Renault Scenic 1.6 privilege otomatik vites hakkında bilgi almak istiyorum

Merhaba orhan arkadaşım aramız hoşgeldiniz.

Çok dik rampalarda geri kaçırma yapıyor ama çok az onunda çaresine otomatik el frenini çekerek geri kaçırmasına engel olursunuz.
Eğer normal bir rampada çok geri kaçırırsa (bildiğin geri vitese takmış gibi) vede şanzumandan mekanik bir uğultu gelirse o şanzumana para sıkışmış demektir (2000-4000tl arası)

ıspartadaki araç güzel görünüyor full + full demiş ama koltuklar yarı deri yarı kumaş ayrıca kararan dikiz aynası yok :) bunlar benim gördüklerim alınabilir diye düşünüyorum fiyat olarak güzel bir pazarlık ile biter bu iş.

Son düzenleme:
Avni bey selam,

Adım Orhan, önceki mesajlarda belirtmiştim ancak gözden kaçmış sanırsam :)

Teşekkür ediyorum bilgiler için. Isparta bana ters gidebilme ya da birine baktırma şansım yok, Gökhan Bey'in belki imkanı olur diye koydum ilanı da. Biz aramaya devam :)

Bu arada önceki sayfalarda yazmışsınız Konya'da galeride olan bi Scenic vardı 54bin km de 35 bin istiyorlardı. 4 gün önce 34 e satmışlar. 32 ye çekmeye çalıştım da becerememiştim ben, güzeldi araba :)

Orhan bey öncelikle aramıza hoş geldiniz. Teveccüh ediyorsunuz . teşekkür ederim. Scenic II kasa aşığı olunca dediğiniz gibi expertiz gibi oldum. Tabi ki usta değilim boya değişenden çok anlamam ama resimden yada aracı canlı görüyorsam aracın model, donanım , paket v.s iyi bilirim. Bir koç defa söylemişimdir ; Aslında bende otomatikçiyim . ama şuan ki aracım 2007 makyajlı kasa 1.5 dci privilege + paketli. daha önceki 2 tane scenic aracımın ( 2 yıl 2004 scenic 2.0 16V tam deri privilege otomatik ; 5-6 ay 2006 model 1.6 16V privilege otomatik ) ikisi de otomatik ti. Ben otomatiklerinden memnundum. Ben de o zamanlar otomatik alırken sizler gibi çok endişe yaşadım. Ama servis çalışanlara ve internetten uzun araştırmalar sonucu II kasa scenicler de kullanılan PROACTİVE ismi verilen manuel de 4 vites olan bu şanzımanda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı . Şahsen bende bu iki aracımda otomatik vitesle en ufak bir sorun yaşamadım. Şahsi görüşüm bu otomatik vitesin Özelliklede paketli scenicler de hız sabitleyici ile beraber mükemmel uyum sağlıyor. Sollamalarda yığılma , vuruntu vs gibi hiç bir şekilde problem olmuyor. Ama otomatik vitesin verdiği uysallık var. aracında 1350kg üzerinde ve mpv sınıfında olmasına mütevellit araçtan performans (2.0 motor hariç ) beklemek yanlış olur . Özellikle de araç 120km yi geçince motorunda konsola yakın olmasından dolayı motor gürültüsü abartı olmamakla beraber motor sesi gelmeye başlıyor. bu otomatik Şanzıman yaklaşık 30 dereceye kadar olan eğimlerde geriye kaçırma yapmaz. bunun üstündeki eğimlerde hafifte olsa geri salınır ama gazla berber herhangi bir sıkıntı olmadan rahat kalkış yapar. Eğer ki yol eğimi çok fazla ise örneğin 60 derecelik bir yolda kırmızı ışıkta bekliyorsanız otomatik park frenini elle çektiğinizde 1cm bile geri kaçmaz ve hiç bir şeye dokunmadan araca hafifçe gaz verince geri kaçmadan çok rahat kalkış yapar. Benim bu şanzımanda tek hoşuma gitmeyen yada olsaydı iyi olur dediğim ; 120km hız üstünde araç bir dişli daha olsaydı araç çok rahatlardı dolayısıyla araç yüksek hızlarda bağırmazdı diye düşünüyorum. Ama sakin kullanalar ; ben zaten çok gerekmedikçe 110km geçmem diyenler için çok ama çok keyifli. Otomatik dolu ve paketli bir II kasa scenic i kullanamayan hiç bir aracı kullanamaz. İdda ediyorum bu kadar kullanımı kolay ve keyifli bir araba çok nadirdir. Orhan kardeşimizin linkte verdiği araç evet 2-3 opsiyon eksik olsa da güzel araç. araçta kusur resimlere bakıldığında sol ön kapı marşbiyelde ezik dışında pek bir şey yok gibi. Sahibinin dediğine göre boyasız değişensiz olması da ayrıca iyiymiş. Ayrıca Ateş kırmızı da bence bu araçlara çok yakışıyor. Tabiri caizse kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun hesabı. Takdir sizlerin değerli arkadaşlarım.

