Vitesi boşa atmak motora ne zarar verebilirki...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abiş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar hangi araç olursa olsun araç akış halindeyken ayak gaz pedalından çekildiğinde yakıt sarfiyatı 0 a düşer nasılmı araç kompresyon halindeyken yakıt verildiğini düşünün araç kompresyon yaparmı yapmaz çünki ateşleme devam eder dikkat edin araçların 100 de 100 de yakıt geri tahliye sistemi vardır buda karbüratör-mazot pompası yada direkt enjeksiyona gelen yakıtı kompresör esnasında depoya geri verip yakıt sıkışmasını önlemektir ben bosch fabrikasında enjektör yapıyorum elektronik enjektörler gaz pedalından sinyal almadığı zaman kendini kapatır ve direk depoya yakıtı geri gönderir.(bu arada gazlı karbüratörlü araçlar için tam tersi).motor için boşa atmak tehlikeli neden?rolantide giderken yağlama ona göre yapılıyor birden vitese atıp ani devirlenmelerde motor tam yağlama yapmadan çok fazla hareket verilir ve gömlek piston aşınmaları daha fazla olur...

bunlar benim öğrenip uyguladığım ve bugüne kadar hiç başımı ağrıtmayan bilgiler.yanlışım olabilir zannetmiyorum ama olursada yetkili birinden bilgilenme talep edebilirim.

abi boştayken araç mazot yemez ben bunu bilir bunu söylerim mustafa abininde dedigi gibi güvenlik acısından bazı yerlerde atılması bosa tehlike yaratabilir zira önünde bi araç gelirse yada ne biliyim herhangi bi nesne gelirse gaza basıp kurtarma sansınız varsa vites bostaysa riske girebilir :eyv ama tehlikesiz yerlerde boş en iyisi bosuna peygamber vitesi demiyorlar boşa mazot yakmıyor :eyv

abi boştayken araç mazot yemez ben bunu bilir bunu söylerim mustafa abininde dedigi gibi güvenlik acısından bazı yerlerde atılması bosa tehlike yaratabilir zira önünde bi araç gelirse yada ne biliyim herhangi bi nesne gelirse gaza basıp kurtarma sansınız varsa vites bostaysa riske girebilir :eyv ama tehlikesiz yerlerde boş en iyisi bosuna peygamber vitesi demiyorlar boşa mazot yakmıyor :eyv

İşkembeden attın şimdi Anıl
Teknik dayanağın varsa kanıtla yoksa bilmeden yorum yapma

Boştayken nasıl mazot yakmazmış araba
Hayret birşey.

Arkadaşlar yorumlar ikiye bölünmüş biçimde ilerliyor.Hepsini tek tek okudum inceledim.Güvenlik açısından söylenenlere kesinlikle sonuna kadar katılıyorum fakat yol bilgisayarı yanı sıra birde tecrübe bilgisayarı var :)
Benim şirket aracım 2010 model symbol 1.5 dci ve hergün ortalama 250 ile 350 km arasında yol yapıyorum 4-5 günde 1 depo harcıyorum.Mazot limitlerimiz belli ve yeri geldiğinde tasarruf yapmak ve rota planımı ona göre yapmak zorunda kalıyorum.Diyeceğim şu ben 1 depoyu vitesi boşa atmadan deneyerek 950 km yaparken aynı güzergahı bir depo sonrasında her boşa atma fırsatında vitesi boşa atarak yaptığımda 1115 km yapıyorsam ve neredeyse 50.000 km boyunca bunu defalarca deneyerek aynı sonuca ulaşıyorsam,boştayken fazla yakar diyen arkadaşlar kusura bakmasın ama yakmıyor aksine tasarruf yaptırıyor..

İzle bunu anıl

İşkembeden attın şimdi Anıl
Teknik dayanağın varsa kanıtla yoksa bilmeden yorum yapma

Boştayken nasıl mazot yakmazmış araba
Hayret birşey.

babam 40 senelik e sınıfı ehliyeteli söfördür.. babam hep boşa sallar nerde egim bulsa :D nedenide iste mazot yakmamasıdır.. iskembeden attıgım yok abi boş vites patron vitesi ve peygamber vitesi diye adlandırılır.. hatta bi sarkıda var yallah soforum yallah vitesi boşa salla diye :D az yakmasa ne benim peder atar nede sarkıda gecer.. :D he kendi kaynagımı sölim abi yol bilgisayarında 110 km yazıyordu bakırköye gittim geldim toplam 35 km gidip gelmek e5 te iste giderken atıyordum sürekli boşa valla esenler sapagından bakırköye kadar boşta geldim yani yalan sölemiyim 2 3 kere vitese aldım o kadar. hatta sıfırlamıstım bizim ordan km yi hani bitmesin mazot iyi kullanayım yakmasın diye abi geldim bakırköye yol bilgisayarına bi bakayım dedim geldigim yol 14 km kalan km 101 :D bu ne oluyor abi ya benim bilgisayar kafayı yedi yada yakmıyor meret :D

ben kimsenin lafına bakmam kardesim ben yasadıgıma bildigime bakarım :eyv boşta araba yakmaz.. sadece güvenlik acısından bazen tehlike olur o kadar :eyv

Bu niye bu kadar tartışıldıki zaten kanıtlanmış kesinleşmiş bi durum.Biraz google amca araştırılsa neyin ne olduğu görülür.

Bu niye bu kadar tartışıldıki zaten kanıtlanmış kesinleşmiş bi durum.Biraz google amca araştırılsa neyin ne olduğu görülür.
Araştırma becerisi olmayanlara yardımcı oluyoruz Armağan, amme hizmeti...:D

Boştayken yakıt yakmaz diyende hatalı,komresyondayken yakmaz diyende hatalı,benim fikrim boştayken daha az yaktığıdır...

Geri