Megane 4 almak isteyenler kesinlikle okusun!!!!!

Durumu fark ettiğimde ilk Ankara AKBAK bayiyi aradım ancak çok ilgilenmediler. ardından internetten Renault Fransa yönetim kurulu başkanı carlos ghosn mail adresini buldum. şikayetimi yazdım. Türkiye genel merkeze yönlendirdiğini söylediler. Merkezden aradılar güzelce dinlediler. Biz bir rapor oluşturup sonucu size ileteceğiz dediler. Sonra malum sonuç ayar, rötuş, boya. flashock dileklerin için teşekkür ederim katılıyorum binmek için alınır ancak sizde şuna anlamanız lazım, bu miktarda para verip bize sıfır araç satıp ilk haftasında servise sokmaları normal bir durum değil ve bu kadar rahat olmaları da bizim yüzümüzden. Ben 90 bin oara veriyor ve yeni bir ürün alıyorsam bana ilk haftadan servise aracı sokturup boya, rötuş, sok-tak diyemezler. Buda benim prensibim. Algorist kardeşim ihtarda ilk olarak araçtaki sorunları anlattım. ardından 4077 sayılı kanunun 4. maddesini ekledim. 3. maddede ise aracın yenisi ile değiştirilmesini talep ettim. 4. madde de ise değiştirilmez ise yargı yoluna başvuracağımı ayrıca satarken bu kusurları belirtmemelerinin yanında hatasız ve yeni olduğunu belirtmelerinden dolayı ceza kanunları kapsamında şikayette bulunacağımı yazdım.
Hocam tebrikler, çok iyi abartıyorsunuz. Arabamı çok önemli bir sıkıntı olmadıkça en az beş sene satmayı düşünmüyorum. Allah sıkıntı vermez inşallah. Gelelim vida ve kapak değişmesi olayına satacağım zaman alıcı bu kapak değişmiş falan filan dediği gibi arkasını döner gider o kadar.(Bu araba sedef beyaz metalik boya zaten aynı rengi ne servis ne de başka bir yer tutturamaz; değişim,boya kabak gibi sırıtır) Sen yaşadığın sıkıntılardan dolayı çok kızgınsın, anlıyorum haklısın da. Ancak bu kadar da kopmlo teorisi türetir gibi davranmayın. Bakın bundan önce Hyundai aldım sıfır aldığım gibi sorun yaşadım, deri direksiyon yırtıldı resmen, ilk müracaatımda ikilemeden direk değiştirdiler. Burada önemli olan firmanın malının arkasında durup durmaması, siz servisle görüşmüşsünüz anladığım kadarıyla, mais genel müdürlüğü ile görüşün oradan da olumsuz cevap gelirse direk fransa ya bir mail atın bakın bakalım ne oluyor o zaman.

Naçizane bir tavsiye, aldığınız bayi ile falan uğraşmayın, direk genel merkez, genel müdürlük ile irtibata geçin. Daha etkili sonuç alırsınız. Eğer mahkeme kararınızda kesin ise beklemeyin davayı direk açın zaman kaybetmeyin.

Ben benzer sorunu Hyundai ile yaşamıştım, kore ye yazdım. 20 gün içinde her problemi çözdüler, Türkiye temsilci ve yetkili servisin ücretli dediği her şeyi ücretsiz yaptılar.
Demek ki Fransızlar Türk tüketicisi konusunda duyarsızlar.

araç içi fanı açtığımda yada klimayı karşıya üfleme ve on cama üflemeyi seçtiğimde sadece karşıya hava veriyor. sadece ön camı seçtiğimde ön cama veriyor sorun yok. bi ayar falan var mı mesela dual seçeneğinden yada A yazan seçenekten mi kaynaklanıyor acaba?

Haklı olduğunuz bir konu ,sıfır aldığınız araçta boya-rütüş işi varsa bunu size söylemeleri gerekirdi.Kabul edip etmemek size kalırdı.
Kaportadaki montaj hatalarını fazla abartmaya gerek yok.Servise gidersiniz ayarlarlar.Sorun ayarlamazlar ise başlar.Vidası sıkılmış diye değişmiş gözüyle kimse bakamaz.Fabrika boyası ile sonradan yapılan boya arasında ciddi mikron farkı var.Plastik olmuş saç olmuş boya aleti her şekilde o kalınlığı ölçüyor.Öyle olsaydı bir önceki aracımı satarken expertiz raporunda arka tampon boyalı ön tampon orijinal yazmazlardı.
90,000tl konusuna da değinmek istiyorum.Herkesin diline doladığı bukadar para verip aldığımız araçta bu olur mu konusu; bizim araçlarımızın net fiyatına devlet %71 vergi bindiriyor.Ülkemizin parasının değersizliği de üstüne tuz biber oluyor.Fiyatlar araçların kalitesinden dolayı değil bizim çarpık ekonomizden dolayı bukadar yüksek.

