Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

aynı sorun bende var 0532 730 8586 bana yardımcı olursanız sevınırım adım burak

arkadaşlar ..esenyurtta bikada uzun yıllar çalışmış bir arkadaş yakaladım..benim sıkıntım 1 den 2 ye sarsıntılı geçiş di..yazılım güncelleme ve kavrama kalibrasyonu yapıldı...kavrama değerleri olması gerekenden farklı idi,yapılan kalibrasyondan sonra bir nebze düzelme olsada genel olarak gaz pedalı sıkışık trafikde kararsız kaldığında bu sarsıntı yı yapmakta araç 80 binde..heralde herangibir uyarı vermeden elimden çıkarıcam..yetkili servis durumunu bilememekteyim..saygılar.

Benim aracım megane 2011 dci 110bg aracim da geçen yıl egzos emisyon uyarisı verdi servise göturdum önce dpf ile ugraştılar ilaç sıktılar falan ama ariza yazısı birkaç gün sonra tekrar çıktı bilgisayarda baktıklarinda bu sefer şanzuman beyninde sorun var dediler ama vites tanımlaması uapalım belki düzelir dediler sorun düzeldi.tam 1 yıl sonra yine aynı egzos uyarısı verdi yine bilgisayarda baktılar yine şanzumanda görünuyor dediler tekrar vites tanımlaması yaptılar.yalnız ben her seferinde sordum ama cevap bulamadım vites geçişlerinde hiç problem yok dememe ragmen , hatta kendileride kac defa test sürüsü yaptılar.vitesler normal ama bilgisayara baktıklarında şanzuman hatası nasil verir anlayamadım.
Acaba böyle bir sorun yaşayan var mı , ne yaptınız onu sormak istiyorum.

Ben dahil bir çok edc kullanıcısında aynı sorun var 6 dan 5 e geçince cırtlama sesi ..... Servis 16 bin fatura cıkartıp yarısını iyi niyet garantisinde karşılayalım dediler Allahta Bulun dedim ne diyeyim o şekilde kullanıyorum aracı

Ben dahil bir çok edc kullanıcısında aynı sorun var 6 dan 5 e geçince cırtlama sesi ..... Servis 16 bin fatura cıkartıp yarısını iyi niyet garantisinde karşılayalım dediler Allahta Bulun dedim ne diyeyim o şekilde kullanıyorum aracı

16 bin lira mı? Vites kutusunun sıfırı kaç para ki? Mazda'nın tam otomatik vites kutusunun sıfır fiyatı 18 bin liraydı galiba. 16 Bin lira nasıl bir tamir ücretidir yahu?

Arkadaşlar merhaba. Ben de edc şanzıman madurlar kervanına katıldım. 2012 model megane aracın ilk sahibiyim. Dün işyerimin bahçesinde arabamı çalıştırdım, hareket ettim, rampa yukarı çıkarken gaz yemediğini farkettim. Aracı geri salarak düz zemine çektim. Stop ettirip yeniden çalıştırdım fakat vites kutusunu kontrol ettirin ibaresiyle karşı karşıya kaldım. Aracı iterek müsait bie alana aldım. Tekrar çalıştırınca sırasıyla vites kutusunu kontrol ettirin, espyi kontrol ettirin, kalkış desteğini kontrol ettirin uyarılarıyla karşılaştım. Aracı tekrar stop ettirdiğimde motordan takır tukur takır tukur bir ses gelmeye başladı. Sanki kendiliğinden vites geçişi yapıyordu stop halindeyken. Hemen çekici çağırdım ve Ankara Hasköy Akbak servisine götürdüm aracımı. Çekiciden indiren servis görevlisi abi arabanın nesi var, gayet de gazı alıyor, herhangi bir uyarı vermiyor deyince şok oldum. Nasıl olur diye düşünürken, isterseniz bir bakalım teklifi geldi...

