Megane IV HB 1.5 DCi EDC - Gaz pedali arada bir tepkisiz kaliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdem1998
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu kadar hırslı olmaya lüzum yok. Bir kere söylerseniz eminim buradaki herkes arıza çıkabileceğini anlayacaktır. Son 3 sayfa komple sizin negatif yorumlarınızla ve aynı şeyi tekrarlamalarınızla dolu. Nefes alın lütfen.

Bu kadar hırslı olmaya lüzum yok. Bir kere söylerseniz eminim buradaki herkes arıza çıkabileceğini anlayacaktır. Son 3 sayfa komple sizin negatif yorumlarınızla ve aynı şeyi tekrarlamalarınızla dolu. Nefes alın lütfen.

Kim hırslı tecrübe paylaşımı yapılıyor burda. Sen oto. Vites için şöyle iyi böyle iyi hep gerçeği yansıtmayan güzel kelimeler duymak istediğin için yazılanlar ağır geliyor sana. Neyse konuyu kapattık

​Dostlar sakin lütfen ......

Arkadaşlar sakin.

Scale , geridekacvar konu amacı dışına çıkmasın lütfen.

Edinilen tecrübelere saygı duyulması gerekir. Her eleştiri dinlenip ona göre kendin yolunu çözebilirsin. Yıllarca edinemeyeceğin tecrübeyi burda 5 dakikada edinebilirsin. O yüzden yapılan yorumlara saygı duymalısın.üstelik 23 yaşında yolun bsşındasın bence bu konuda artık yazma istersen . Diğer insanlara ayıp oluyor

Megane 4 icon 2016 model araç sahibiyim. Ben 20 yıldır renault kullanıyorum daha önceki arabam clio icondu. Görüyorum ki burda insanlar duymak istediğini yazmayınca hemen tepki verip saçmalıyor. Üstelik yaşına rağmen bilmişlik taslayıp karşındakini yaşını bilmeden seviyesizleşiyor.arabası megane 4 olmadığı halde saçma yorumlar yapanlar ortalığı karıştıranlar burda .ben artık tecrübelerimi paylaşmayacağım bu forumda. Sizlere iyi seviyeli forumlar

Bakın benim şu yaşımda etmediğim lafları siz etmişsiniz ki ben özellikle yaşımı belirttim. Seviyesizleşmek, saçmalamak gibi kelimeler kullanmışsınız. Yorumlardan neyin ne olduğu gayet açık. Bizde benim çocukluğumdan beri Renault kullanıyoruz, benimde önceki aracım Clio Icondu fakat böyle bilmişlik taslamadım hiç. Ben sadece yorumlarınızda bu kadar fazla sivri dilli bir tavır takınmayın, kimsenin moralini bozmayın diye uyarı mânâsında yazmıştım. Konuyu farklı yerlere çekme amacınız varsa bilemem tabii. Ayrıca, böyle bir konu yüzünden forumdan ayrılmak saçma asıl. Burada bana kızıpta forumu bırakmayacak kadar olgunsunuzdur diye tahmin ediyorum. Yaşınız itibariyle size saygı duymam gerekiyor ve duyuyorumda fakat sınırınızı aşmadan yorum yapın lütfen.

Bakın benim şu yaşımda etmediğim lafları siz etmişsiniz ki ben özellikle yaşımı belirttim. Seviyesizleşmek, saçmalamak gibi kelimeler kullanmışsınız. Yorumlardan neyin ne olduğu gayet açık. Bizde benim çocukluğumdan beri Renault kullanıyoruz, benimde önceki aracım Clio Icondu fakat böyle bilmişlik taslamadım hiç. Ben sadece yorumlarınızda bu kadar fazla sivri dilli bir tavır takınmayın, kimsenin moralini bozmayın diye uyarı mânâsında yazmıştım. Konuyu farklı yerlere çekme amacınız varsa bilemem tabii. Ayrıca, böyle bir konu yüzünden forumdan ayrılmak saçma asıl. Burada bana kızıpta forumu bırakmayacak kadar olgunsunuzdur diye tahmin ediyorum. Yaşınız itibariyle size saygı duymam gerekiyor ve duyuyorumda fakat sınırınızı aşmadan yorum yapın lütfen.

Tşk ederim size iyi forumlar

Merhabalar, bu gün aracıma bindiğimde devir saati 1500 devirde takılı kaldı ve gaz pedalı kesinlikle tepk vermedi ayrıca gösterge tablosundaki otomatik vites d simgesi yanıp sönmeye başladı. Manule geçirmeye çalıştım yine tepki vermedi. Araçla hareket ettiğim yer yokuş aşşağı olduğu için araç aşşağı doğru kayıyordu sağa çekip stop ettim. Tekrar çalıştırdığımda sorun çözüldü. İnşallah anlık bir şeydir.

Arkadaşlar,
Konu başlığı otomatik vites mi manuel vites mi DEĞİL. Eğer otomatik aracınız var ve bu sorunu yaşamamışsanız burada olmayan tecrübenizi aktarmanıza gerek yok. Manuel vitesin maliyet ve kullanım hissi açısında artıları olduğunu, otomatik vitesin se konfor açısından tartışılmaz olduğunu bilemeyecek birisi olduğunu düşünmüyorum bu forumda. Dolayısı ile kimsenin kimseyi ikna etmeye çalışmasına gerek yok. Para ve zevk meselesi. İsteyen istediğini tercih eder.
Ayrıca, bu EDC nin kronik sorunu böyle kullanmaya alışın gibi ve tüm çift kavramalılar böyleymiş gibi bir bilgi ve yorum da doğru değil. Kavrama sistemi, donanım ve yazılımdan oluşmaktadır. Her çift kavramalı şanzıman aynı değildir. EDC de ki problem DSG de yoktur. DSG deki EDC de. Mantığı aynı olsa da donanım ve yazılım farklıdır. EDC ile yaşadığım problemleri DSG ile asla yaşamadım. Demek istediğim her şeyi aynı sepete koymak doğru değil.
EDC de ki bu özellikle kasislerde ve yokuş aşağı yaşanan (bazılarının olur öyle dediği :) ) sorun esasen normal bir durum değil, olmaması gerekir. İleride umarım düzeltilir. Bu durum benim gördüğüm tüm Megane 4 1.5dci EDC lerde mevcut. Sende var bende yok gibi bir şey değil bu. Zira tüm araçların donanım ve yazılımı aynı. Kimi fark eder, kimi etmez, kimi önemser, kimi önemsemez. O size kalmış. Hayırlı haftalar herkese.

Geri