aynı sorun bende var 0532 730 8586 bana yardımcı olursanız sevınırım adım burak
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben dahil bir çok edc kullanıcısında aynı sorun var 6 dan 5 e geçince cırtlama sesi ..... Servis 16 bin fatura cıkartıp yarısını iyi niyet garantisinde karşılayalım dediler Allahta Bulun dedim ne diyeyim o şekilde kullanıyorum aracı
Ben iyi niyet garantisi altında halkı somurduklerini düşünüyorum. Bu araçlar yurt dışında 5 yıl garanti kapsamına tutuluyor. Yani Renault cebinden para ödeyip bunu yapmıyor. Zaten parça yurtdışından garanti kapsamına talep edilip araca takılıyor.olan bizlere oluyor.Arkadaşlar Merhaba,
EDC onarılalı 1 ay oldu. Dün yolum servise düştü ve isterseniz bir kontrol edelim dedi servis şefi. Sağolsunlar aracı servise alıp kaldırdılar. alt korumaları açıp şanzımanın yağ kaçırıp kaçırmadığına baktılar. her şey normal bir sorun yok. Gel gelelim o sırada yan tarafta başka bir megan' ın şanzımanını yerde gördüm. ustaya "bunun nesi var bu da mı EDC arızası" dedim. gülerek "evet" dedi. normal kullanımlarda 100-120 bin km de bu arızayı verdiğini söyledi.
EDC arızası alan arkadaşların tek bir koşulda araçlarını ücretsiz yaptırma şansları var.
O da tüm servis bakımlarını yetkili serviste yaptırıyor olmak. Yani aracınız 2012 model 2015 de garantisi bitti diye bakım için sanayiye gidiyorsanız hiç şansınız yok. Eğer Garantisi bitmiş olmasına rağmen bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırıyor iseniz. sikayetvar.com üzerinden ya da mais genel müdürlüğü arayıp bir dosya açtırarak şansınızı zorlayabilirsiniz. Önce bir yoklama çekip yarısını biz karşılayalım yarısını siz ödeyin derler. 1 kuruş bile ödemeyeceğinizi aracınızın onarılmasını istediğinizi söyleyin. garanti kapsamında aracınızı onaracaklardır. Ama sosyal medyada şikayetinizin herkes tarafından görülebilir bir şekilde bulunması (sikayetvar.com üzerinden) şansızını daha da arttıracaktır.
Tabii ki tüm bunlar için söylediğim gibi aracınızın bakımlarının düzenli olarak yetkili serviste yapılıyor olması şart. Çünkü ben sosyal medya sorumlusuyla telefonda görüştüğümde bunun çok önemli olduğunu, yoksa kesinlikle garanti kapsamına sokup onarmadıklarını belirtti. Sonuçta ticaret yapıyoruz, amacımız para kazanmak ve servislerden, periyodik bakımlardan para kazanıyoruz şeklinde bir beyanları var.
Eğer ben de aracımın periyodik bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum diyorsanız buyrun şansınızı deneyin.
aynı sorun bende de vardı ama motor ısınınca sıkıntı geçiyordu ustama gösterdim beyin değişmesi gerek yoksa yolda bırakır seni dedi mecbur beyni değiştirdim.şimdilik bir sıkıntı yok ama ustamın dediği trafikte manuel kullan uzun yolda otomatik kullanırsan sıkıntı yaşamazsın bende anlamadım ama renaultun bu modelleri bu şekilde sıkıntılıymış manuelde kullandığın sürece sıkıntı yaşamazsın dedi.Arkadaşlar,
Megane 3 aracımın EDC şanzıman beyni, Renault yetkili servisi tarafından garanti kapsamında değiştirilerek 12 Ağustos Salı günü araç bana teslim edilmişti. Ancak bugün aynı arıza ( vites kutusunu kontrol ettiriniz) yeniden tekrarladı. Üstelik trafiğe de girmedim. Yine 2-4-6 ve R vites gitti, sadece 1-3 ve 5. vites çalışıyordu.Ben de aynı yetkili servise tekrar aracı götürdüm. Sanırım EDC şanzımanların kavramalarında Renault tarafından saklanan bir sorun var. EDC şanzımana sahip olup da benzer problemi yaşayan arkadaşlar varsa görüşlerini ve önerilerini bekliyorum.