Megane 1.2 Tce EDC ile Aranızdayım

Arkadaşlar aracım otomatik vites edc, hafif yokuşta 2 aracın arasına nasıl park edebilirim? Vites geçişlerinden sonra 2-3 sn freni kitliyor biraz gaza dokunsam fazla gidiyor, az dokumsam geri kaçırıyor. Naturel modda deniyorum, ecoda olsa iyice kaçırıyor zaten. Birde park ettikten sonra el freni elektronik olduğu için sadece P ye alıp freni bırakmadan bekliyorum tüm yük el frenine biniyor sanırım el freni çekiyor araç sonra bırakıyorum freni

Arkadaşlar şunuda sorayım şöfor kapısı açık kalmış hafif araç sürekli P ye alın diye hata veriyordu yokuşta biraz ileri felan gittim araç bırakmadı. Bi saat bakıyorum ne oluyo neden gitmiyor diye kapı açıkmış, biraz ileri gittim sıkıntı olmuşmudur? Birde yokuşta çok kaçırıyor araç freni bıraktıktan sonra yokuşta park etmek, park yerinden çıkmak çok zor. Manuel viteste yarım debriyaj yapıp veya el freni ile kaçırmadan çıkabiliyordum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba?

Öncelikle şanzıman yük bindirmemek için ayak frende vitesi nötr e alın , sonra elektronik el frenini çekin akabinde park a alın en uygunu bu
İkinci olarak yokuş yukarıda bi arabayı park etmenin en kolay yolu yokuş yukarı iken aracı geri viteste frenle beraber arabayı geriye sala sala park ederseniz hiçbir sıkıntı olmaz

Radyatör suyuna ne koyuyoruz acaba soldaki bidon olması lazım değil mi siyah kapaklı olan sarı bi su var içinde ne suyu bu sarı su ve nerden temin edebilirim?
Cam suyuna ne koyuyoruz ayrıca sarı kapaklı olan, oto cam suyumu alıyoruz şeffaf olanlardan

Radyatör suyuna ne koyuyoruz acaba soldaki bidon olması lazım değil mi siyah kapaklı olan sarı bi su var içinde ne suyu bu sarı su ve nerden temin edebilirim?
Cam suyuna ne koyuyoruz ayrıca sarı kapaklı olan, oto cam suyumu alıyoruz şeffaf olanlardan

Siz araba kullandığınızdan eminmişsiniz

Ben anlamadım saçma birşey mi sordum? Daha önce hiç arabam olmadı ve bilmiyorum. Soldaki bidon üzerinde el işareti olan siyah kapaklı radyatör suyu mu dedim ve içinde sarı bir sıvı var bunu soruyorum nerden bulacağım bunu?
Cam suyuna ne koyayım diye sordum normal su da konabiliyor, oto cam suyuda konabiliyor yerlerini bilmediğim için onuda sordum saçma birşey mi sordum @scale bey?

Siz araba kullandığınızdan eminmişsiniz

yardım etmeyeceksen laf sokma doğru dürüst cevap ver yada başka konulara bak her araba kullanan radyatör suyunu vs. bilmek zorunda değil ki adam aracını yeni almış soruyor öğrenmek için bu şekilde cevap verilecekse o zaman forum neden var ? aracının havalı resimlerini koymak içinse o zaman foruma gerek yok instagram yeterli neyse ben cevaplayayım kardeş benim aracım megane 3 1.5 dci o yüzden seninkinde farklı olabilir benimkinde radyatör suyu siyah kapaklı kalınca olan ince sarı renkli olan cam silecek suyu , sarı kapaklı şanzıman yağı var ama dediğim gibi senin araç farklı model ve farklı motor o yüzden megane 4 tce motoru olan birisi daha iyi yardım edecektir.

yardım etmeyeceksen laf sokma doğru dürüst cevap ver yada başka konulara bak her araba kullanan radyatör suyunu vs. bilmek zorunda değil ki adam aracını yeni almış soruyor öğrenmek için bu şekilde cevap verilecekse o zaman forum neden var ? aracının havalı resimlerini koymak içinse o zaman foruma gerek yok instagram yeterli neyse ben cevaplayayım kardeş benim aracım megane 3 1.5 dci o yüzden seninkinde farklı olabilir benimkinde radyatör suyu siyah kapaklı kalınca olan ince sarı renkli olan cam silecek suyu , sarı kapaklı şanzıman yağı var ama dediğim gibi senin araç farklı model ve farklı motor o yüzden megane 4 tce motoru olan birisi daha iyi yardım edecektir.

