farkettik. Artık onu da her güncellemede yüklemeyeceğiz yüklemek istersek de önce eski poi dosyasını sileceğiz.

Kemalu Üstadım doğru diyorsun. Biraz önce SKU Creator Parmak İzi kısmında sadece "Özel Kameralar - Speedcam.spdb" olanı seçip kaldırmak için yeni SKU oluşturdum ve araçta tekrar yüklemeyi denedim. Yüklemeyi başarılı bir şekilde yapıyor ancak sonrasında bakıyorum o dosyayı silmiyor ve kameralar aynen duruyor. Başka bir şekilde silmek gerekecek galiba.

Yarın bir bakayım.

biraz önce bir kaç deneme yaptım; önce turkey.spc ve speedcam.spdb dosyalarını silmek istedim ama turkey.spc silindiği halde spdb dosyası kaldı. ikinci denememde spdb dosyasının sadece türkiye değil, diğer ülkelerin de bilgilerini tuttuğunu anımsayarak tüm ülkelerin radar dosyalarını ve spdb dosyasını silmeye aldım fakat sonuç aynı, üçüncü denememde boş bir speedcam.spdb dosyası oluşturdum ve onu yükledim, kurulum tamamlandı dedi ve listeye baktım orijinal speedcam.spdb dosyası duruyor tabi haritada da uyarı noktaları... şimdi sku creator yapımcısına yazdım sorunu anlattım bakalım vereceği yanıtı bekliyorum.. bu arada bahaneyle bir kaç ülke hariç diğer tüm ülkelerin haritaları, poileri, 3d binaları, sesleri vs.. ne varsa sildim, igo rahatladı :)

biraz önce bir kaç deneme yaptım; önce turkey.spc ve speedcam.spdb dosyalarını silmek istedim ama turkey.spc silindiği halde spdb dosyası kaldı. ikinci denememde spdb dosyasının sadece türkiye değil, diğer ülkelerin de bilgilerini tuttuğunu anımsayarak tüm ülkelerin radar dosyalarını ve spdb dosyasını silmeye aldım fakat sonuç aynı, üçüncü denememde boş bir speedcam.spdb dosyası oluşturdum ve onu yükledim, kurulum tamamlandı dedi ve listeye baktım orijinal speedcam.spdb dosyası duruyor tabi haritada da uyarı noktaları... şimdi sku creator yapımcısına yazdım sorunu anlattım bakalım vereceği yanıtı bekliyorum.. bu arada bahaneyle bir kaç ülke hariç diğer tüm ülkelerin haritaları, poileri, 3d binaları, sesleri vs.. ne varsa sildim, igo rahatladı :)

Kemalu Üstadım emeğine sağlık. Ne bela bir şeymiş bu spdb 😀 Bende daha önce taşınır navigasyon vardı, o da IGO yüklüydü. O cihazda "save" klasörü vardı, bu tür sıkıntılar olduğunda onun içini silince sorun kalmazdı. Tabi R Link2 sistem farklı. Umarım SKU Creator yapımcısı yardımcı olur. Bu sorunu çözersek ileride rahat rahat güncelleme yapabiliriz. Güzel haberler bekliyoruz. Hadi hayırlısı.

Üstadım, bu forumda Sayfa 30 ve Konu Satırı 297'de kısaca crack harita yüklemesini özetlemeye çalıştım. Yüklemek istediğiniz harita; IGO HERE mı? Yoksa Başarsoft'mu? Çünkü ona göre oluşturulan haritalar var. Yeni oluşturulan dosyalar sadece Türkiye için olunca yaklaşık 380 mb civarında oluyor. Siz ilk sayfalara baktınız herhalde. Aceleniz yoksa burada en son Başarsoft güncel haritası yakında yüklenir. Şu anda arkadaşlar ve ben araçlarımızda deniyoruz.

Merhaba hocam,
acelem yok evet, araçta harita çok eski bu yüzden yenilemek istedim, 380 mb başarsoft işimizi görür, o halde beklemedeyiz.
Bizleri de haberdar ederseniz sevinirim.
Teşekkürler

son güncellememde harita görseline bir de bisiklet koydum :))
cyV3G4.jpg
[/URL][/IMG]

SONUNDA BAŞARDIM !...

Arkadaşlar, R Link2 sistemde IGO navigasyon yüklemesinde kullanılan radar yani speedcam dosyalarının text (txt uzantılı) formatta hazırlanarak yüklenmesi ve güncellenmesi işlemi sonucunda, sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan ve silinmeyen “speedcam.spdb” dosyası içerisinde kameraların birikmesi sonucu, aynı noktada birden fazla kamera görünebilmektedir. Araştırmalarım sonucunda yabancı bir forumda bu kameraların nasıl silineceği, “speedcam.spdb” dosyası içeriğinin nasıl sıfırlanacağı (resetleneceği) aşağıda açıklanmıştır:

1.Öncelikle aracımızın USB portuna Fat32 ile biçimlendirilmiş flash belleğimizi takarak “.wls” uzantılı kimlik numarasının yüklenmesini sağlıyoruz. Bunun için flash bellek porta takıldıktan sonra R Link2 ekranının açılması, menüdeki birkaç yere girip çıkılması yeterli olacaktır.

2.Ardından bilgisayarımıza flash belleğimizi takıp SKU Creator programını çalıştırıyoruz. Burada üst kısımda “R-LINK2 Parmak İzi (R-LINK2 Fingerprint)” yazan yere tıklıyoruz. Program flash belleği otomatik olarak tanıyacak ve “.wls” uzantılı dosyayı bulacaktır. Eğer bulmazsa “Aç” yazan yerden flash bellek sürücüsü bulunarak seçilebilir.

