Yaklaşık 2 ay önce tekrar beyin değiştirdikten sonra yaklaşık 3 hafta geçmişti ki tekrar aynı hayatı verdi. Dolayısıyla beyin'den bir arıza olmadığı da ortaya çıkmış oldu. Bu sebeple 3 hafta önce mekanik kontrol için aracı servise bıraktım. yaklaşık 2 hafta sonra değişecekler listesi ile aradılar beni. Garanti süresinde başlayan ve 2 senedir yaşadığım mağduriyetimden dolayı Renault'un ve servis'in özverili davranmasıyla 10 bin TL'lik bir onarım ücreti oldukça cüzi bir rakama indirilerek parçaları değiştirdiler. Hatta telefonda konuştuktan sonra gittiğimde biraz daha indirim yapmışlardı bu beni ayrıca sevindirdi
Neyse nelerin değiştiğine gelince;
- debriyaj seti
- debriyaj çatalı takımı
- vites ayırma çatalı
- vites kutusu yağı
ve bunlar ile ilgili conta ve keçeler değiştirildi.
bu işlemden 1-2 ay öncede beyin değişmişti.
Sanırım direk vites dişlileri hariç vitesteki her şey değişti.
1 haftadır aracı kullanıyorum. Şuanlık bir sorun yok. (Aslında arıza verirkende araçta yüzeysel bir problem hissedilmiyordı. "Vites Kutusunu kontrol ettiriniz" yazıyor ve sadece 1'e düşmüyordu araç. 2-3-4-5-6-R bütün vitesler çalışıyor ve araçı kapatıp açtığımda sorun ortadan kalkıyordu. )
Şimdi 1-2 ay beklemek gerekir. Ama tahminim bu sorundan kurtuldum inşallah. Yani yaşadığım sorunun şuana kadarki araştırmalarımda tek olması sebebiyle öyle olmasını umuyorum.