Aracımı bıraktım ve bilgisayara taktıklarında beyin arızası olduğunu söyleyip güncelleme yaptıklarını, ancak araç tekrar ederse aynı arızayı beynin değişebileceğini söylediler. Ne kadar olur vs. Sorular kafamdan geçerken, bakımlarınızı hep serviste yaptırmışsınız, Renault sadece işçiliği alarak bu parçayı ücretsiz değiştirir dediler. Bu zamana kadar kullanım kaynaklı olmayan sıkıntılarda olumsuz dönüş almadıklarının müjdesini verdiler

Gelelim servisten yani güncellemeden sonraki şikayetlere... artık psikolojik midir bilmiyorum, aracın 1den 2ye geçerken ki vites geçişinde bir ses oluyor, daha çok vuruntu sesi gibi. Araçla gece dolaşmaya çıktığımda, yokuşu çıktıktan sonra duyurmak zorunda kaldım, cadde geçişi olduğu için. Yeniden kalkarken ekrandaki D harfi yanıp sönmeye başladı. Aracı tekrar stop edip çalıştırınca bu uyarıyı tekrar vermedi.

Son olarak da şanzımandan gelme olasılığı yüksek olan bir cızırtı sesi duyuyorum. Bu ses vuruntu şeklinde değil de plastik kırılma sesi gibi. Çıt çıt çıt şeklinde.

Gel gelelim arabadan soğudum ve kullanırken acaba birşey olacak mı korkusuyla sürüyorum. Konudaki bütün mesajları okuyarak bu mesajı yazdım. Var mıdır, sorunun net bir şekilde kaynağını bulan eden? Cumartesi günü Ankara'da bir ustaya götüreceğim, bu forumda yazılan şikayetlerin ve çözüm yollarını not aldığım bir liste ile. Teker teker baktıracağım, aküsünden beynine, vanasından kablosuna kadar... acaba eklemek istedikleriniz olur mu başka.

Şimdiden teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.Kavrama noktası öğretme yapılmadıysa onu da yaptırmanızı tavsiye ederim.

Arkadaşlar Merhaba,
EDC onarılalı 1 ay oldu. Dün yolum servise düştü ve isterseniz bir kontrol edelim dedi servis şefi. Sağolsunlar aracı servise alıp kaldırdılar. alt korumaları açıp şanzımanın yağ kaçırıp kaçırmadığına baktılar. her şey normal bir sorun yok. Gel gelelim o sırada yan tarafta başka bir megan' ın şanzımanını yerde gördüm. ustaya "bunun nesi var bu da mı EDC arızası" dedim. gülerek "evet" dedi. normal kullanımlarda 100-120 bin km de bu arızayı verdiğini söyledi.

EDC arızası alan arkadaşların tek bir koşulda araçlarını ücretsiz yaptırma şansları var.
O da tüm servis bakımlarını yetkili serviste yaptırıyor olmak. Yani aracınız 2012 model 2015 de garantisi bitti diye bakım için sanayiye gidiyorsanız hiç şansınız yok. Eğer Garantisi bitmiş olmasına rağmen bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırıyor iseniz. sikayetvar.com üzerinden ya da mais genel müdürlüğü arayıp bir dosya açtırarak şansınızı zorlayabilirsiniz. Önce bir yoklama çekip yarısını biz karşılayalım yarısını siz ödeyin derler. 1 kuruş bile ödemeyeceğinizi aracınızın onarılmasını istediğinizi söyleyin. garanti kapsamında aracınızı onaracaklardır. Ama sosyal medyada şikayetinizin herkes tarafından görülebilir bir şekilde bulunması (sikayetvar.com üzerinden) şansızını daha da arttıracaktır.

Tabii ki tüm bunlar için söylediğim gibi aracınızın bakımlarının düzenli olarak yetkili serviste yapılıyor olması şart. Çünkü ben sosyal medya sorumlusuyla telefonda görüştüğümde bunun çok önemli olduğunu, yoksa kesinlikle garanti kapsamına sokup onarmadıklarını belirtti. Sonuçta ticaret yapıyoruz, amacımız para kazanmak ve servislerden, periyodik bakımlardan para kazanıyoruz şeklinde bir beyanları var.