3.Hemen altında “VIN” yazan yere aracın şasi numarası girildikten sonra, “Parmak İzinin Şifresini Çöz” yazan yere tıklıyoruz. Alttaki alana o “.wls” kimlik numarasına ait yüklü navigasyon içeriği çıkacaktır. Burada silinecek olan “speedcams.spdb” bulunup yanındaki kutucuk işaretlenecektir.

4.Sonrasında “SKU Arşiv Adı” yazan yere herhangi bir isim yazıyoruz. Örneğin ben “del_speedcams” yazdım. Oluşturacağımız SKU Arşivinin kaydedileceği yer otomatik olarak flash bellek çıkacaktır. Siz isterseniz başka yerde seçebilirsiniz. Ardından “SKU Arşiv Oluştur” yazan yere tıklayarak buradaki işlemi tamamlıyoruz.

5.Bundan sonraki yapılacak işlem önemli! Çünkü, speedcam dosyasını “txt” formatında oluşturduğumuz ilk ismini bulmamız gerekiyor. Eğer birden fazla dosya varsa hepsi için birazdan anlatacağım şekilde SKU dosya oluşturacağız. Farklı isimlerde yaparsak işlem başarısız olacaktır.

6.Şimdi bilgisayarda bir yere boş bir klasör açıyoruz. İsmi önemli değil. Ben “mymappackage” diyorum mesela. Bunun içine küçük harflerle “content” isminde bir klasör açıyoruz. Sonra bunun içine yine küçük harflerle “speedcam” isminde bir klasör daha açıyoruz.

7.Oluşturduğumuz speedcam klasörü içine, aşağıdaki dosyaları kopyalıyoruz:

a.Biraz önce bahsettiğim, ilk oluşturduğumuz isimle kullandığımız “txt” formatında bir dosya kopyalıyoruz. Bunun içine sadece tek satır radar bilgileri giriyoruz. X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION şeklindeki başlık duracak. Bunun altına koordinat ve radar bilgileri tek satır girilecek.

b.Ayrıca SKU Creator programında “speedcams.spdb” dosyasını silme işlemi sonrasında oluşturulan “.sku” uzantılı dosya üzerinde sağ tıklıyoruz. Winrar/Winzip ile birlikte aç diyoruz. Açılan menüde “content” ve bunun içindeki “speedcam” içindeki “speedcams.spdb.stm” üzerinde sağ tıklayıp “Belirtilmiş klasöre ayıkla” diyerek buradan kurtarıyoruz. Eğer çıkarılacak yeri değiştirmezseniz “.sku” uzantılı dosyanın bulunduğu aynı yerdeki bir klasör içine çıkarılır. Buradan sadece “speedcams.spdb.stm” olan dosyayı alıp bunu biraz önce “a” maddesinde açıklanan “.txt” formatındaki dosya ile aynı yere (content / speedcam içine) kopyalıyoruz.

8.SKU Creator programını açıyoruz. Bu sefer “İşleme-Derleme” kısmında “Aç” yazan yere tıklayarak “content” klasörünü seçiyoruz.

9.Burası önemli! “Klasör Ağacı Yapısını Kontrol Et ve Hataları Düzelt” yazan yere TIKLAMIYORUZ! Doğrudan “SM Copy Oluştur” sonrada “MD5 Oluştur” yazan yerlere tıklıyoruz. SKU Arşiv Adı yazan yere herhangi bir isim veriyoruz. Örneğin ben “del_speedcams” yazdım. Sonrasında “SKU Arşiv Oluştur” yazan yere tıklayıp programdaki işimizi bitiriyoruz.

10.Kendi oluşturduğumuz, örneğin benim “mymappackage” ismini verdiğim klasör içindeki “SKU” klasöründe ve onun içindeki “R-LINK” dosyasında aşağıdakiler olmalıdır. Tabi siz farklı isim verdiyseniz değişebilir ama uzantılar aynı olmalıdır:

a. "del_speedcams.sku"
b. "del_speedcams.sku.md5"
c. "force_update.txt"
ç. "MM2014_3_0_TT1712_FACTORY_WW_HIGH_20180910.lyc" (İsterseniz bunu kendi orjinal lisans dosyanızla değiştirebilirsiniz)

11.Kontrol maksadıyla, bu dosyalar içindeki “del_speedcams.sku” üzerinde sağ tıklayarak, winrar/winzip programı ile birlikte açıyoruz. Açılan pencerede “content” ve onun içindeki “speedcam” içine giriyoruz. Bu klasör içindeki dosyalar aşağıdaki gibi olmalıdır:

a. “speedcam.spdb.stm”
b. “…….txt”
c. “…….txt.md5”
ç. “…….txt.stm”

(Burada "....." şeklinde olan yere sizin speedcam dosyalarına verdiğiniz isim olacaktır.)

12.Oluşturduğumuz R-LINK klasörünü Fat32 ile biçimlendirilmiş flash belleğe aktarıp araca programı yüklüyoruz. Yükleme sonrasında “.txt” formatında hazırladığınız kameralar siliniyor, ancak “.spc” uzantılı speedcam dosyası silinmiyor ve boş halde “speedcams.spdb” kalıyor. Denenmiş ve çalıştığı görülmüştür. Yine de yüklemeye karar verme ve yükleme sırasında karşılaşılacak olumsuz durumların sorumluluğu sizlere aittir.

KOLAY GELSİN….

Geri