Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

Valla bunu bir kaç kez yaptılar... Hatta renault'ta çalışan çocukluk arkadaşıma da söyledim oda bu hata verirken getir dedi tespit için... belkide probleme özel birşey olabilir bilemem.

merhaba,

yaklaşık 1 hafta önce 79bin de 2012 model yarı otomatik fluence satın aldım. aldığım gibi tüm ağır bakımlarını yaptırdım. bakımdan sonra çok az km yaptım malum şuanda istanbul kar altında ve trafiğe hiç girmedim sayılır, buna rağmen 2 kere vites kutusunu kontrol ettirin yazısı çıktı kendiliğinden geçti, forumdaki çoğu arkadaşın söylediği gibi 1-3-5 R vitese geçmeme gibi bir sorun olmadı. ekranda bir sorun olmamasına rağmen dün ustama gidip aracımı bilgisayara taktırdım ve ''p1780 sanziman kontrol dugmesi (o/d haric) kendi kendine test araligi disinda'' diye bir hata aldım. sildik hatayı şuanda ekranda yine bir şey yok fakat eminim ki bilgisayara taksam yine aynı sorunu verecek, bu konularda maalesef çok hassasım. renault kosunda sadece 5 aylık bir deneyimim mevcut huyundan maalesef çokta anlamıyorum. fikirleriniz benim için çok önemli yardımcı olursanız sevinirim

Tekrar bu hatayı aldığınız da manuel'e alın. Hangi vitesleri görüyorsunuz hangilerini görmüyorsunuz bu şekilde anlayabilirsiniz. Aldığınız kişiyede sorun bu durumu. Tahminim o kişi bu sorunla karşılaşmış ve çözemeyip hemen arabayı satmak istemiş olabilir. Böyle insanlar var aramızda maalesef. Hatayla karşılaştığınızda da aracı stop ettirmeden en yakındaki renault servise gidip bilgisayar'a bağlatın bence.

Szin araçta tambur arızası var. Tambur , vitesleri degistiren bir parca. 1-3-5-R de ve 2-4-6 da olmak uzere 2 tane tambur mevcut. Hangi vitese gecmiyor ise onun degismesi lazim. Yanlis hatirlamiyorsam 400 tl gibi fiyati vardi. Benim tahmin ettigim ariza budur...

Tekrar bu hatayı aldığınız da manuel'e alın. Hangi vitesleri görüyorsunuz hangilerini görmüyorsunuz bu şekilde anlayabilirsiniz. Aldığınız kişiyede sorun bu durumu. Tahminim o kişi bu sorunla karşılaşmış ve çözemeyip hemen arabayı satmak istemiş olabilir. Böyle insanlar var aramızda maalesef. Hatayla karşılaştığınızda da aracı stop ettirmeden en yakındaki renault servise gidip bilgisayar'a bağlatın bence.

kendisi ile görüştüm oda böyle bir hatayı bilmediğini belirtti akrabam olduğu için inanmak durumunda kalıyorum... söylediklerini deneyeceğim, teşekkür ederim

Szin araçta tambur arızası var. Tambur , vitesleri degistiren bir parca. 1-3-5-R de ve 2-4-6 da olmak uzere 2 tane tambur mevcut. Hangi vitese gecmiyor ise onun degismesi lazim. Yanlis hatirlamiyorsam 400 tl gibi fiyati vardi. Benim tahmin ettigim ariza budur...

viteslerin geçişleri ile ilgili bir sorun yaşamadım ama tekrar hata olduğunda deneyeceğim. teşekkür ederim.

soğuk havalarda Fransız araçlar yapıyormuş diye duymuştum

Ben sizin arızanızın durumunu merak ettim . Ne durumdasınız ? 2 yildir cekiyordunuz galiba.. Bilgisayarda tam olarak ne gozukuyor hatirliyormusunuz ?

arkadaşlar merhaba. bende aranıza katıldım.
2011 EDC'li aracımda 2,4,6,r vitesleri iptal durumda. servis önce 2 nolu debriyaj değişecek dedi değiştirdiler. sonra sorun bu değilmiş baskı balata değişecek dendi. sonuç tabi 5000 TL. hemen şikayetvar'a yazdım. Cevap fiyasko. baskı balata için bişey yapamazlarmış araç garantide bile olsa bunu karşılayamazlarmış. indirim bile yok. bulunduğum şehirde servis olmaması sebebiyle son bakımı dışarda yaptırmıştım ordan da bişey çıkmadı.
çok komik durum otomatik vites arabada baskı balata bitti hem de daha bu km'lerde. usta da 2 gündür servise gelmiyor hastaymış. telefonla aradım kavrama noktasını yeniden tanıtalım diye. bizde biliyoruz heralde denedik olmadı dedi. anlaşıldı bu parayı ödetecekler bana. ama bundan sonra da kuruş param geçmez Renault'a. bu araçtan soğudum hemen düşük fiyatla bile olsa satıcam. daha da yanından geçmem Renault'un. bir firma aracının arkasında niye durmaz ki? şuanda yaklaşık 10000 TL farkla satılıyor bu şanzuman. bu kadar kısa sürede bu kadar masraf çıkarması çok kötü.

arkadaşlar merhaba. bende aranıza katıldım.
2011 EDC'li aracımda 2,4,6,r vitesleri iptal durumda. servis önce 2 nolu debriyaj değişecek dedi değiştirdiler. sonra sorun bu değilmiş baskı balata değişecek dendi. sonuç tabi 5000 TL. hemen şikayetvar'a yazdım. Cevap fiyasko. baskı balata için bişey yapamazlarmış araç garantide bile olsa bunu karşılayamazlarmış. indirim bile yok. bulunduğum şehirde servis olmaması sebebiyle son bakımı dışarda yaptırmıştım ordan da bişey çıkmadı.
çok komik durum otomatik vites arabada baskı balata bitti hem de daha bu km'lerde. usta da 2 gündür servise gelmiyor hastaymış. telefonla aradım kavrama noktasını yeniden tanıtalım diye. bizde biliyoruz heralde denedik olmadı dedi. anlaşıldı bu parayı ödetecekler bana. ama bundan sonra da kuruş param geçmez Renault'a. bu araçtan soğudum hemen düşük fiyatla bile olsa satıcam. daha da yanından geçmem Renault'un. bir firma aracının arkasında niye durmaz ki? şuanda yaklaşık 10000 TL farkla satılıyor bu şanzuman. bu kadar kısa sürede bu kadar masraf çıkarması çok kötü.
Geçmiş olsun.. Arabayi kapatip tekrar calistirdiginda duzeliyormu ? Arac kac km de ? Kuvvetle ihtimal aracinizin beyini arizali..

Geri