- Katılım
- 17 Haz 2020
- Mesajlar
- 154
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 16
- Yaş
- 61
Dostum foruma girdim gelişmeleri paylaşayım dedim, bir de baktım sen benden hızlı davranmışsın eline sağlık..
bu arada txt formatında radar dosyaları konusuna uzak olanlar, txt uzantılı kendi radar dosyalarını hiç oluşturmamış olanlar için 7. maddeyi basitleştireyim: bir yerden hazır txt formatında speedcam dosyası bulun, içini açın X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION şeklindeki başlıktan sonraki ilk satır hariç geri kalanı silin.
bu arada txt formatında radar dosyaları konusuna uzak olanlar, txt uzantılı kendi radar dosyalarını hiç oluşturmamış olanlar için 7. maddeyi basitleştireyim: bir yerden hazır txt formatında speedcam dosyası bulun, içini açın X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION şeklindeki başlıktan sonraki ilk satır hariç geri kalanı silin.
SONUNDA BAŞARDIM !...
Arkadaşlar, R Link2 sistemde IGO navigasyon yüklemesinde kullanılan radar yani speedcam dosyalarının text (txt uzantılı) formatta hazırlanarak yüklenmesi ve güncellenmesi işlemi sonucunda, sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan ve silinmeyen “speedcam.spdb” dosyası içerisinde kameraların birikmesi sonucu, aynı noktada birden fazla kamera görünebilmektedir. Araştırmalarım sonucunda yabancı bir forumda bu kameraların nasıl silineceği, “speedcam.spdb” dosyası içeriğinin nasıl sıfırlanacağı (resetleneceği) aşağıda açıklanmıştır:
1.Öncelikle aracımızın USB portuna Fat32 ile biçimlendirilmiş flash belleğimizi takarak “.wls” uzantılı kimlik numarasının yüklenmesini sağlıyoruz. Bunun için flash bellek porta takıldıktan sonra R Link2 ekranının açılması, menüdeki birkaç yere girip çıkılması yeterli olacaktır.
2.Ardından bilgisayarımıza flash belleğimizi takıp SKU Creator programını çalıştırıyoruz. Burada üst kısımda “R-LINK2 Parmak İzi (R-LINK2 Fingerprint)” yazan yere tıklıyoruz. Program flash belleği otomatik olarak tanıyacak ve “.wls” uzantılı dosyayı bulacaktır. Eğer bulmazsa “Aç” yazan yerden flash bellek sürücüsü bulunarak seçilebilir.
3.Hemen altında “VIN” yazan yere aracın şasi numarası girildikten sonra, “Parmak İzinin Şifresini Çöz” yazan yere tıklıyoruz. Alttaki alana o “.wls” kimlik numarasına ait yüklü navigasyon içeriği çıkacaktır. Burada silinecek olan “speedcams.spdb” bulunup yanındaki kutucuk işaretlenecektir.
4.Sonrasında “SKU Arşiv Adı” yazan yere herhangi bir isim yazıyoruz. Örneğin ben “del_speedcams” yazdım. Oluşturacağımız SKU Arşivinin kaydedileceği yer otomatik olarak flash bellek çıkacaktır. Siz isterseniz başka yerde seçebilirsiniz. Ardından “SKU Arşiv Oluştur” yazan yere tıklayarak buradaki işlemi tamamlıyoruz.
5.Bundan sonraki yapılacak işlem önemli! Çünkü, speedcam dosyasını “txt” formatında oluşturduğumuz ilk ismini bulmamız gerekiyor. Eğer birden fazla dosya varsa hepsi için birazdan anlatacağım şekilde SKU dosya oluşturacağız. Farklı isimlerde yaparsak işlem başarısız olacaktır.
6.Şimdi bilgisayarda bir yere boş bir klasör açıyoruz. İsmi önemli değil. Ben “mymappackage” diyorum mesela. Bunun içine küçük harflerle “content” isminde bir klasör açıyoruz. Sonra bunun içine yine küçük harflerle “speedcam” isminde bir klasör daha açıyoruz.
