Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

aynı sorun bende de vardı ama motor ısınınca sıkıntı geçiyordu ustama gösterdim beyin değişmesi gerek yoksa yolda bırakır seni dedi mecbur beyni değiştirdim.şimdilik bir sıkıntı yok ama ustamın dediği trafikte manuel kullan uzun yolda otomatik kullanırsan sıkıntı yaşamazsın bende anlamadım ama renaultun bu modelleri bu şekilde sıkıntılıymış manuelde kullandığın sürece sıkıntı yaşamazsın dedi.

Manuel de kullanılacak ise, otomatik vites arabanın ne mantığı kaldı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba,
aracım 2012 model 99000 km'de bazen ''vites kutusunu kontrol ettirin'' diye yazı çıkıyor ve 2-4-6 vitese geçmiyor, aracı durdurup tekrar çalıştırırsam araç normale dönüyor 2015 yılında yazılım güncelleme yaptırdım, yine geçmedi, bazen sıkışık trafikte bazende aracı çalıştırıp bir süre sonra uyarı veriyor, pazartesi tekrar sevise götürücem, bir sonuca ulaşırsam tekrar yazarım.

Serviste Akü ve Şanzıman beyni değişti, Renault Mais'e şikayet dosyası açarsanız şanzıman beynini( 4000 TL civarında) ücretsiz değiştiriyorlar, işçiliğinde %53 ünü karşılıyorlar, toplam 450 civarına bana mal oldu, akünüzü 70 amper orjinal akü kullanmanızda fayda var. Şanzıman beyni diğer akülerde sorun verebilir ama bu tabii benim tahminim. Ben aldığım hizmetten memnunum, araçlarının arkasında duruyorlar, Emeği geçenlere Teşekkür ederim.

2014 fluence 110 edc aracımda bazen 1-2 vites geçişinde sarsıntı oluyor bu bir tek yavaş sakin kalkışlarda oluyor. Seri ye yakın gazı biraz verip kalkışlarda olmuyor. Acaba yazılım mı attırmalıyım çok nadir de olsa yapıyor servise gitmeyi düşünüyorum.

2014 fluence 110 edc aracımda bazen 1-2 vites geçişinde sarsıntı oluyor bu bir tek yavaş sakin kalkışlarda oluyor. Seri ye yakın gazı biraz verip kalkışlarda olmuyor. Acaba yazılım mı attırmalıyım çok nadir de olsa yapıyor servise gitmeyi düşünüyorum.

Aracım 2012 scenic. Birkaç defa yazılım güncelleştirdim.Nasıl oluyorsa yazılım güncellendikten sonra 10/14 gün kadar geçişler tam istediğimiz gibi yumuşak oluyor. Ondan sonra yine tangır tungur. Ben de sizin gibi biraz daha sert basmayı kendime alıştırdım. En rahatı bu bence.

Aracım 2012 scenic. Birkaç defa yazılım güncelleştirdim.Nasıl oluyorsa yazılım güncellendikten sonra 10/14 gün kadar geçişler tam istediğimiz gibi yumuşak oluyor. Ondan sonra yine tangır tungur. Ben de sizin gibi biraz daha sert basmayı kendime alıştırdım. En rahatı bu bence.

Servis ne diyor peki bu işe birde kaç para alıyorlar?

Benden para almadılar şimdiye kadar. Yıllar içerisinde belli bir muabbetimiz oluştu.
Vuruntu içinde pek tatminkat bir açıklamaları olmadı.

Benden para almadılar şimdiye kadar. Yıllar içerisinde belli bir muabbetimiz oluştu.
Vuruntu içinde pek tatminkat bir açıklamaları olmadı.
inşallah başka sorun çıkmaz. Allah kazasız belasız kullandırsın.

bende sorun sanırım anlık bir şeydi..bir daha goremedim problemi,lakin 1 den 2 ye gecisdeki sarsinti hala sinir bozucu

merhaba, aracım Megane 3 HB dizel otomatik, 2011 model, 95000 km'de, dün akşam şiddetli yağmur sonucu yolda oluşan su birikintisine girmek zorunda kaldım, 300 metre boyunca, yavaş ilerledim ama çok korktum, ki yolda kalmadan eve ulaştım, ama sabah aracı çalıştırdıgımda 3 km falan sonra vites kutusunu kontrol ettirin diye ekranda uyarı çıktı, o anlık deneme ile vitesin 2 de kalktığını test ettim, sonra deneme yapmadan park ettim (işyerine ulaşmıtım çünkü), nette biraz araştırma yapınca bu sayfayı buldum, öğlen arası tekrar aracı test ettim, 1 km falan sürdüm (vaktim yok uzun teste) sıkıntı yok şuan

motora su girmiş olabilir mi, nedir sizce o uyarı (akşama tekrar test yapıp bilgi veririm) (bu arada kaputu açtıgımda alt koruyucuda ıslaklık görünüyor halen)

Geri