Merhabalar,
Öncelikle şunu söylemek isterim ki, ClioIV almadan önce gerek sosyal medyada gerekse ClioIV sahibi olan arkadaşlarım aracılığı ile araca ait birçok konuda destek aldım.
Bunlar başlıca; direksiyon kutusu problemi, 90 km/h hız aşımında kapılarda gelen rüzgar sesi gibi kronik herkezin bilmiş olduğu problemlerdir.
1998'den bu yana(1998-2004 Renault 21 Optima , 2004 - 2013 MeganeII) bir Renault kullanıcı olduğumdan dolayı markaya sonuna kadar güvenmekteydim ta ki Clio IV 0.9 TCE 90 hp Start / stop modelindeki çözülemeyen problemi tespit ettiğim güne kadar...(Araç babamın fakat kullanıcı benim)
Aracı 5000 km'ye kadar yormadan, max 3000-3500 devir aralığında kullandım. Fakat aracı ilk denememde 5000-6000 devir aralığında 2,3 ve 4. viteslerde sürüp yaklaşık olarak 5 dakika aracı park edip(markete uğrama, yakıt alma vs gibi durumlarda) tekrar çalıştırdığımda saçma sapan bir gürültünün, aracın motorundan geldiğini farkettim. Araç babam tarafından 11.03.2014 tarihinde servise götürüldü. Araç 2 gün serviste kaldı ve yapılan tüm denemelere rağmen sesi bulamadılar.
Bir süre sonra sesin sürekli gelmediğini, 4000 devir üzerinde kullanımlarda(yokuş vs...) geldiği kanısana vardım. Servise ilk götürdüğümde sesi kaydedin gelin demişlerdi. 1 ay sonra sesi net kaydettim ve servise gittik. Durumu tam anlatacaktık ki, kendileri 'abi biliyoruz 0.9 motorlarda problem var fakat senden öncede 1.2 EDC 120 hp Start/stop modeldenden daha fazla aynı şekilde şikayet geldi ve kulaklarımızla duyduk dediler 've buna istinaden arkadaşımın aynı model arabası ile deneme yaptım.
Sonuç: Aynı ve hatta daha gürültülü bir çalışma...
Motora hiçbir şekilde zararı yok demelerine rağmen 39.000 TL(13.09.2014 Trafik çıkışlı)vermiş olduğum sıfır bir arabanın böyle olmasını bir vatandaş olarak kaldıramadım ve genel merkezle görüştük.
Defalarca telefonda görüşmemin arkasına Renault servisine yönlendirildik. Şikayetlerimi tekrar tekrar ilettim. Sorun çözüldüğü takdirde aracıma binip ayrılacağımızı söyledik. En son çare takas yapalım gibi bir teklifte bulunduk. Bu durumdan bile kar amacı güderek araca saçma sapan bir teklif verdiler.(34.000 TL, internette 40.000 ila 34.250 TL arasında fiyatlar değişmektedir.Aracım 7700 km olup, internet sitelerinde 2. el piyasası 37.000 TL - 39.000 TL aralığındadır.)
Sonuç olarak bu araba hala satılıyor, herhangi bir cevap yok... çare yok... müşteri takılmış az yaksın muhabbetine, ama bilmiyolarki ilerleyen zamanlarda turbomu patlar, 3 yıl garantisi bittikten sonra 5.000 TL masraf mı çıkar... herşey muamma... Takdir sizin... Dediğim koşullarda aracınızı deneyin ve sorunu görün...
Bu arada 03.06.2014 Salı günü servise konuyla ilgili son kez görüşmeye gittiğimde sorunun hala çözülemediğini gördüm ve aynı başlıkta (motordan çalışma esnasında gürültü geliyor.) 3. kez Servis Kabul Formu açtırdık. Araca herhangi bir müdahalede bile bulunamadılar. Sebebi açık ve net ' Sorunun şu an için çözümü yok, Temmuz ayında çözülebileceği, altını çiziyorum 'ÇÖZÜLEBİLECEĞİ yani kesin bir ibare yok' genel merkez tarafından söylenmiştir.
İyi günler...