Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

:
Sizin adiniza sevindim. 100bin km'deki aracinizin sanzimanini cuzi bir rakam karsiliginda yeniletmis olacaksiniz. Bu da bize yetkili servis bakiminin onemini tekrar hatirlatiyor.

Teşekkür ederim. ASF Otomotivden randevu mesajı geldi perşembe saat 9:30' a. Hayırlısı bakalım neler olacak. 200-300 TL fazla verip periyodik bakımlarını serviste yaptırmanın faydalarını görüyoruz şu an. Yoksa 10.000 TL yi kaç periyodik bakım parasında çıkaramazdık..

Merhaba Arkadaşlar,
Aracı bu sabah servise götürdüm (ASF Otomotiv). Tam işçilik ne kadar tutacak muhabbetine girecektim ki, "siz aracı bırakıp gidebilirsiniz" dediler. "Nasıl olacak?" dedim. Müşteri memnuniyeti kapsamında aracı garanti kapsamına alıp tüm işlemleri ücretsiz yapacaklarını belirttiler. Bu durumda araç şanzımanında farklı sorunlar çıkması durumunda dahi bunların garanti kapsamında yapılacağı belirtildi. Ben de mutlu mesut ayrıldım. Araç serviste yarın haber verecekler artık..

ben bundan yaklaşık 5 ay önce RENAULT müşteri hizmetlerine şikayet yazdım.
Şikayetim yetkili servisie iletilmilmiş.
Antalyada Zamanlar ve Sarılar isimli 2 adet servis var.

Zamanlardan aradılar, sorunu dinlediler dosya açıyoruz dediler.
tamam dedik.
aradan 2 ay geçti arayan soran yok.
Tekrar RENAULT müşteri hizmetlerine şikayet yazdım.
hatta daha önceki şikayet numarasını yazarak şikayet yazdım.

Zamanlardan tekrar aradılar, sorunu tekrar anlattım.
bizi şikayet etmişssiniz dediler. ettim dedim.

Hatta size gelmek istemiyorum SARILARA gitmek istiyorum dedim.
tamam dediler. ondan sonrada 3 ay geçti ne arayan var ne soran.

kızdım, bende bir daha servise gitmedim.
aracı satıp kurtulmak istiyorum.
manuel araç alacağım.

haa soruna gelince yüksek devirde 6 vitesten 5 vitese
düşürünce bir cırtlama sesi geliyor. halen geliyor.

Tam o duyduğun ses bende de geliyordu. Sonra trafikte vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı verince şikayet yazdım, internette okuduklarıma istinaden.
O cırtlama sesi "ayırma çatalı" denen bir parçanın deforme olmasından kaynaklanıyor.
Aracının modeli yılı ne bilmiyorum ama, benim aracım 2013 model ve garantisi biteli 1 yıl oldu. Aracın bakımlarını düzgün bir şekilde serviste yaptırıyorsan müşteri memnuniyeti kapsamında garantisi bitmiş olmasına rağmen aracını ücretsiz yapıyorlar.
Benim başımdan geçen olay bu. Önce bir yoklama çekiyorlar işte şu kadarını biz karşılayacağız siz şu kadar ödeyin diye. 1 kuruş ödemem deyince yeniden yazıştılar ve tamam dendi.

Bu gün itibarı ile aracı servisten aldım. Daha servisten çıkarken, 2. vitesten 1. vitese düşüşte ses duydum sandım, ama motor sesi de olabilir bilmiyorum. Tekrar denediğimde aynı sesi duymadım. Araç kalkışlarda silkeleyerek kalkıyordu. Bu sorun da ortadan kalkmış ayağımı frenden çektiğimde stabil, kusursuz bir kalkışı var. E-5 te ve sahil yolunda 5 ve 6. vites geçişlerini test ettim. Her hangi bir sorun yok. Araç ilk günkü gibi kusursuz..

Bugün bir saniyeliğine vites kutusunu kontrol ettiriniz yazısını gördüm.
Sonra yokoldu. Herhangi bir sorun yok. Sizce servise gitmeli miyim?

Sıkışık trafikten sonra bir adrese bakmak için kenara çektim hafif rampalı bir yerdi el frenini çekip P ye aldım bana da malum gıcık eden Vites Kutusunu Kontrol Ettiriniz uyarısını verdi. Bu 2 hafta önceydi. Dün 3-4 saat sıkışık trafikte kullandım bu sefer rampası olan ışıklarda aracı N ye aldım bekliyorum kalkarken yine aynı uyarıyı verdi fakat vites geçişlerinde hiç bir sorun yok. Start Stop sonrasında kayboldu. Umarım bu uyarıyla sık sık karşılaşmam araçtan soğumaya başladım aracım 2012 1.5dci privilige megane3 68000 de. Rampalarda N ye almaktan kaçınıyorum artık ayağım sıkı sıkıya frende oluyor. Siz de ara ara sıkışık trafikte karşılaşıyor musunuz ?

