Scenic 2 - Koltuk Isıtma Yapımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ZVqv6V.webp Arkadaşlar konuyla çok alakası yok ama bahsettiğim orjinal alarmı bugün açtım. Bir kaç arkadaş alarm beyin içinde takılan ilk aracın Şase noyu okuyup beynine kaydeden mikrocip mi adını tam hatırlamadıgım malzeme elektronikcilerde değişir se alarm yeni takılan aracın Şase sini okuyup düzelir diyorlar. Bende alarmın resmini ekledim. Bilgisi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba , konuyu dağıtmadan koltuk ısıtma işlemine dönmek istiyorum. Bu işe ilk başladığımda hatırlarsanız 5 kademeli çiftli ısıtma anahtar röle ile koltukları ısıtmak istemiştik. Fakat elektronik bilgim olmadığından ; yaptığım yanlış bağlantılar yüzünden anahtar rahmetli olmuştu. Sonra ebay dan megan 2 orijinal koltuk ısıtma düğme siparişim gelmişti. Uzun süre internetin altını üstüne getirdim. Bizim araçların orjinalinde her iki ön koltuğun sağ /sol yanlarında düğmesi vardı. Aldığım düğmelere sağ/sol daki kutulara uydurmak oldukça zaman aldı. Evet koltuk içlerinde yerleri belli fakat dışardan eğimli olduğundan bu bölüme kutu uydurmak zor oldu. Derken bu kutuları ve içine düğmeleri yerleştirip koltuğun yanına montajladım. şimdi ise kabloların bağlantısını nasıl yapacağım emin değilim. Sizden yardım bekliyorum. Romanya Renault form sitesinde megan 2 nin koltuk ısıtma kablo şemasını buldum. Fakat ufak farklılıklar var. Koltuk altında gelen soketlerin anlamı : 19 numara somon rengi kablo dijital ekrana koltuk ısıtma devrede mesajı veren kablo , 20 numara mavi ise araç kontak açınca 12v elektrik geliyor. 21 numara sarı kabloda 12v devamlı var. 22 numara siyah kablo ise sanırım şase. değer okunmuyor. Şimdi 21 numaralı sarı kabloyu düğmelere ve koltuk ısıtma pedlerine nasıl bağlamamız gerekiyor ? Sanırım bu bağlantıyı da çözer isek işlem tamamlanmış olacak. Hazır bayram 9 günlük tatil de boştayım artık bu işi bitirip siz değerli Scenic dostlarıyla paylaşmak istiyorum. İşte son hali ile bağlantı şemam. 21 nolu sarı kablo bağlantısında kaldık .http://vL1Z74.webp

Arkadaşlar 21 numaralı sarı kablonun bağlantısı pedlerin + ayaklarına ve düğmedeki B1 'e bağlantısı nasıl olacak ?

Yusuf abi soracağım 2 kişi var birinin bugün yanıma gelme ihtimali var bilgi alırsam dönüş yaparım :)

Yusuf abi soracağım 2 kişi var birinin bugün yanıma gelme ihtimali var bilgi alırsam dönüş yaparım :)
Çok iyi olur kardeşim. Artık şu koltuk ısıtma işinde sonuca varmak istiyorum. Bu arada Muhammet sana bahsettiğim kablo donanım cd den hız sabitleyici ile alakalı tam bilgi bulamadım. Birde Rus siteden aracının VF1JM gibi başlayan şase numaranın ilk 6 sını yazarsan birde bu siteden araştırayım.

Sevgili dostlar yukardaki bağlantıya istinaden koltuk ısıtma projeme yardım bekliyorum.

scenic.png

Hocam bu şekilde bağlantı yaparmısınız.

scenic.png

Hocam bu şekilde bağlantı yaparmısınız.
Kardeşim çok teşekkür ederim. Fakat resim açılmıyor. Size zahmet hızlıresim.com adresinden resmi yüklermisiniz ? teşekkür ederim.

Kardeşim çok teşekkür ederim. Fakat resim açılmıyor. Size zahmet hızlıresim.com adresinden resmi yüklermisiniz ? teşekkür ederim.

4828ZY.webp

Geri