Arkadaşlar,
Konu başlığı otomatik vites mi manuel vites mi DEĞİL. Eğer otomatik aracınız var ve bu sorunu yaşamamışsanız burada olmayan tecrübenizi aktarmanıza gerek yok. Manuel vitesin maliyet ve kullanım hissi açısında artıları olduğunu, otomatik vitesin se konfor açısından tartışılmaz olduğunu bilemeyecek birisi olduğunu düşünmüyorum bu forumda. Dolayısı ile kimsenin kimseyi ikna etmeye çalışmasına gerek yok. Para ve zevk meselesi. İsteyen istediğini tercih eder.
Ayrıca, bu EDC nin kronik sorunu böyle kullanmaya alışın gibi ve tüm çift kavramalılar böyleymiş gibi bir bilgi ve yorum da doğru değil. Kavrama sistemi, donanım ve yazılımdan oluşmaktadır. Her çift kavramalı şanzıman aynı değildir. EDC de ki problem DSG de yoktur. DSG deki EDC de. Mantığı aynı olsa da donanım ve yazılım farklıdır. EDC ile yaşadığım problemleri DSG ile asla yaşamadım. Demek istediğim her şeyi aynı sepete koymak doğru değil.
EDC de ki bu özellikle kasislerde ve yokuş aşağı yaşanan (bazılarının olur öyle dediği
) sorun esasen normal bir durum değil, olmaması gerekir. İleride umarım düzeltilir. Bu durum benim gördüğüm tüm Megane 4 1.5dci EDC lerde mevcut. Sende var bende yok gibi bir şey değil bu. Zira tüm araçların donanım ve yazılımı aynı. Kimi fark eder, kimi etmez, kimi önemser, kimi önemsemez. O size kalmış. Hayırlı haftalar herkese.