Bu arada unutamadığım 2004 model 2.0 16V 136bg Privilege + tam deri dahil Türkiye de satılan en dolu ; Avni beyin aracının aynısı . sade bendeki 2.0 motor olan aracımın kısa bir video sunu youtube da paylaşmıştım. Merak edenler https://www.youtube.com/watch?v=d6h1CNu1ih0 ve benim çiçek gibi baktığım bu araç benden sonra hoşafı çıkmış ve sahibinden takip ettiğim kadarıyla 4 sahibini arıyor. Ve şuan da da sahibinden de satılık . link : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-scenic-privilege-2.0-otomatik-full-plusfull-182258622/detay

Son düzenleme:
Yusuf bey, bilgiler için teşekkür ediyorum. Valla arabanızın kıymetini bilememişler, sizden araba alan yaşar valla maşAllah :)

Teşekkür ederim Orhan bey. Bu arada sevgili dostlar ben 2.0 privilege aracımı Trabzondan aldığımda 136.000 km idi. Aldıktan kısa bir süre sonra dijital ekrandaki saatin , günlük km yi aracı her seferinde start/stop yaptığında sıfırladığını farkettim. Ekranı serviste ücretsiz değişince km de sıfırdan başladı. videoda izlediğiniz gibi ben aracı yaklaşık 12.000km sattım. 140.000 (ekran değişmeden önce ) + 76.000 km = toplamda 216.000 km aracın gerçek km si. ama Manisa da satan vatandaş 76.000 de aracın orijinal olduğunu söylüyor. Halbu ki kardeşim bu aracı alan vatandaş servise şase no ile baktırdığında zaten ekranın 140bin km de serviste değiştiği raporu ve kaydı var. Kardeşim doğan, şahin , broadway mı satıyorsunuz ki uzaktan bakınca aracın ne olduğunu anlayacaksınız. Ben bu insanlara anlam veremiyorum. bilmediklerinin de zannetmiyorum. sadece almaya heveslenen insanı ; aracı araştırdığında zaten bunların resmi kayıdı serviste var. Yada arabadan hiç anlamayan ve aracı baktırmadan alacak sazan mı aranıyor. Kardeşim aracın evveliyatı ne ise ne. Olanı biteni söyle . Her aracın hangi durumda olursa olsun mutlaka talibi var. Dürüstlük , doğruluk insana hiç bir şey kaybettirmez. Bu aracımı nerde olsa tanırım. Hatta başarısız olduğumuz koltuk ısıtma düğmeleri bile duruyor. (otomatik park fren üstünde ) , ayrıca ufak bir kaza yapmıştım ve sürücü , konsoldaki yolcu hava yastığı açılmıştı. Kasko olmadığından ( ki o zaman yaptırmadığıma çok pişman olmuştum ) ve hata %100 bana yazıldığı için hasarı Ankara sıcağında uzun aramalar sonucu yıldız sanayide motor bölgesinde ufak yangın çıkmış bir scenicten bütün hava yastığı ve konsolu , beyni , emniyet kemer altlarındaki inişatörleri v.s orijinal kendim motorunda yangın olan araçtan söküp kendi aracımı orijinal toplamıştım. Dikkat edilirse sürücü hava yastığı makyajlı kasa 2007-2009 scenic/megan gümüş halkalı hava yastığıdır. Konsol beni çok uğraştırmıştı. Ankara da airbag / konsol tamiri yapan yerlerin tamamını dolaştım. ama konsol yumuşak olduğundan bir türlü kimse yapamadı. birde aklınızda bulunsun :tampon aracın konsola yakın olduğundan önden aldığı en ufak bir darbede sürücü ve konsol hava yastığı açılıyor. konsoldaki hava yastığı bayağı büyük ve muhakkak ön camıda patlatıyor. Ki benim sadece öntampondan hasar vardı . çamurluklarda , motor kaputta bişey yokken konsol hava yastığı ön camıda patlatmıştı. birde geçenlerde bir abiden öğrendim. aracın camlarında firma logo altında tek hane rakamla tarih yazıyor. bu tarih aracın model tarihinden bir yıl önce ise araç orjinaldir dedi. şimdiki aracıma (2007 1.5dci privilege ) baktım bütün camlarda logo altında '' 6 '' yazıyor.bu da ilginç bir detay. Aklınızda bulunsun.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-scenic-privilege-2.0-otomatik-full-plusfull-182258622/detay Arkadaşlar ilandaki eski aracımın bu halini gördükçe üzülüyorum. aracım tertemizdi. direksiyon , vites topuzu , tutamaklar , kolçaklar , deri koltuklarım pırıl pırıldı. şimdi ise hoşafı çıkmış. motor kaputuna yapılan karbon kaplama bana göre çok çirkin olmuş. ayrıca orijinal küllüğün yerine konulan tenekede çok komik. kaybettin se de hiç koyma daha iyi. aracın sağ altını çok kötü ezmişler . aracın ön tamponu boyanmış ve rengi aracın rengine uymamış. sol sürücü havalandırma rolon göçmüş. İnanın dünya malı ama scenic hastalığı bu arabada başlamıştı ben de . Pırıl pırıl aracımın bu hale gelmesi hakikaten üzüyor beni. Ben emekli bir abiye aracı satmıştım. satarken de yaptığım ufak kazayı , değiştirdiğim 2 hava yastıklarını ne var ne yoksa a dan z ye söyledim. Aracı servise ve bir ustasına götürdü. benim dediğimin üstüne 1 kelime söylemediler. hatta ustası ön tamponun değiştiğini anladı ama sürücü ve konsolun değiştiğini anlamadı. Servise helal olsun hepsini bildi ve araç orijinal malzemeleri ile güzel toplanmış. araçta orijinal malzeme kullanıldığından herhangi bir sorun yok dediler. Bu şekilde ben tertemiz aracımı 22bin tl ye satmıştım . benden sonra takip etiğim kadarıyla şuan 4 üncü sahibini arıyor.

ilk ilanın fiyatı gayet uygun dediğiniz gibi alsatçı olabilir.

Geri