Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

Herkese Merhaba,

2 hafta önce 2011 model Megane 1.5 dci edc 136500 km de aracı satın aldım. Aldığım kişi tanıdığım olur fakat ben yinede ekpertize soktum ve araçta söylenenler dışında başka hiçbirşey çıkmadı. Geçen gün aracı park ederken "Egzoz emisyon kontrol ettiriniz" ve "Vites kutusunu kontrol ettiniz" yazdı. Yıllardır tanıdığım servisime zaten bakım için götürecektim, birde bunlar çıktı. Bu arada araç bu uyarıları verdiğinde, araç gaz yememeye belli süratin üzerine çıkmamaya başladı. Götürdüğüm özel servis şanzımancısıyla görüştü ve 4500 ₺ civarında bir ücret talep etti. 2 parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. EDC şanzımanda hastalık olduğunu duymuştum ama beni bu kadar erken yakalayacağını düşünemedim. Pişmanmıyım EVET. Ben de ustama en iyisi bir yetkili servis görsün bunu dedim zaten aracı süremiyorum sorun var gitmiyor, onlar baksınlar dedim ve bir tanıdık vasıtasıyla yarın nasip olursa ASF Gebze Renault servisine teslim edeceğim. İnşallah çok büyük bir masraf çıkmaz. Zaten aracı alalı 2 hafta oldu. Sonucu paylaşacağım. Aracın gitmeme sorunu yaşayan varmı aranızda onu öğrenmek isterim aynı arızalardan sonra ve çözüm ne oldu?

Teşekkürler.

Herkese Merhaba,

2 hafta önce 2011 model Megane 1.5 dci edc 136500 km de aracı satın aldım. Aldığım kişi tanıdığım olur fakat ben yinede ekpertize soktum ve araçta söylenenler dışında başka hiçbirşey çıkmadı. Geçen gün aracı park ederken "Egzoz emisyon kontrol ettiriniz" ve "Vites kutusunu kontrol ettiniz" yazdı. Yıllardır tanıdığım servisime zaten bakım için götürecektim, birde bunlar çıktı. Bu arada araç bu uyarıları verdiğinde, araç gaz yememeye belli süratin üzerine çıkmamaya başladı. Götürdüğüm özel servis şanzımancısıyla görüştü ve 4500 ₺ civarında bir ücret talep etti. 2 parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. EDC şanzımanda hastalık olduğunu duymuştum ama beni bu kadar erken yakalayacağını düşünemedim. Pişmanmıyım EVET. Ben de ustama en iyisi bir yetkili servis görsün bunu dedim zaten aracı süremiyorum sorun var gitmiyor, onlar baksınlar dedim ve bir tanıdık vasıtasıyla yarın nasip olursa ASF Gebze Renault servisine teslim edeceğim. İnşallah çok büyük bir masraf çıkmaz. Zaten aracı alalı 2 hafta oldu. Sonucu paylaşacağım. Aracın gitmeme sorunu yaşayan varmı aranızda onu öğrenmek isterim aynı arızalardan sonra ve çözüm ne oldu?

Teşekkürler.
aynı sorun bende de vardı arabayı alalı daha 5 ay olmuştu aldığımda expere soktum sıkıntı yoktu bir anda sendeki gibi uyarı verdı edc beyni değişti 2.000 tl'ye 3 ay oldu arabam şimdi eskisinden daha iyi.

aynı sorun bende de vardı arabayı alalı daha 5 ay olmuştu aldığımda expere soktum sıkıntı yoktu bir anda sendeki gibi uyarı verdı edc beyni değişti 2.000 tl'ye 3 ay oldu arabam şimdi eskisinden daha iyi.

Bugün servisten bilgi geldi, debriyaj seti dc4, grup mili dış keçe, vites sızdırmazlık contasının değişmesi gerektiğini söylediler. Çıkacak olan rakam indirimli ortalama 3500 - 4000 ₺ arası bir rakam. Mecbur kabul ettik. Bakalım tam sonuçlansın ayrıntısıyla yazacağım. Cevap için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Herkese Merhaba,
Aracımı bugün ASF Gebze Yetkili Servisinden teslim aldım. Aracımın onarımı gerçekleştirilmiş ve gayet iyi hale getirilmiştir. Ödediğim rakam 3000 TL civarında. Gerçekten ciddi bir indirim oldu. Herkese tavsiyem ciddi sorunlarda hatta bakımlarınızda bile yetkili servisi tercih etmenizdir. ASF Gebze şubedeki servis danışmanı Cihan Bey'in büyük desteği sayesinde aracımın sorunu çözüldü. Kendisini de kesinlikle tavsiye ederim. Gittiğinizde mutlaka kendisini bulun, çok yardımsever bir arkadaş. Herkese sorunsuz ve hayırlı yolculuklar dilerim.
İyi günler.

