Arkadaşlar aracım otomatik vites edc, hafif yokuşta 2 aracın arasına nasıl park edebilirim? Vites geçişlerinden sonra 2-3 sn freni kitliyor biraz gaza dokunsam fazla gidiyor, az dokumsam geri kaçırıyor. Naturel modda deniyorum, ecoda olsa iyice kaçırıyor zaten. Birde park ettikten sonra el freni elektronik olduğu için sadece P ye alıp freni bırakmadan bekliyorum tüm yük el frenine biniyor sanırım el freni çekiyor araç sonra bırakıyorum freni
Arkadaşlar şunuda sorayım şöfor kapısı açık kalmış hafif araç sürekli P ye alın diye hata veriyordu yokuşta biraz ileri felan gittim araç bırakmadı. Bi saat bakıyorum ne oluyo neden gitmiyor diye kapı açıkmış, biraz ileri gittim sıkıntı olmuşmudur? Birde yokuşta çok kaçırıyor araç freni bıraktıktan sonra yokuşta park etmek, park yerinden çıkmak çok zor. Manuel viteste yarım debriyaj yapıp veya el freni ile kaçırmadan çıkabiliyordum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba?
Öncelikle şanzıman yük bindirmemek için ayak frende vitesi nötr e alın , sonra elektronik el frenini çekin akabinde park a alın en uygunu bu
İkinci olarak yokuş yukarıda bi arabayı park etmenin en kolay yolu yokuş yukarı iken aracı geri viteste frenle beraber arabayı geriye sala sala park ederseniz hiçbir sıkıntı olmaz