Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

hayırlısı olsun Aykut kardeşim içindeki korkuyu burdan hissediyorum ve umuyorum allah ramazan günü sesimizi duyar adına ciddi ciddi dua ettim, mutlu olman dileği ile senden şimdilik haber bekliyoruz ozaman güzel kardeşim.

Abi bugün yetkili serviste dediğin güncellemeyi yaptırdım. Arıza devamlı olmadığından bir süre bekleyeceğim. Ama sanırım düzeldi gibi.Bu işlemi arada bir yaptırmak lazım ...

Abi bugün yetkili serviste dediğin güncellemeyi yaptırdım. Arıza devamlı olmadığından bir süre bekleyeceğim. Ama sanırım düzeldi gibi.Bu işlemi arada bir yaptırmak lazım ...

çok sevindim Aykut kardeşim, geçmiş olsun , sert kalkışlardan kaçınır, uzun trafikte kalındımı N'ye alır isen , yokuş yukarı aracın D 'de düşük devirde boğulduğu durumlarda M'ye manuele alıp vitesi düşürüp aracı rahatlatırsan bir nebze sağlıklı şekilde kullanma süresini uzatır yardımcı olmuş olursun.

Neticeyi bende merak ediyorum umarım sıkıntı yaşamazsın kardeşim.
Bizim Captur'a da EDC programlaması yaptılar, bizim araç üretildikten sonra bir kaç defa güncelleme çıkmış en son geleni yüklediler sisteme...

çok sevindim Aykut kardeşim, geçmiş olsun , sert kalkışlardan kaçınır, uzun trafikte kalındımı N'ye alır isen , yokuş yukarı aracın D 'de düşük devirde boğulduğu durumlarda M'ye manuele alıp vitesi düşürüp aracı rahatlatırsan bir nebze sağlıklı şekilde kullanma süresini uzatır yardımcı olmuş olursun.
Aynen bu şekilde kullanıyorum.Teşekkür ederim ;)

Neticeyi bende merak ediyorum umarım sıkıntı yaşamazsın kardeşim.
Bizim Captur'a da EDC programlaması yaptılar, bizim araç üretildikten sonra bir kaç defa güncelleme çıkmış en son geleni yüklediler sisteme...

Ozaman EDC sahipleri her servise gittiğinde bu programlamayı muhakkak yaptırmalı..

Ozaman EDC sahipleri her servise gittiğinde bu programlamayı muhakkak yaptırmalı..

kendini heder etme Aykut'cum maalesef şunu bunu yapmalı, doğrusu bu şu dediğinde bilmiş, yanlış ve ukala oluveriyorsun , bazı arkadaşlar hep daha çok bilen oluyor ve asla Renault hata yapmıyor o sebeble kendini heder etme ,bırak onlar bildiklerini okusunlar sen kendi dalgana bak. yanlış anlaşılmasın lafım asla bu konudaki herhangi birine değil lafım meclisten dışarı.

kendini heder etme Aykut'cum maalesef şunu bunu yapmalı, doğrusu bu şu dediğinde bilmiş, yanlış ve ukala oluveriyorsun , bazı arkadaşlar hep daha çok bilen oluyor ve asla Renault hata yapmıyor o sebeble kendini heder etme ,bırak onlar bildiklerini okusunlar sen kendi dalgana bak. yanlış anlaşılmasın lafım asla bu konudaki herhangi birine değil lafım meclisten dışarı.
Çok zaman geçmese de bugün arızayı tekrar yaşadım. Sıkıntıyı Şİkayet var'a yazdım. Renault'un yardımcı olacağını ümit ediyorum.

Can sıkıcı bir durum. Peki servis Mais ile irtibata geçmedimi bu konu için? Mais'in buna Şikayetvar'a gerek kalmadan çözüm bulacağına inanıyorum. Siteyi inceledim benzer bir olayda ücretsiz onarmışlar şanzımanı.

https://www.sikayetvar.com/renault-megane-3-edc-sanziman-arizasi

benzer bir durumda ücretsiz onarılmış.
Bir başka benzer durumdada ücretsiz onarılmamış.
Başka benzer durumda da 800 tl ödeyerek kurtulmuş araç sahibi.
Şİkayetvar çok etkili oluyor . Pazartesi günü müşteri temsilcisinide arayacağım.Hatta bizzat görüşeceğim.Bu saçma durum aracımı benden soğuttu. Tutumlarına göre aracımı bile satabilirim.

Bakalım bana yaklaşımları nasıl olacak ?

Selamlar Aykut bey ve diğer arkadaşlar bende de benzer bir sorun mevcut. 1 hafta önce aracı çalıştırdım geri geri giderken Vites Kutusu Hararet uyarısı aldım aracı daha yeni çalıştırmıştım. 2-3 gün sonra yine aracı çalıştırdım ve aynı hatayı aldım. Ancak stop edip çalıştırdıktan sonra hata düzeldi. Son olarak dün Vites kutusu hararet , yokuş kalkış desteğini kontrol ettirin ve vites kutusunu kontrol ettirin mesajları belirdi kırmızı renk ile. Ancak dikkatimi çeken bir konu var bu uyarıları hep aracı yeni çalıştırdığımda ve aracı hafifte olsa baş aşağı rampada bıraktığımda alıyorum. Seyir halindeyken almadım hiç. Henüz servise gitmedim fikir sahibi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Saygılar.

Geri