Sifir araç rodaj dönemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mr.Clio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gayet başarılı, bence şimden sonucunda öyle olmuş İstanbul gibi yerde henüz sıfır yep yeni bir araçla 5.3 ort elde ettiysen bu o aracın ne derece sağlıklı olduğuna güzel bir işarettir.

eminim 6000kmlere gelince ve araç tam adabıyla açılınca ve şöför olarak özendiğinde 3 küsürleri, ortlama sürüşte 4 küsürleri yakalarsın, hayırlı uğurlu olsun bu arada allah kazadan beladan uzak tutsun nazarlardan saklasın, yöntem olarak gayet anlamışsın bu şekilde devam et kardeşim güle güle kullan.

hocam cidden bu 100 km lik yaptığım yavaşla hızlan tekniğinin etkisi var sanırım araç kalkışlarda daha güçlü oldu. birde bu işlemi yapmadan önce gaz vermeden debrijayı bıraksamda gidiyordu sonradan gaz versemde oluyordu artık debriyajı bırakırken gaz pedalına basmamı istiyor araç.

hocam cidden bu 100 km lik yaptığım yavaşla hızlan tekniğinin etkisi var sanırım araç kalkışlarda daha güçlü oldu. birde bu işlemi yapmadan önce gaz vermeden debrijayı bıraksamda gidiyordu sonradan gaz versemde oluyordu artık debriyajı bırakırken gaz pedalına basmamı istiyor araç.

aynen hocam Mr.Clio nun anlattıklarına imkan verdiğince bende uymaya çalışıyorum, araç şimdi debriyajı bırakırken gaz vermeyince stop ediyor.bende anlam verememiştim ama herhalde rodajla alakalı

1000km den önce 3000d/dk ya pek çıkmayın.İlk 1000km den sonra Rodaj için genelde yokuş aşağı basıp 3000 -3500 devirlere çıkmak ,uzun yokuş inişlerinde kendi hızlanmasına bırakmak güzel açıyor.

Yavaşla hızlan ile motor açılmaz ki.Önemli olan motoru zorlamadan devir yaptırmak bunu unutmayın yeter :eyv

Mr Clio nun tavsiyeleri motoru çok zorlar ,vuruntuyu artırır motorun en sevmediği şey düşük devirde gaza tam yüklenip onu devirlenmeye zorlamaktır .İlk kullanımı ne kadar sert yaparsanız motorunuz o kadar çabuk aşınır o kadar çabuk biter yakıt tüketimi de artar.

Yüksek viteste düşük devir yaptırmayın,akıcı kullanmaya çalışın, motoru zorlamaya en azından 2000kmden sonra başlayın

Debriyajdan kaldırınca stop etmesi ilginç 40000 ve 50000km de kangoolarımız var ikiside direk debriyajla kalkıyor hatta hiç gaz vermeden 2. 3. devam ediyor.biri 85hp 1400kg diğeri 105hp 1450kg

Clio 4 ler çok daha hafif rahat kalkması gerek

Son düzenleme:
Debriyaj bırakınca gidiyor 0 km de de öyleydi şimdi de. Olması gereken de bu zaten. Araç stop edince sağlıklı mı oluyor anlamadım. Arkadaslar açarsa konuyu iyi olur.

Benim dci 1100 km gaza basmadan kalkıyor. 5 km iken yine kalkıyordu. Seninki benzinli mi

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Debriyaj bırakınca gidiyor 0 km de de öyleydi şimdi de. Olması gereken de bu zaten. Araç stop edince sağlıklı mı oluyor anlamadım. Arkadaslar açarsa konuyu iyi olur.

Dizel de debriyajdan kaldırınca stop ediyorsa kötüdür ,stop etmeden sırf debriyajla bile kalkması gerek..

1000km den önce 3000d/dk ya pek çıkmayın.İlk 1000km den sonra Rodaj için genelde yokuş aşağı basıp 3000 -3500 devirlere çıkmak ,uzun yokuş inişlerinde kendi hızlanmasına bırakmak güzel açıyor.

Yavaşla hızlan ile motor açılmaz ki.Önemli olan motoru zorlamadan devir yaptırmak bunu unutmayın yeter :eyv

Mr Clio nun tavsiyeleri motoru çok zorlar ,vuruntuyu artırır motorun en sevmediği şey düşük devirde gaza tam yüklenip onu devirlenmeye zorlamaktır .İlk kullanımı ne kadar sert yaparsanız motorunuz o kadar çabuk aşınır o kadar çabuk biter yakıt tüketimi de artar.

Yüksek viteste düşük devir yaptırmayın,akıcı kullanmaya çalışın, motoru zorlamaya en azından 2000kmden sonra başlayın

Debriyajdan kaldırınca stop etmesi ilginç 40000 ve 50000km de kangoolarımız var ikiside direk debriyajla kalkıyor hatta hiç gaz vermeden 2. 3. devam ediyor.biri 85hp 1400kg diğeri 105hp 1450kg

Clio 4 ler çok daha hafif rahat kalkması gerek
Aynen benim kangooda 3 vitese kadar titremeden hızlanıyor
Ben aracımı motorunu açarken
ilk 3 gun 50 km hızla 15 km yol 4ile 5 gün 70 km 20 km yol 6-7 günde 90 km hiz ile max 90 km hızla yalniz sabit bir hızla değil değişik hızlarda kullanarak açtım yeri geldi dip gaz yaparak max 2.500 devri geçmedim

Rolanti düşük olabilirmi

bende aracımı inşallah haftaya teslim alacağım. Mr. Clio nun dedikleri tam kafama yatmışken alfa-xxx' in dedikleri kafamı karıştırdı.Bu ilk sıfır aracım olacak. Aslında ilk otomatik dizel aracım olacak. İnşallah yanlış bir şey yapmayız.

Kafa karışacak birşey yok 1500 devirin altında gaza yüklenme 2500 deviri ve 120 km/hızı geçme. Sürekli sabit hızda kullanma. Aracın kaç km olduğunun önemi olmaksızın 1000 km üzeri uzun yolda mesela sürekli aynı hızda kullansan çoğu araçda motor arıza ışığı yanar. Şirket araçlarında hep başımıza gelmişti. Neyse ki şimdi herkes bilinçlendi.

Geri