Eğer ben de aracımın periyodik bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum diyorsanız buyrun şansınızı deneyin.

Arkadaşlar Merhaba,
EDC onarılalı 1 ay oldu. Dün yolum servise düştü ve isterseniz bir kontrol edelim dedi servis şefi. Sağolsunlar aracı servise alıp kaldırdılar. alt korumaları açıp şanzımanın yağ kaçırıp kaçırmadığına baktılar. her şey normal bir sorun yok. Gel gelelim o sırada yan tarafta başka bir megan' ın şanzımanını yerde gördüm. ustaya "bunun nesi var bu da mı EDC arızası" dedim. gülerek "evet" dedi. normal kullanımlarda 100-120 bin km de bu arızayı verdiğini söyledi.

EDC arızası alan arkadaşların tek bir koşulda araçlarını ücretsiz yaptırma şansları var.
O da tüm servis bakımlarını yetkili serviste yaptırıyor olmak. Yani aracınız 2012 model 2015 de garantisi bitti diye bakım için sanayiye gidiyorsanız hiç şansınız yok. Eğer Garantisi bitmiş olmasına rağmen bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırıyor iseniz. sikayetvar.com üzerinden ya da mais genel müdürlüğü arayıp bir dosya açtırarak şansınızı zorlayabilirsiniz. Önce bir yoklama çekip yarısını biz karşılayalım yarısını siz ödeyin derler. 1 kuruş bile ödemeyeceğinizi aracınızın onarılmasını istediğinizi söyleyin. garanti kapsamında aracınızı onaracaklardır. Ama sosyal medyada şikayetinizin herkes tarafından görülebilir bir şekilde bulunması (sikayetvar.com üzerinden) şansızını daha da arttıracaktır.

Tabii ki tüm bunlar için söylediğim gibi aracınızın bakımlarının düzenli olarak yetkili serviste yapılıyor olması şart. Çünkü ben sosyal medya sorumlusuyla telefonda görüştüğümde bunun çok önemli olduğunu, yoksa kesinlikle garanti kapsamına sokup onarmadıklarını belirtti. Sonuçta ticaret yapıyoruz, amacımız para kazanmak ve servislerden, periyodik bakımlardan para kazanıyoruz şeklinde bir beyanları var.

Eğer ben de aracımın periyodik bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum diyorsanız buyrun şansınızı deneyin.
Ben iyi niyet garantisi altında halkı somurduklerini düşünüyorum. Bu araçlar yurt dışında 5 yıl garanti kapsamına tutuluyor. Yani Renault cebinden para ödeyip bunu yapmıyor. Zaten parça yurtdışından garanti kapsamına talep edilip araca takılıyor.olan bizlere oluyor.

tapatalk işkencesi ile yazıldı.

Arkadaşlar,
Megane 3 aracımın EDC şanzıman beyni, Renault yetkili servisi tarafından garanti kapsamında değiştirilerek 12 Ağustos Salı günü araç bana teslim edilmişti. Ancak bugün aynı arıza ( vites kutusunu kontrol ettiriniz) yeniden tekrarladı. Üstelik trafiğe de girmedim. Yine 2-4-6 ve R vites gitti, sadece 1-3 ve 5. vites çalışıyordu.Ben de aynı yetkili servise tekrar aracı götürdüm. Sanırım EDC şanzımanların kavramalarında Renault tarafından saklanan bir sorun var. EDC şanzımana sahip olup da benzer problemi yaşayan arkadaşlar varsa görüşlerini ve önerilerini bekliyorum.
aynı sorun bende de vardı ama motor ısınınca sıkıntı geçiyordu ustama gösterdim beyin değişmesi gerek yoksa yolda bırakır seni dedi mecbur beyni değiştirdim.şimdilik bir sıkıntı yok ama ustamın dediği trafikte manuel kullan uzun yolda otomatik kullanırsan sıkıntı yaşamazsın bende anlamadım ama renaultun bu modelleri bu şekilde sıkıntılıymış manuelde kullandığın sürece sıkıntı yaşamazsın dedi.

Geri