11 sayfayı tek tek okudum farklı bir şey görürmüyüm diye, tüm verilen tarifleri farklı şekillerde de olsa yapmışlığım var
ağzımın tadına çok düşkün biri olarak ve yemeği Kerem abi gibi bende sanat olarak sayanlardan ve her türlü yemek için mutfağa girip saatlerce yemek yapanlardanım,
hatta biraz ileri gidip bir bayram arefesinde baklava bile açmaya yeltendiğim olmuştur
Konunun içeriğine uygun olarak ben de basit bir tarif yazayım öyleyse
Basit tortilla
Malzemeler
- Marketlerde satılan hazır lavaş (şöyle bir şey)
- İsteğe göre Tavuk yada kıyma
- Rende Kaşar peyniri yada mozarella
- domates
- biber
- çeşitli baharatlar
- tereyağı
Öncelikle biberleri tereyağın bir kısmı ile yumuşayana kadar pişiriyoruz
içerisine kuşbaşı tavuk yada kıymamızı atıyoruz (sucuk vs gibi et rünleri de olabilir tercihe göre)
etlerimiz pişmeye yakın domatesimizi atıp 5-6 dakika iyice suyunu salana kadar pişiriyoruz,
daha sonra baharatlarımızı ekleyip ağzı açık olarak suyunu biraz çekene kadar pişiriyoruz, çok sulu olmmamasına dikkat ediyoruz yoksa lavaşlarımızdan akar
- pişen iç harcımızın altını kapatıp lavaşlarımızı hazırlamaya geçiyoruz.
Lavaşları paketinden çıkarıp tezgaha yayıyoruz, kaşarpayniri yada mozerallayı lavaşımıza serpiyoruz, üzerine bir kaşık yardımı ile harcımızı dolduruyoruz.
daha sonra isteğe bağlı olarak turşu vs eklenerek bir dürüm gibi lavaşımızı sarıyoruz.
eğer evde tosta makinemiz var ise lavaşlarımızı tost makinemizde hafif kızarana kadar ısıtıyoruz ve üzerine tereyağı sürerek istediğimiz bir içeçek eşliğinde kaşarını uzatarak tüketiyoruz.
tost makinesi yok ise teflon tavada da yapabilirsiniz, ama üzerine ağırlık olsun diye bir şey bastırmanız gerekebilir.
Görüntüsü aynı tortilla gibi olmakla beraber içeriğini zevkinize göre yapıp lüp lüp götürünüz efenim. Afiyet ossun, yarasın : D
Ben pek yeşillik sevmediğim için tarifimde yeşilliğe yer vermedim, isteyen zevkine göre resimdeki gibi lavaşın altına marul & kıvırcık yaprağı sererek de sarabilir.