Bence yakıtla alakası yok kullanımla ilgili,
Bir üreticinin sitesinde Megane 2020 girdiğimde Senede 20.bin km için sportif kullanımda 45 lt AdBlue diyor. Normal sakin kullanımda 30 lt diyor.
Benim 3008'de ve ofisteki 3008'lerde 10ltyi 7-8 bin kmde 1 ekliyoruz.
15binde 40 lt fazla. Demek ki uzun yol ve yüksek devir bunu getiriyor.
Merak ettim 100km'de yakıt ortalamanız nedir?
Kaynak neresidir bilmiyorum ama takribi doğru söylemiş sanıyorum abi.
Esasen çok maliyetli bir olay değil opette pompadan aldığım zaman 30 liraya 10 litre adblue almış oluyorum pompadan. Bidon usulü olunca çok daha pahalı oluyor.
Bugün başka bir servise uğradım, onlarda sizinle aynı görüşte.
Hemen sizin için aşağıya inip resim çektim, 6650km'lik ortalama tüketimimi paylaşıyorum resimlerde, 6.9 litre/100km
istanbul - izmir yeni otobandan ayağımı gaz pedalından çekmeden devamlı 190-200 bandında 370km'de bir depo mazotu bitiriyor araç. Bu yolun ortalaması tam 9,7 litre
Samsun - Trabzon arası gösterge hız ortalaması olarak 80 - 110km bandında gittiğimde 3.8 - 3.9 ortalamayı görmüştüm.
İstanbul şehir içinde efendi kullanılınca 5.8 - 6.1 gibi bi değer görüyorum.
Bu aracım 115HP versiyon, bir önceki 110HP olan versiyona göre hissedilmese bile bir tık fazla yakıt. Şayet performans olarak 5 beygir farkı hissediyorum diyebilirim ve 7.vites eklenmesi muazzam oldu
Adblue nun araci kullanimla cok baglantisi oluyor. Diger aracimda 5 bin km de adblue uyarisi cikinca servisle gorusmustum bu kadar kisa surede nasil biter diye. yetkili servisle gorustugumde performansli ve yuksek hizda kullanimdan dolayi daha cabuk tukenir yaniti almistim. Sonrasinda inanmadigim icin daha sakin kullanmaya calistim aracimi gordum ki servisin dedigi dogruymus
Eger siz de yuksek hizda sert kullaniyorsaniz bundan olma ihtimali cok yuksek.
Koşturmacamın olmadığı dönem daha sık olurda, bende daha sakin kullanarak deneyimlerim bunu umarım
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim
Arkadaşların tecrübelerinden de anladığım kadarıyla motorun ihtiyacı ( yakabileceği ) kadar yakıtın fazlasını motora yollayınca kurum oluşup egzos da kurum miktarı artıyor ve ecu adblue yolluyor .
Evet bende öyle olduğuna kanaat getirdim abi. Herşeyin fazlası zarar demişler
Değerli yorumların için teşekkür ediyorum