Sayın büyüklerim küçüklerim EDC şanzuman sorunu olma ihtimali olduğundan bu konuya yazıyorum.

Son 2 aydır farkettiğim bir ses var aracımda . Araç 2013 Megane III Dizel 100 binde otomatik EDC 1,5 DCI motor.

aracın sol ön tarafına doğru kalkışta ve ağır ilerleyişte böyle kısa kısa bir uğultu geliyor ve hızla orantılı seste hızlanıyor. 50 60 km hıza çıkınca ses kayboluyor sanki sürtme uğultusu gibi ve sonra durup yeniden başlayınca çıkabiliyor. Bazen hiç gelmiyor uzun yolda falan arada çıkıyor sürekliliği yok ama arada oluyor. bir kaç ustaya götürdüm ses çıkmadı. anlattım ustalar şamzuman dediler, ne siyorsunuz side de oluyor mu yada şu yazılım ile kavrama konusunu yapsam çözüm olur mu? lütfen bilen varsa söylerse sevinirim zira araç 2013 garanti kapsamı yok bayağı pahalıya patlamasın bu iş bize. Korkuyorum.

Bu arada araçta hiç böyle hata uyarı vermiyor vites kontrol ettriniz falan yok sadece ön tarafta ses var vites geçişleri felanda normal kaçırma da yok

Sayın büyüklerim küçüklerim EDC şanzuman sorunu olma ihtimali olduğundan bu konuya yazıyorum.

Son 2 aydır farkettiğim bir ses var aracımda . Araç 2013 Megane III Dizel 100 binde otomatik EDC 1,5 DCI motor.

aracın sol ön tarafına doğru kalkışta ve ağır ilerleyişte böyle kısa kısa bir uğultu geliyor ve hızla orantılı seste hızlanıyor. 50 60 km hıza çıkınca ses kayboluyor sanki sürtme uğultusu gibi ve sonra durup yeniden başlayınca çıkabiliyor. Bazen hiç gelmiyor uzun yolda falan arada çıkıyor sürekliliği yok ama arada oluyor. bir kaç ustaya götürdüm ses çıkmadı. anlattım ustalar şamzuman dediler, ne siyorsunuz side de oluyor mu yada şu yazılım ile kavrama konusunu yapsam çözüm olur mu? lütfen bilen varsa söylerse sevinirim zira araç 2013 garanti kapsamı yok bayağı pahalıya patlamasın bu iş bize. Korkuyorum.
yakıt borularının geri dönüş sesi olabilir megane tipik sorunu çoğu megane 3 kullanıcısı o sese maruz kalabiliyor :)

Bu şanzumanlar için benim söyleyeceklerim de var. Özellikle piyasa da bu çift kavrama furyası zaman içinde bir çok kişinin başının belası olacak. Neticede kuru bir sistem ve durmadan sürtünmeye ne kadar dayanacak? Firmalar tutturdu çift kavrama sistemler iyidir filan diye. Bana göre hiç bir halta yaramayan bir sistem. Sadece insanlar vites hızlı değişiyor bilmem az yakıyor falan filan diye bu sistemlere eşek yükü ile para verip resmen başlarına bela alıyorlar. Netice de bizler yarış yapan insanlar değiliz. Amacımız ulaşımızı sağlamak sorun yapamamak ise o zaman tam otomatik veya CVT sistemlerden şaşmamak. Para kolay kazanılmıyor özellikle bizim ülkemizde bu sistemlerin sorunlarına çözüm bulmak adına verilen bu paralar ile insanlar araç alıp biniyor. Şu sistemler firma söylemiyorum bakın para vermeyin ellerinde kalsın hepsinin. 100-150-250 bin demeden sorun yumağı haline gelen şeylere boşa para vermeyin. Paranıza zamanınıza yazık edersin. Başka bir şey değil.

yakıt borularının geri dönüş sesi olabilir megane tipik sorunu çoğu megane 3 kullanıcısı o sese maruz kalabiliyor :)

yani ilginç bir ses ama yakıt borusu gibi gelmiyor bana sanki sürtme gibi vinç sesi gibi kalkarken zorlanma gibi yüke maruz kalınca yağsız kalma gibi tuhaf bir ses

her zaman çıkmıyor olması tabi ilginç ayrıca hızlanmada falan sorun yok vites geçişleri de iyi hiç bir uyarıda vermiyor. Ama kafama takılıyor.

sorun

aynı problem bendede vardı bılyelere baktır arabayı kaldırtıp bosa al lastıkleri cevır zaten anlasılır

Geri