Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

Tekrar selamlar;
Vites kutusu beyni Renault Mais tarafından ve Hedef Oto'nun da desteğiyle ücretsiz olarak değiştirildi. Servis Müdürü Atilla Bey sağolsun bir akşam yoğun trafikte aracı denemiş. Ben de dün akşam denedim. Şuanda herhangi bir hata vermeden devam ediyorum. Hatanın çözüldüğünü düşünerek devam ediyorum kullanıma. Umarım bir sıkıntı çıkarmaz.
Saygılar...

SÜper haber.. :)

Nasil ucretsiz degistirdiler..garanti kapsami nekadar acaba..bendede 2012 megane3 var. 55 binde..

Aracı Zenginli Otomotiv'den 56.000 km'de iken almıştım ve sonrasında düzenli bakımlarının hepsine servise gittim. Açıkçası belki bu durumla alakası olabileceğini düşünüyorum.

Merhabalar
2011 Model megane dizel edc 76000 de aracım var.
Bugun vites kutusunu kontrol ettirin mesajı çıktı
2. viteste çalışıyor manuele aldığımda 3e geçmeyip 4 e geçiyor araç titriyor.
şanzıman beyni değişimi görünüyor konuyu okuduğumda,
benim aracımın garantisi bitti son bakımınıda özel bir serviste yaptırdım.
Masraf nedir nerede yaptırabilirim. istanbulda avrupa yakasında oturuyorum.

Merhabalar
2011 Model megane dizel edc 76000 de aracım var.
Bugun vites kutusunu kontrol ettirin mesajı çıktı
2. viteste çalışıyor manuele aldığımda 3e geçmeyip 4 e geçiyor araç titriyor.
şanzıman beyni değişimi görünüyor konuyu okuduğumda,
benim aracımın garantisi bitti son bakımınıda özel bir serviste yaptırdım.
Masraf nedir nerede yaptırabilirim. istanbulda avrupa yakasında oturuyorum.

Merhabalar;
2011 model fluence aracımı Zeytinburnu Hedef Oto'ya götürmüştüm ve hep servise gittiğimi gördüklerinden dolayı yaklaşık 3000 TL tutarındaki şanzıman beyni ücretini Renault Mais ile konuşarak almadılar. Aslında yaklaşık 300 TL gibi bir rakam ödemem gerekiyordu ama 4 yaş üzeri araçtan dolayı onu da indirime kattılar.
Açıkçası şuanda durum çözülmüş gibi gözüküyor belki yine masraf çıkaracak ama ben şahsen önce servise gidip mağduriyetinizi anlatma taraftarıyım.
Servise gitmeden önce Bağcılar-Güngören sanayi stesinde bir tanıdığa gitmiştim. Şanzıman beyninde sıkıntı olduğunu ve servisteki bir arkadaşı vasıtasıyla şanzıman beynini değiştirip sorunu gidereceğini söyledi ama içime bu beyin değiştirme pek yatmadı. Yani servisten bulduğu beyni benim aracım üstündekiyle değiştirmesinden pek hoşlanmadım. 1500 TL'ye hallolabileceğini belirtmesine rağmen ben direk sanayiden çıktım ve servise gittim. Anladığım kadarıyla bu araçlar az yakıyor ve kullanımı rahat ama araba 100 bin km'ye yakınlaştığında bu tarzda sorunlar çıkarabiliyor ve ücretleri de oldukça fazla.
Şahsi fikrim olarak belirtmek gerekirse servisten şaşmamak gerekir. ücretleri yüksek tabiki ama en azından hesap sorabileceğiniz muhatap bulunabiliyor. ama tabi her olaydaki gibi düzgün işi anlayan adamları da serviste bulmakta bazen zor oluyor.

Merhaba
2011 fluence var bende şuan 154000 kmde.
geçen ay aynı yukarıda bahsedilen sorunları (vites kutusunu kontrol ettirin) bende yaşadım.

bende 1 3 5 iptal oluyor araç 2ile kalkıyor 2 4 6 R çalışıyordu.
son arızasından önce bir kaç defa yapmıştı servis şanzıman yağ ısınııyor şıkışık trafikte manuel kullan vs dedi gönderdiler.
bir kaç ay sonra yine aynı hata başka servise gittim güncelleme yaptık tamam dediler.
servisten çıktım 5 km gittim gitmedim aynı hata ertesi gün yine servis yine güncelliyeceğiz yine yaparsa 3000 baskı balata 5000 beyin toplam 10000 e yakın masraf çıkar dediler.
arabayı yakasım geldi 40 binlik arabaya 10 bin masraf akıllıca değil. Satayım desem alacak adamın günahı ne?
çok uzattım kusura bakmayın.
velhasıl 2 yetkili servisin çözemediği ve çözmek için 10 bin istedikleri sorunumu sanko sanayi sitesinde tekgöz otoda Hamdi usta çözdü.
hemde çok komik bir yöntemle 200 tl ye :)
yaklaşık 2 aydır çok şükür arıza vermiyor.
sizinde serviste garanti vs değiştirmiyorlar sa işin sırrı aşağıda resmini görebileceğiniz 10 cm lik parça firen müşürü.

c7d3cb03-b141-45b8-af8b-4e61e02905eb.jpg

Merhaba
2011 fluence var bende şuan 154000 kmde.
geçen ay aynı yukarıda bahsedilen sorunları (vites kutusunu kontrol ettirin) bende yaşadım.

bende 1 3 5 iptal oluyor araç 2ile kalkıyor 2 4 6 R çalışıyordu.
son arızasından önce bir kaç defa yapmıştı servis şanzıman yağ ısınııyor şıkışık trafikte manuel kullan vs dedi gönderdiler.
bir kaç ay sonra yine aynı hata başka servise gittim güncelleme yaptık tamam dediler.
servisten çıktım 5 km gittim gitmedim aynı hata ertesi gün yine servis yine güncelliyeceğiz yine yaparsa 3000 baskı balata 5000 beyin toplam 10000 e yakın masraf çıkar dediler.
arabayı yakasım geldi 40 binlik arabaya 10 bin masraf akıllıca değil. Satayım desem alacak adamın günahı ne?
çok uzattım kusura bakmayın.
velhasıl 2 yetkili servisin çözemediği ve çözmek için 10 bin istedikleri sorunumu sanko sanayi sitesinde tekgöz otoda Hamdi usta çözdü.
hemde çok komik bir yöntemle 200 tl ye :)
yaklaşık 2 aydır çok şükür arıza vermiyor.
sizinde serviste garanti vs değiştirmiyorlar sa işin sırrı aşağıda resmini görebileceğiniz 10 cm lik parça firen müşürü.

c7d3cb03-b141-45b8-af8b-4e61e02905eb.jpg
Alahala.. Bunu degistirince iptal olan vitesler calismayami basladi ? Ve ariza kodunuz neydi gördünüzmü ?

Evet gerçekten bende şaşırdım son 2 aydır aynı sorun tekrarlanmadı (nazar değmesin:))
Ustamın söylemesine göre değiştirdiği parça bir kac defa aynı hataları hafızadan silmiyormus
Bir nevi kronikleşiyor sanırm.
yenisi ile değişince çok şükür sıkıntım kalmadı.

Arıza Kodu
DTC174311 DEBRİYAJ MOTORU DEVRESİ 1

benimde aracım dün aynı hatayı verdi vites kutusunu kontrol ediniz diye aracı kapatıp acınca düzeldi tekrar 26000 km de 2013 cıkıslı garanti bitmeden servise göstermek gerekiyormu?

Geri