7.Oluşturduğumuz speedcam klasörü içine, aşağıdaki dosyaları kopyalıyoruz:
a.Biraz önce bahsettiğim, ilk oluşturduğumuz isimle kullandığımız “txt” formatında bir dosya kopyalıyoruz. Bunun içine sadece tek satır radar bilgileri giriyoruz. X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION şeklindeki başlık duracak. Bunun altına koordinat ve radar bilgileri tek satır girilecek.
b.Ayrıca SKU Creator programında “speedcams.spdb” dosyasını silme işlemi sonrasında oluşturulan “.sku” uzantılı dosya üzerinde sağ tıklıyoruz. Winrar/Winzip ile birlikte aç diyoruz. Açılan menüde “content” ve bunun içindeki “speedcam” içindeki “speedcams.spdb.stm” üzerinde sağ tıklayıp “Belirtilmiş klasöre ayıkla” diyerek buradan kurtarıyoruz. Eğer çıkarılacak yeri değiştirmezseniz “.sku” uzantılı dosyanın bulunduğu aynı yerdeki bir klasör içine çıkarılır. Buradan sadece “speedcams.spdb.stm” olan dosyayı alıp bunu biraz önce “a” maddesinde açıklanan “.txt” formatındaki dosya ile aynı yere (content / speedcam içine) kopyalıyoruz.
8.SKU Creator programını açıyoruz. Bu sefer “İşleme-Derleme” kısmında “Aç” yazan yere tıklayarak “content” klasörünü seçiyoruz.
9.Burası önemli! “Klasör Ağacı Yapısını Kontrol Et ve Hataları Düzelt” yazan yere TIKLAMIYORUZ! Doğrudan “SM Copy Oluştur” sonrada “MD5 Oluştur” yazan yerlere tıklıyoruz. SKU Arşiv Adı yazan yere herhangi bir isim veriyoruz. Örneğin ben “del_speedcams” yazdım. Sonrasında “SKU Arşiv Oluştur” yazan yere tıklayıp programdaki işimizi bitiriyoruz.
10.Kendi oluşturduğumuz, örneğin benim “mymappackage” ismini verdiğim klasör içindeki “SKU” klasöründe ve onun içindeki “R-LINK” dosyasında aşağıdakiler olmalıdır. Tabi siz farklı isim verdiyseniz değişebilir ama uzantılar aynı olmalıdır:
a. "del_speedcams.sku"
b. "del_speedcams.sku.md5"
c. "force_update.txt"
ç. "MM2014_3_0_TT1712_FACTORY_WW_HIGH_20180910.lyc" (İsterseniz bunu kendi orjinal lisans dosyanızla değiştirebilirsiniz)
11.Kontrol maksadıyla, bu dosyalar içindeki “del_speedcams.sku” üzerinde sağ tıklayarak, winrar/winzip programı ile birlikte açıyoruz. Açılan pencerede “content” ve onun içindeki “speedcam” içine giriyoruz. Bu klasör içindeki dosyalar aşağıdaki gibi olmalıdır:
a. “speedcam.spdb.stm”
b. “…….txt”
c. “…….txt.md5”
ç. “…….txt.stm”
(Burada "....." şeklinde olan yere sizin speedcam dosyalarına verdiğiniz isim olacaktır.)
12.Oluşturduğumuz R-LINK klasörünü Fat32 ile biçimlendirilmiş flash belleğe aktarıp araca programı yüklüyoruz. Yükleme sonrasında “.txt” formatında hazırladığınız kameralar siliniyor, ancak “.spc” uzantılı speedcam dosyası silinmiyor ve boş halde “speedcams.spdb” kalıyor. Denenmiş ve çalıştığı görülmüştür. Yine de yüklemeye karar verme ve yükleme sırasında karşılaşılacak olumsuz durumların sorumluluğu sizlere aittir.
KOLAY GELSİN….