Vitesi boşa atmak motora ne zarar verebilirki...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abiş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anladığım şu, biraz düşük bir cümle olmuş yazdığınız.

İleride ışıkları kırmızıda görünce boşa atıp arabayı salıyorsunuz herhalde.
bir sakıncası yoktur. boşa attığınız için rolantide yakıt yakar biraz.
trafikde de tehlikeli bir durum yoksa sıkıntı olmaz.
devir daim için anormal bir durum değildir.

Evet hızlıca yazdım kusura bakmayın cümle anlaşılmaz olmuş. Düzelttim mesajımı.
Saygılar

Motora zararını bilmiyorum ama yeni nesil otomobillerin yol bilgisayarında anlık tüketim de belli oluyor boşa atınca anlık tüketim değerleri artıyor gereken vitese oranla..

benbe hikayedir o boşta araba daha çok yakar mı yaw ? bence boşta arabanın stop etmesi daha kolaydır, stop edipte frenler boşalmasın diye yapılmış olabilir.

boşa atmanın araca hiçbir sakıncası yoktur .. yakıt daha az yakar. araç vitesde olduğu zaman şanzuman vs herşey çalışır durumda olduğu için yakıt artar ama boşa atıldığında rolentide çalışacağından yakıt az olur.

ben traktördede boşa atıyorum bazen sıkıntı olması :D

bende boşa atanlardanım :D nerde bi yokustan insem atarım boşa :D ama düz yolda boşa attınız diyelim kavsağa yaklasıyorsunuz yada trafik ısıgına frene basıyorsunuz araç durmuyor o zaman yapcak tek sey 4 e atıp basıcaksınız gaza :D yani durmuyorsa basıcan gaza :D

Yeni nesil araçlarda motor boşta giderken viteste gittiğinden daha çok yakıt tüketiyor. Bir de eski model araçlarda bunu hep söylerlerdi, özellikle kış aylarında, mesela bayır aşağı iniyorsan boştayken radyatördeki su hızlı devirdaim yapmadığı için aracı vitese taktığın anda motor bloğuna soğuk su pompalayarak bloğun çatlamasına neden olunabilir deniyordu. Ben şahsen araçla boşta gitmesini sevmem. Güvenlik açısından da riskli çünkü.:eyv

Aynen katılıyorum Kanka :eyv

Denemesi yapıldı bunun yazın Ordu'dan gelirken Aytuğ ile denedik bu olayı; ben boşa atınca daha çok yakar dedim Aytuğ yakmaz dedi, ve Gerededen tünele dogru denemesini yaptık araba 100km üstü giderken 0.5-2 arası anlık yakıt değeri gösteriyordu ama genel ortalamada tüketim sürekli düşüyordu, viteste 100km üstü hızda giderken anlık değer 0 olmasına rağmen genel tüketimde düşme olmadı...

aytug başkanda onaylamış :) denemesi yapıldıysa söze gerek yok boşta her zaman az yakar.

boşta giden araç bir nebzede olsa yakıt yakar.kendi aracımda ölçtüm boşa aldığımda yol bilgisayarı 0.5 ile 1 arasında yakıt gösteriyor viteste iken 0,0 gösteriyor araç kendi haline gaza basmadan bırakıldığında veya rampa aşağı giderken

Geri