Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

Selam benim megane ('12 dci edc) da gecen akşam calismadi. Vites kutusunu kontrol edin hatasi verdi. Aküsü azalmis. Renault yardim geldi takviye yapti vs. calismadi araç.
Çektik ertesi gün servise ve sonuç beyin değişecek 3300tl. Önceki sahibi bir adet bakımı atlamis. Arac 95000 de. Triger vs yetkili serviste değistirdim ben.
Sizce bastirabilir miyim ucretsiz değişim için?

Selam benim megane ('12 dci edc) da gecen akşam calismadi. Vites kutusunu kontrol edin hatasi verdi. Aküsü azalmis. Renault yardim geldi takviye yapti vs. calismadi araç.
Çektik ertesi gün servise ve sonuç beyin değişecek 3300tl. Önceki sahibi bir adet bakımı atlamis. Arac 95000 de. Triger vs yetkili serviste değistirdim ben.
Sizce bastirabilir miyim ucretsiz değişim için?
şansınızı deneyin. en kötü indirim alırsınız.

Selam. bastan %10 yapariz dediler. Kurtarici cagirdim izmir mais subesine goturmek istiyorum araci deyince %40 indirim yaptılar. Çok ilginç bir çalışma stilleri var :)

Renault Megane Edc sorunu (Vites Kutusunu Kontrol Ettiriniz.)

Merhaba arkadaşlar,

benim 2011 megane edc dizel aracım var. Bu alanda yazan insanların sorunuyla müzdaripim ama biraz daha farklı benim ki. araçı sıfır olarak aldım ve 1,5-2 sene kullandıktan sonra "Vites Kutusunu Kontrol Ettiriniz" yazısı çıkmaya başladı. Yaklaşık 2 senedir de çözüm bulamadım. 2 kere beyin değişti. Son beyin 1,5 ay önce değişti. 1 hafta geçmeden aynı arıza verdi. Arıza sık aralıklar ile vermiyor. 1 ay 2 ay bazen 3-5 ay aralıklarla veriyor. Ve bu sorun hiç trafiğe girmeden evden çıkıp boş yolda 3-5 km sonra veriyor. Bu araç öyle yoğun trafikler vs.ler gören bir araç değil yani. Sizin yaşadığınız gibi 1-3-5 ve 2-4-6 kaybolması gibi bir arıza değil benim ki. benim 1 vites kayboluyor. Araç 2. vites'te kalkıyor ve diğer bütün vitesleri görüyor.. Bu linkten de görebilirsiniz video'ya aldım sorunu.

https://www.youtube.com/watch?v=UAfuOKEF4AA

Geçen hafta renault'a servise gittim yine kontrol ediyorlarmış renault ile konuşmuşlar... Haber bekliyoruz. Ben yaklaşık 2 senedir bu durumla müzdaripim. Sorun düzelmeden de satmak istemediğim için ayrı bir mağduriyette söz konusun. Tavsiyede bulunabilicek biri var mı acaba?

çok ilginç... peki arıza kodu nedir ? beyin defalarca değişti demişsiniz. yani bide tambur diye bir ayar var. ama yapmışlardır diye düşünüyorum.Debriyaj ayarıda var. en kötü şanzuman değişimi..İşiniz çok zor ve sinir bozucu. sabırlar diliyorum.

çok ilginç... peki arıza kodu nedir ? beyin defalarca değişti demişsiniz. yani bide tambur diye bir ayar var. ama yapmışlardır diye düşünüyorum.Debriyaj ayarıda var. en kötü şanzuman değişimi..İşiniz çok zor ve sinir bozucu. sabırlar diliyorum.

Arıza kodu nedir bilmiyorum. Ama bu sorunu yalnız ben yaşıyorum sanırım ki hiç bir forumda vs.de görmedim aynı sorunu yaşayanı. Bu sebeplede servisteki arkadaşlarada birşey diyemiyorum. Onlarda sonuçta bir çizelge üzerinden ilerliyorlar ama sorunumu çözmüyor işte. Belki özel sektörden otomatik şanzıman ustaları bilir diye ümit ediyoruz işte...

Selamlar;
Açıkçası dediğiniz gibi sizin sorununuz oldukça özel gözüküyor. Siz yapar mısınız bilmem ama bunu tatlı bir dille Renault Mais'e ulaştırmaya çalışsanız. En azından onlarda bu sorunu örnek olarak kullanacaklardır. Sorunu çözmeden araca binmekte insanı çok sinir eden bir durum. Eğer sonuç olursa bizi de bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Mehmet

2012 megane dci EDC aracım, 53000 de, aracın hareketinden 1-2 km. sonra vitesler sarsıntılı değişmeye başladı, "vites kutusunu kontrol ettiriniz" uyarısı verdi, manuele aldığımda 5. vitesi geçmediğini gördüm, kenara çekip, aracı stop ettirdim, tekrar çalıştırdım, arıza kayboldu, servise götürsem mi acaba? garantisi doldu, bakımları hep serviste yaptırdım. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

2012 megane dci EDC aracım, 53000 de, aracın hareketinden 1-2 km. sonra vitesler sarsıntılı değişmeye başladı, "vites kutusunu kontrol ettiriniz" uyarısı verdi, manuele aldığımda 5. vitesi geçmediğini gördüm, kenara çekip, aracı stop ettirdim, tekrar çalıştırdım, arıza kayboldu, servise götürsem mi acaba? garantisi doldu, bakımları hep serviste yaptırdım. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Şimdi gitsen servise bir şey göremezler. O arıza yanarken ve hiç arabayı stop ettirmeden gitmen gerekiyor ki bilgisayara bağlayıp görebilsinler. En azında bende böyle bir istekte bulunmuşlardı serviste. Çünkü stop edersen siliniyor hata mesajı. Eğer araç ilerliyemiyecek durumda ise renault yol yardımı arayabilirsin. Tabi bu durum başına geldiğinde ne kadar müsait olduğunla alakalı. Müsait değilsen stop et yoluna devam et :)

Hata gozukur.. Beyine birkere islenmistir o. Ne zaman servise giderseniz hatayi gorursunuz. Size saçmalamişlar :)

Geri