2 gün önce sıfır dizel megane 4 icon aldım. Hiçbir sıkıntısı yok çok şükür, umarım sizinkisi en kısa sürede düzelir ..

90 bin verdim derken araba ile alakası olan bir durum değildi, yani biriktirip borç içine girerek 90 bine aldığım bir mal olarak bakıyordum.
Ognemir hayırlı olsun. Megane 4 alan arkadaşlar aracınızda fan yada klimayı açıp karşıya ve ön cama hava verme seçeneğini seçince ön cama hava verip vermediğini deneyebilir misiniz. Bende bu iki seçeneği seçince sadece karşıya veriyor. ama sadece ön camı seçince sıkıntı çıkmıyor. acaba bi ayar varda o mu engelliyor. A harfi olan tuş yada dual seçeneği mi engelliyor.
Haklı olduğunuz bir konu ,sıfır aldığınız araçta boya-rütüş işi varsa bunu size söylemeleri gerekirdi.Kabul edip etmemek size kalırdı.
Kaportadaki montaj hatalarını fazla abartmaya gerek yok.Servise gidersiniz ayarlarlar.Sorun ayarlamazlar ise başlar.Vidası sıkılmış diye değişmiş gözüyle kimse bakamaz.Fabrika boyası ile sonradan yapılan boya arasında ciddi mikron farkı var.Plastik olmuş saç olmuş boya aleti her şekilde o kalınlığı ölçüyor.Öyle olsaydı bir önceki aracımı satarken expertiz raporunda arka tampon boyalı ön tampon orijinal yazmazlardı.
90,000tl konusuna da değinmek istiyorum.Herkesin diline doladığı bukadar para verip aldığımız araçta bu olur mu konusu; bizim araçlarımızın net fiyatına devlet %71 vergi bindiriyor.Ülkemizin parasının değersizliği de üstüne tuz biber oluyor.Fiyatlar araçların kalitesinden dolayı değil bizim çarpık ekonomizden dolayı bukadar yüksek.

90 bin verdim derken araba ile alakası olan bir durum değildi, yani biriktirip borç içine girerek 90 bine aldığım bir mal olarak bakıyordum.
Ognemir hayırlı olsun. Megane 4 alan arkadaşlar aracınızda fan yada klimayı açıp karşıya ve ön cama hava verme seçeneğini seçince ön cama hava verip vermediğini deneyebilir misiniz. Bende bu iki seçeneği seçince sadece karşıya veriyor. ama sadece ön camı seçince sıkıntı çıkmıyor. acaba bi ayar varda o mu engelliyor. A harfi olan tuş yada dual seçeneği mi engelliyor.
Bendeki klima ön cam ve ön taraf yaptığımda sadece cama üflüyor.Ayaklar ve ön taraf yaptığımda sadece ayaklara üflüyor.Sadece ön tarafa yaptığımda sorunsuz çalışıyor.2 yönlü açtığımda ön tarafa üflemiyor

Ayarlardan çözülebilecek birşey mi yoksa servisemi gitmesi gerekli siz herhangi bir çözüm bulabildiniz mi. Sebebini öğrenirseniz bana da bilgi verebilir misiniz?
Bendeki klima ön cam ve ön taraf yaptığımda sadece cama üflüyor.Ayaklar ve ön taraf yaptığımda sadece ayaklara üflüyor.Sadece ön tarafa yaptığımda sorunsuz çalışıyor.2 yönlü açtığımda ön tarafa üflemiyor

Bende 3 gün önce megane 4 inci beyaz touch modelini aldım. Araçla 200 km yol yaptım. Cumartesi günü motor arızası verdi. Arıza aynen şöyle idi. Motorda hasar riski var aracı durdurunuz. Kırmızı stop işareti gösteriyordu. Aldığım servisi aradım. Ordaki usta devirsiz kulanmışsın dır. Devir kullan geçer dedi. 16 yıldır araç kullanırım. Şaşırdım. Neyse durdurup tekrar çalıştırdın. Arıza vermedi. Bir müddet sonra tekrar verdi. Doğru servise gittim. Bilgisayara bağladılar. Depodaki mazot pompası nda sorun gösteriyor. İkame araç verdiler. Pazartesi dünü mais ten onay alıp parçayı değiştirecekler miş. Açıkcası canım sıkıldı.

Sorun yazılımsal mış arkadaşlar . Yeni yazılım yüklendi bir sıkıntı yok. Sürüşü çok keyifli bir araç.ses yalıtımı gayet iyi. Direksiyon yumuşak.süspansiyon lar sınıfına göre çok iyi. Tavsiye olunur.

Geri