Hocam internetten buldum motoru işaretledim bildiklerimide.
1. Radyatör suyu bu olması gerekiyor, el işareti var üzerinde ısıyı gösteren işaretle birlikte sanırım
2. Cam suyu, buraya ben cam suyu koydum. Oto cam suyu diye satılıyordu mavi renkte bir sıvıydı, biraz su ile seyrelttim ama ben içime sinmediği için
Diğerleri ise motor yağı ve hidrolik diye yazdım onlarla işim yok zaten.. İkisinide kontrol ettim onlarda bir sıkıntım yok.

Şimdi ben bu radyatör suyunu anlamadım, sarı antifreeze diye sorduğumda öyle birşey yok kırmızı veya yeşil olur dediler. Bu konuda ben yardım istiyorum çünkü Min yazan yerin hemen üstünde duruyor bu sarı sıvı.. Normal su koymakta istemedim bilmediğimden
vj3opD.webp

1 Su bardağı su koy bir şey olmaz.

Öncelikle hayırlı olsun.
Motor soğutma sıvısı özel bir karışımdır ve normal şartlarda, yaz-kış yoğunluğuna göre ayrı oranlanır (antifriz-su). Tek başına antifrizin donma sıcaklığı uygun oranlarda karışmış antifriz-su dan yüksektir. Bu ölçekler antifriz kabı üzerinde belirtilir.
Yani örneğin saf antifriz -12C derecede donuyorsa, uygun miktarda su ile karışınca -35C derece olabilir. Bulunduğunuz iklime göre karışım oranı seçilmeli. Bu yüzden rasgele su ya da antifriz eklemesi yapılmamalı. Öncesinde sıvı yoğunluğu ölçülmeli. Ayrıca kışın rüzgar alan yere ya da mazgal üstüne parktan kaçınılmalı.
Ekleme kabındaki sıvı, ısısına göre genleşir ya da büzülür. Dolayısı ile sıvı ısındığında ekleme kabındaki (diğer adı genleşme kabı) fazla sıvı dışarı atılır. Sıvı gerçekten eksik değilse (max-min çizgisi arası normaldir) ekleme yapmayın.
Ayrıca bu sıvı bazı özellikler içerir, uzun ömürlüdür (bakınız kılavuz) ve sistem ile uyumludur. Değişim zamanı yine uygun ürün ve karışım oranı seçilmelidir.

Cam temizleme suyuna sert sular eklememek iyi olur. Silecek lastiklerine zarar vermeyen sabunlar eklenebilir. Mevsime göre bu antifrizli sabun olabilir.

Teşekkürler yorum için herkese. Şu yokuşa park etme sorunu başıma bela olmaya başladı.. İki arabanın arasına girmeye çalıştığımda yokuşta park yapmakta zorlanıyorum. Dün hill-holder tutmadı aracı anlamadım frenden çektim ayağımı vites D konumunda iken kaydırdı el frenini çektim bende mecburen. Herneyse araba sabit dururken bir süre gaza bastığımda az basarsam araba gitmiyor yokuşta kaydırıyor çok basarsamda birden tepki veriyor çarpma riski yaşıyorum sürekli, deviri 2000 civarına getirdiğimde aslında yokuşa göre araba güzel tepki veriyor ama bazen ayarlayamayınca birden araç hızlanmak istiyor buda çarpma riski taşıtıyor sürekli. Acemiliğimemi vereyim yoksa otomatik vitesle yanaşmak zor mu.. Manuel vitesle daha kolay yanaşıyorum..

Geri