Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

Bakın arkadaşlar zerqcool başından geçmiş.
itiraz etmiş. ama servisler keyfiyet soz konusu kimi olumlu yaklaşıyor
kimi full olumsuz yaklaşıyor.

"Arkadaslar yapilacak olan renault maise mektup yazmak ve mektup icerisinde servis personelinin catal ayaklarin sorunlu oldugunu soyledigin den ve yeni catalların daha dengeli calistigindan, mahkemeye ve basina basvuracaginizdan, cesitli illerde bu uygulamanin musteri memnuniyeti kapsaminda yapilmis oldugundan ve magdur oldugunuzdan bahseceksiniz hepsi budur. Mektubun ana temasida budur. Bence bu aracin sanzuman omru yaklasik 3-4 senedir. Ve aracinizin baski balatasini degistirdikten sonra 2-3 sene sonra satin bence. Hic zorlanmayan sadece uzun yolda kullanilan ve yeni sayilabilecek bu aracin bu denle yuksek maliyetli bir ariza yapmasi bu aracin hakkinin ondan uzak durulmasi anlamina gelir.
renoda kusura bakmasin adam gibi sanzuman yapsin veya yaptirsin."

Herkese merhaba,
Sefa Çatal ismim istanbuldan

Fluence Edc 1,5 (2012) sahibiyim. Bugün yolda giderken birden "vites kutusunu kontrol ettiriniz dedi" Ama bende konuda bahsedilen 1-3-5 yada 2-4-6-r hatası yoktu. Sonra bir yerde istop ettirdim tekrar çalıştırdıktan sonra uyarı yazısı kalktı.

Ptesi Bika Renault servisine götüreceğim. Tavsiyeleriniz nedir?
Çok masraf çıkarsa yaptıramam.

Bir önceki aracım Fluence 1.5 DCİ EDC İcon Beyond Paket idi. Araç yaklaşık 30000 km olduğunda aynı uyarıyı 1 kez ekranda gördüm, bahsettiğiniz gibi aracı stop edip çalıştırdığımda uyarı kaybolmuştu. Durumu servis ile paylaştım, aracı kontrol ettikten sonra sıkıntılı bir durum olmadığını anlık sistem hatası olabileceğini söylediler (çok uzun süreli dur-kalk'a bağlı). Aracı 3 ay önce 72000km de sattım, gerçekten o günden sonra ne aynı uyarıyı verdi, ne de sorun çıkardı. Herhangi bir problem olamama ihtimali büyük, bence rahat ol...

Bugün Bika otom. gittim. İncelediler. Beynine güncelleme yaptılar.
Birde akü değerleri çok düşmüş. Aküyü değiştirdiler. Bir daha bu arızayı almayacaksınız dediler.
Bakalım göreceğiz....

arkadaşlar bende edc dci megane alarak aranıza katıldım. Burdakileri okuyunca baya bi karamsarlığa kapıldım.
Sizce edc şanzımanı kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

Bugün Bika otom. gittim. İncelediler. Beynine güncelleme yaptılar.
Birde akü değerleri çok düşmüş. Aküyü değiştirdiler. Bir daha bu arızayı almayacaksınız dediler.
Bakalım göreceğiz....

Aküyü değiştirerek bende bu sorundan kurtulmuştum.bir önceki sayfada detaylı yazmıştım. çok şükür hala sorunsuz biniyorum

inşallah sorun yaşamam.

Işıklarda ve sıkışık trafikte vitesi N konumuna alırsan şanzımanın ve debriyajın ısınmasına engel olursun
Birde aracı parkettkten sonra D den N ye getirip el frenini çek sonra P ye getir ( bunu bugün okudum)

arkadaşlar bende edc dci megane alarak aranıza katıldım. Burdakileri okuyunca baya bi karamsarlığa kapıldım.
Sizce edc şanzımanı kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

Araçta elektronik el freni var ise P ye getirince kendisi otomatik çeker el frenini. Dikkat etmek gereken el freni kendini tam olarak kurduktan sonra ayağı fenden çekmek.Bu sayede yük şanzuman üzerine binmez...

Son düzenleme:
Bu arada başka bir başlık altında bahsetmiştim, EDC şanzumanlar akü biteceğine yakın hata vermekte, bu bazen de 1 yerine 2 ile kalkış yapmaya çalışmak şeklinde karşınıza çıkabilir. Yalnız bu konuda servisten Motrio akü değil orjinal akü takma talebi gelecektir, DOĞRUDUR, MUTLAKA ORJİNAL RENAULT MARKA AKÜ TALEP EDİN...

Geri