Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

merhaba arkadaşlar ben osman bende renault fluence var dynamique paket kartlı ve otomatik şimdi arabaya kartı sokuyorum soktuğumda vites kutusunu kontrol ettiriniz vites kutusu hararet yazıyor bugün servise gittik yaptırdık geldik sonra bi işimiz çıktı kartı soktuğumuzda tekrar aynı uyarıyı verdi bunu nasıl düzeltebiliriz yardımcı olurmusunuz ?

merhaba arkadaşlar ben osman bende renault fluence var dynamique paket kartlı ve otomatik şimdi arabaya kartı sokuyorum soktuğumda vites kutusunu kontrol ettiriniz vites kutusu hararet yazıyor bugün servise gittik yaptırdık geldik sonra bi işimiz çıktı kartı soktuğumuzda tekrar aynı uyarıyı verdi bunu nasıl düzeltebiliriz yardımcı olurmusunuz ?
Bir beyin arızası daha geldi..

Bu sorunu ben yeni çözdüm, ayrıntısına anlatayım. Öncelikle yetkili servise gidiyorsunuz, arızayı anlatıyorsunuz, arıza o anda oluşsa bile cihazda hata mesajı vermeyecek. Birşey gözükmüyor diyecekler, sizde bu arıza daha öncede başka arkadaşların başına gelmiş arıza göstermiyor muş, birkaç nedeni olabilirmiş diye bilgi verin. 1. Neden Akü azalmış olabilir, 2. Neden elektrik bağlantı kabloları kısa devre 3. Neden ve yüksek ihtimalle budur çünki bu problemi yaşayan ne kadar kişi varsa aynısı çıktı "Vites Kutusu Beyni" arızalanmıştır. Aracınız yüksek ihtimal 2012 ve öncesi modeldir, arıza son nedenden kaynaklı ise aracınız garantideyse değişimini yaparlar, garanti bitmiş ama yetkili serviste bakımları na devam ediyorsanız bedelsiz değişim yapmaları yüksek olasılık,

Merhabalar;
Öncelikle adım mehmet. 2011 model fluence edc otomatik dizel kullanıcısıyım. Hatta aracımı da renault bayisinden 2.el olarak aldım ve geçen cumaya kadar da oldukça memnundum arabamdan.
Yazdıklarınızı ancak başıma hatalar zinciri denk gelince araştırma sonucu buldum. Çok faydalı bilgiler paylaşılmasına da sevindim.
Kendi derdimi anlatmak gerekirse aracım 110 binde ve bbu sıralar yoğun trafikte vites kutusu hararet ibaresi gösteriyor ve kalıyor yolda. 5-10 dakika bekledikten sonra çalışıyor gidiyoruz. Yalnız 1-3-5. viteslere geçiş yapmıyor. Servise götürdüm. şanzımanı indireceklerini ve yağını filtresini değiştireceklerini ayrıca baskı balataya bakacaklarını söylediler ve fiyat olarakta 5500 TL gibi maksimum bir fiyat çıkardılar. Tabi bu miktarı duyduktan sonra ben koşa koşa sanayiye gittim :) sanayideki usta ise sorunun beyinde olduğunu beynin değiştirilmesi gerektiğini ve 1500 TL'ye hallolacağını iletti. Açıkçası sizin yorumlarınız okuduktan sonra beyin olmadığına karar vererek sanayiden çıktım. Ekstra bir not eklemek gerekirse sanayideki usta renault servisinden bir arkadaşından beyin bulacağını benden çıkan beyinle takas yapacaklarını söyledi. Bu durumda benim biraz midemi bulandırdı diyebilirim.
Şu aşamada heyecanla arabamı bekliyorum bakalım neler çıkacak. benim kendi fikrim 1-3-5. viteslere hitap eden baskının azalmasından böyle yaptığını düşünüyorum. Açıkçası aracımı seviyorum diyebilirim tabi mekanik olarak :)

Tekrar merhabalar;
Aracımı servisten aldım. Sizin yorumlarınızı okuduktan sonra şikayetvara yazdığım email işe yaradı ve Renault Mais oldukça ilgilendi. Tüm bakımlarımı serviste yaptırdığımı belirttikten sonra özel bir indirime gidildi toplam fiyatta ve beklediğimin çok çok altına arızayı hallettim gözüküyor. Biraz psikolojik ama bence aracın çekişi bile düzeldi.Değişen parçaları aşağıda yazıyorum.
* Gİ DEĞİŞTİRME DBR ÇTL
* VİTES KUTUSU YAĞI
* VİTES AYIRMA ÇATALI
Arabayı sanki yeni almışım gibi hissettim ve sürüşünden de çok memnun kaldım.
Saygılarımla...

Tekrar merhabalar;
Aracımı servisten aldım. Sizin yorumlarınızı okuduktan sonra şikayetvara yazdığım email işe yaradı ve Renault Mais oldukça ilgilendi. Tüm bakımlarımı serviste yaptırdığımı belirttikten sonra özel bir indirime gidildi toplam fiyatta ve beklediğimin çok çok altına arızayı hallettim gözüküyor. Biraz psikolojik ama bence aracın çekişi bile düzeldi.Değişen parçaları aşağıda yazıyorum.
* Gİ DEĞİŞTİRME DBR ÇTL
* VİTES KUTUSU YAĞI
* VİTES AYIRMA ÇATALI
Arabayı sanki yeni almışım gibi hissettim ve sürüşünden de çok memnun kaldım.
Saygılarımla...
Geçmiş olsun. Ne kadar ödediniz ?

Servisten 2594 TL vererek çıktım. Çok sağolun ...

30 bindeki fluence aracimizin 1-3-5 i iptal. Yine şenlik var bende... Ayıptır..

Gerçekten ayıp ama ben de servisten çıktıktan 1 hafta sonra aynı hatayı verdi. tekrar gidip servise bıraktım. motor temizliği yapılırken vites kutusu üzerindeki motorlara su kaçmıştır dediler. Temizleyip taktılar şimdilik sıkıntı giderildi ama anladığım üzere arabayı değiştirme vakti gelmiş :)
Yeni bir fluence arayışına başladım ama bu sorun sattığım kişiye de yansayacak ya o da pek içime sinmiyor...

Gerçekten ayıp ama ben de servisten çıktıktan 1 hafta sonra aynı hatayı verdi. tekrar gidip servise bıraktım. motor temizliği yapılırken vites kutusu üzerindeki motorlara su kaçmıştır dediler. Temizleyip taktılar şimdilik sıkıntı giderildi ama anladığım üzere arabayı değiştirme vakti gelmiş :)
Yeni bir fluence arayışına başladım ama bu sorun sattığım kişiye de yansayacak ya o da pek içime sinmiyor...
Manuel alın..

Geri