Alpine sağlam bir marka ama üst serilerini tercih etmelisin ayrıca Pıoneer'dan teyp konusunda ben şahsen şaşmam ve vazgeçmem. Mesela şuan 9350SD Pıoneer ana ünite kullanıyorum ve çok memnunum tertemiz çalıyor grafik equ ayarları daha detaylı olmuş bu seride özetle pıoneer'ın 6000 ve üst serisi kaliteyi uygun fiyata sevenlere, örnek verecek olursam eğer, tanıdığım yada tanımadığım tesisatçılara soruyorum, hatta proflara bile soruyorum adam bile diyor hemde her markayı sattığı halde Teyp'te Pıoneer'ı tavsiye ederiz her zaman diyorlar
Mesela JVC'de sağlam bir ana ünitedir temiz çalar sesi bozmaz tavsiye edebilirim JVC sonuçta Japonlar her zaman kaliteli malları üretirler Sony hakkında bir bilgim yok yorum yapmıyorum o yüzden bu arada unutmadan Kenwood'da iyi bir seçenek olabilir ilginizi çekebilir.50'li seriler kaçaktır doğrudur fakat kafan karışmasın orjinal pıoneer'dır diğer ülkeler içim üretilmiştir TR'Ye gelmez RDS yoktur. Sadece türkiyeye kaçak geldiği vevergisi olmadığı için ucuzdur inan mesela bu bendeki teyp 400-500TL arasındadır yasal gelmiş olsa 800TL'den aşaya olmaz emin ol ses çıkışı sağlamdır bende bu teypten öncede 4950 vardı oda sapa sağlam 4 sene kullandım sattım tık dememişti.