Sıkışık trafikten sonra bir adrese bakmak için kenara çektim hafif rampalı bir yerdi el frenini çekip P ye aldım bana da malum gıcık eden Vites Kutusunu Kontrol Ettiriniz uyarısını verdi. Bu 2 hafta önceydi. Dün 3-4 saat sıkışık trafikte kullandım bu sefer rampası olan ışıklarda aracı N ye aldım bekliyorum kalkarken yine aynı uyarıyı verdi fakat vites geçişlerinde hiç bir sorun yok. Start Stop sonrasında kayboldu. Umarım bu uyarıyla sık sık karşılaşmam araçtan soğumaya başladım aracım 2012 1.5dci privilige megane3 68000 de. Rampalarda N ye almaktan kaçınıyorum artık ayağım sıkı sıkıya frende oluyor. Siz de ara ara sıkışık trafikte karşılaşıyor musunuz ?

AYNI SORUN BUGÜN BAŞIMA GELDİ. YAKLAŞIK 2.5 YIL ÖNCE 2012 MODEL FLUENCE BUSİNESS 1.5 DİZEL OTOMATİK 2. EL OLARAK GARANTİ KAPSAMINDA OLAN RENAULT YETKİLİ SERVİSİNDEN ALDIĞIM 42.BİN KM DEKİ ARACIM ŞUANDA 82 BİN KM DE VE HER GÜN GİTTİĞİM AYNI TRAFİKTE KALDIĞIM HALDE NASIL OLDUYSA VİTES KUTUSU KONTROL ETTİRİNİZ UYARISI GELDİ. İLK ALDIĞIMDA 1 DEN 2 YE GEÇERKEN SARSINTI YAPIYORDU GAZA HAFİF BASARSAM YA DA TRAFİKTE DUR KALKLARDA SANKİ 2. VİTESTE KALKIYORMUŞ HİSSİ VERİYORDU SERVİSE HER SEFERİNDE SORDUM NORMAL DEDİLER.
DÜZELİR DİYE BEKLEDİM MANUELE ALDIM SADECE 3. VİTESE GEÇMİYOR. NEYSE 2. VİTESTE GİTTİM BASTIĞIM ZAMAN 4 BİN DEVİRE GELİNCE 4. VİTESE ATTI. EVE GELDİM PARK ETTİM (BU ARADA BAŞKA VİTESLERE GEÇİŞTE SORUN YOK) VE BU SİTEYİ BULDUM. DAHA SONRA TÜM YORUMLARI OKUDUM. TANIDIĞIM BİR SERVİS SAYESİNDE ARACIMIN 23. BİN KM DE OTOMATİK VİTES BEYNİNİN İLK SAHİBİ TARAFINDAN GARANTİ KAPSAMINDA DEĞİŞTİĞİNİ DE BUGÜN ÖĞRENDİM. BEN 2.5 SENEDİR TÜM BAKIMLARI YETKİLİ SERVİSTE YAPTIRMAKTAYIM. VE ARACIMI DAYANAMAYIP TEKRAR ÇALIŞTIRDIM BİR SORUN YOKTU AMA YARIN SABAH İŞE GİDERKEN KORKUYORUM. YİNE AYNI HATAYI VERİR VE 5 BİN 10 BİNLERDE MASRAF ÇIKARTIR DİYE. :( 6 AY SONRA SATIP YENİ ARAÇ ALACAKTIM OKADAR PARA VERİRSEM YENİ ARAÇ RÜYA BUNUDA SANIRIM ÇÖPE ATARIM ÇILDIRICAM YANİ RESMEN. ACABA BENİMKİSİNİDE İYİNİYET GARANTİSİ İLE DEĞİŞTİRİRLERMİ YA DA BİR DAHA OLURMU BİLMİYORUM. KARDEŞ AMA ONURDİA ADLI ARKADAŞLA AYNI ŞEKİLDE AYNI HATALARI VERDİ. 3. VİTES VE ŞUAN SORUN YOK AMA YARIN NE OLCAK BİLMİYORUM. YANİ RENAULT ALIRKENDE OKADAR ARAŞTIRMIŞTIM DSG ALMA DİYENLER VS LER BİLMEM NELER BUNU ALDIK AMA UMARIM SORUN OLMAZ. :S

aynı,

Bende ayni sorun var servise gittim m 12 bin 20bin arasi masraf cikti devriyaj seti 5800 sadece cok pahali kronik sorun bu araclarda ne yapacam bilmiyorum catallar beyin ve robotlarinda degismesi gerekiyomus siz nasil cozdunzu yardimci olusaniz sevinirim

Bendede 2012 megane sport touner var edc ayni ariza bendede var servis 12 binle 20bin fiyat istedi cok zor durumdayim siz nasil cozdunzu yardimci olursaniz sevinirim

Geri