Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

Otomatik vitesin duruken N ye alınması gerektiği kadar saçma bir sey olamaz. En kötü otomatiklerden opel cehvrolet vs gibi markalarda bile böyle bir olay yok. Ayni segment teknolojide dsg tft de de yok. Bozuk diye en çok degistirilen dsg; sadece ufak bir t it reme yüzünden bozuk damgasi yiyor onu da servis hiç itirazsiz yenisi ile değiştiriyor. Böyle haftalarca yıllarca mağdur olanu duymadım.

Arkadasin 89 suzukinin otoparkda geri vitese bir kez geçmeyip ittirmesi sonucu 2 yıldır millete espri konusu oldu. Bunu 100binlik araçla yaşamak intihar sebebi :)
Otomatik viteslerde n ye alinmaz. Ama cift kavrama otomatiklestirilmis manuel vites sanzimanlarda n ye almak gerekir. Uzun sureli bekleyislerde bu sanziman ve debriyaj sagligi acisindan iyidir..

Dsg ve tft de cift kavrama otomatiklestirilmis

Dsg ve tft de cift kavrama otomatiklestirilmis
Dogrudur, ayni problemlerde onlarda dünya kadar var.. Onlarin yetkilileride bu n ye almayi oneriyor. Cunku robot debriyaja basili tutuyor. N de ise basili tutmuyor dolayisiyla uzun sureli bekleyislerde sistem yorulmuyor

Dsg, edc, Sonuçta hepsi yarı otomatik şanzıman bunların, tam otomatik gibi bir kullanım beklemek yanlış olur, sıkışık trafikte, ışıkta beklerken vs boşa almak veya frene sonuna kadR basmak gerekir...

Dsg de N ye atmayin diyor zaten böyle bir problem de olmuyor

Edc de ne diyor ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende Megane3 GT-Line Almayı düşünüyorum 2012 Model. Ama Yazdığınız Sorunlar bırakın ürkütmeyi tüylerim diken diken oldu. Yazılan yorumlarda anladığım kadarıyla genelde fluence araçlardan bahsedilmiş. Megane kullanıp ben kesinlikle tavsiye etmem ya da ederim gibi fikir belirtecek arkadaş varmı? Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

Bu arıza kodunu ilk kez benim araçta verdi 2011 model ama sadece bir kere sürüşte filanda problem yok, bu durumda ne önerirsiniz arkadaşlar,

merhaba
2012 fluence aracimda ayni problemi yasiyorum.
Arac bosta iken once kontagi acarsam hata vermiyor.
Once akuyu degistim ancak sorun devam etti.
Her ihtimale karsi fren musirini kontrol ettirdim ve ayarsiz oldugunu gorduk. ustam musiri tekrar ayarladi ve su an ariza vermiyor aracim.
birkac ay daha kullanip sizinle son durumu paylasacagim.
herkese gecmis olsun..

Geri