Detaylı cevabınız çok iyi olmuş.
Ben google'a direkt ingilizcelerini "adblue consumption rate" yazarak bulmuştum. Total'in sitesiydi ama benzer siteler de vardı. Buradaki bilgilerle yüksek devirle ilgili olduğu kesin. Zaten İst İzm tam gaz gidince (9,7lt ortalama) normal görünüyor. adBlue çok basit bir ürün ama kalitesizi de var kesin. Opet'teki Opet markaysa bence sorun yok ama bazı benzin istasyonlarında bilinmedik markalar, kötü ambalajlar görürseniz dikkat edin derim.
Ben de bu arada 15 senedir sürekli İst - İzm git gel yapıyorum. Belli süredir sakin kullanıyorum ama dizelde yüksek hızlı giderken benim kötü bir tecrübem var. A3 1.6'ydi enjektörler çıkmıştı, silindir kapağı ve kapağındaki tüm parçalar zarar görmüştü. Sıcak hava, tam gaz, yalova rampası, biraz yüklüydü, bir de enjektörler sökülüp takılmış (burada saplama vidalarıni değiştirmediler veya tam takamadılar) hepsi birleşince bu sorun oldu ama Dizeller yüksek basınçta çalışmasının da etkisi var. Yüksek devir daha zor onlara... 7 ileri vitese geçince de nispeten rahatlamıştır gerçekten de...
Kazasız, keyifli yolculuklar.
Ben google'a direkt ingilizcelerini "adblue consumption rate" yazarak bulmuştum. Total'in sitesiydi ama benzer siteler de vardı. Buradaki bilgilerle yüksek devirle ilgili olduğu kesin. Zaten İst İzm tam gaz gidince (9,7lt ortalama) normal görünüyor. adBlue çok basit bir ürün ama kalitesizi de var kesin. Opet'teki Opet markaysa bence sorun yok ama bazı benzin istasyonlarında bilinmedik markalar, kötü ambalajlar görürseniz dikkat edin derim.
Ben de bu arada 15 senedir sürekli İst - İzm git gel yapıyorum. Belli süredir sakin kullanıyorum ama dizelde yüksek hızlı giderken benim kötü bir tecrübem var. A3 1.6'ydi enjektörler çıkmıştı, silindir kapağı ve kapağındaki tüm parçalar zarar görmüştü. Sıcak hava, tam gaz, yalova rampası, biraz yüklüydü, bir de enjektörler sökülüp takılmış (burada saplama vidalarıni değiştirmediler veya tam takamadılar) hepsi birleşince bu sorun oldu ama Dizeller yüksek basınçta çalışmasının da etkisi var. Yüksek devir daha zor onlara... 7 ileri vitese geçince de nispeten rahatlamıştır gerçekten de...
Kazasız, keyifli yolculuklar.
Kaynak neresidir bilmiyorum ama takribi doğru söylemiş sanıyorum abi.
Esasen çok maliyetli bir olay değil opette pompadan aldığım zaman 30 liraya 10 litre adblue almış oluyorum pompadan. Bidon usulü olunca çok daha pahalı oluyor.
Bugün başka bir servise uğradım, onlarda sizinle aynı görüşte.
Hemen sizin için aşağıya inip resim çektim, 6650km'lik ortalama tüketimimi paylaşıyorum resimlerde, 6.9 litre/100km
istanbul - izmir yeni otobandan ayağımı gaz pedalından çekmeden devamlı 190-200 bandında 370km'de bir depo mazotu bitiriyor araç. Bu yolun ortalaması tam 9,7 litre
Samsun - Trabzon arası gösterge hız ortalaması olarak 80 - 110km bandında gittiğimde 3.8 - 3.9 ortalamayı görmüştüm.
İstanbul şehir içinde efendi kullanılınca 5.8 - 6.1 gibi bi değer görüyorum.
Bu aracım 115HP versiyon, bir önceki 110HP olan versiyona göre hissedilmese bile bir tık fazla yakıt. Şayet performans olarak 5 beygir farkı hissediyorum diyebilirim ve 7.vites eklenmesi muazzam oldu