Gömeç ço...ok hocam, nenem sağ olsun her hafta hatta her gün verir, bazen bıkıyorum yalan yok zorla komşulara dağıttırıyorum otların içinde bir severek yediğim o var ama ot sonuçta yiyorsun yiyorsun bir şey anlamıyorsun..
Deve dikenine gelirsek daha köye gidemedim ilk fırsatta bir bakacağım, çocukken çiğ yiyorduk kökünü meğersem ta o zamandan keşfetmişiz ama tadını hatırlamıyorum..
Ot isteyen olursa kışın göndereyim, ısırgan otu olursa çuvalla yollayabilirim...hehe
Yalnız gülüp geçiyoruz ama bizim burada çiğneyip geçtiklerimizi aktarlarda vs. yerlerde arayanlar da epey fazla oluyor..
Köy gibi yer yok...
2 sene önce patlıcana köyün inekleri doymuştu, 10 kuruşa alan yoktu tarladan İstanbul haline 40-50 kuruştan yolluyorlardı sanırım.. Böylede garip durumlar oluyor..
Bizim elimizden 1 numara 1.25 krş çıkan kornişon salatalıklar turşu olunca 5-6 lira oluyor.. Ucu her zaman üretici ile tüketiciye dokunuyor...
Yaprak bağ yaprağı kilosunu geçen sene 1.25 ten alıyorlardı sanırım 3-4 sene önce 30 kuruştan seçerek alıyorlardı şimdi benden duymuş olmayın kart yaprakları toplayan sardım da yedim demez o derece yaprakları bile alıyorlar..Biz anca kendimize eşe dosta yiyecek dağıtacak kadar topluyoruz..
Köyde mandası olan kalmadı olan 1-2 kişi var sütün kilosu 5 lira millet sıraya yazılıyor alabilmek için 1 ay önceden söylüyor, bazı şeylerin değeri kıymeti biliniyor..Gelelim ete çok güzelde sucuğu oluyor Cumhuriyet sucukları yapıyor mesela ama bize yedirmiyorlar Arabistan tarafına Araplara gidiyor aklımda kaldığı kadarı ile kilosu 70 lira civarımıymış ne...
Dahası çokta... Kahvaltı yapalım bari...