Kendim den örnek vermek gerekirse şuan kullanıcı(avatar) resmimdeki araca sahibi nisan 2014 ün 10 unda ilanı 31.500 acil diye verdi. aracı dikkatli resimlerini incelediğim de biraz hor kullanılmış olduğunu farkettim .( direksiyonda , vites topuzunda , ön kapı iç tutamaklarında aşınma ve siyahlaşma vardı. ) ama araç makyajlı kasa privilege donanıma ilave
esp/asr ( ki makyajlı 2007 /2009 serisinde dikkat edin neden se esp/asr paketi çok nadirdir ) ,
sunroof ,
orijinal far yıkamalı xenon farlar (makyajlı 2007/2009 kasasında merceklidir ama orijinal far yıkamalı xenon far çok nadirdir ). Hal böyle olunca tam istediğim privilege pakete ilave bu paketleri de ilave olan aracı kaçırırsam üzülürüm diye. Aslında amacım makyajlı kasa otomatik tam dolu scenic almaktı. ama Türkiye de 6 tane buldum. Bunların 3 ağır hasar almış ve diğer 3 de fiyatı beni aşıyordu. Mesela Sakarya da bir kuafördeki bu bahsettiğim araca çok heveslenip sahibini yaklaşık 1 ay boyunca aradım mesaj attım. fiyat konusunda yardım istedim ama olmadı. Haklı idi aracı makyajlı kasa ve tam dolu temiz bir araçtı. 36bin fiyat istedi. ama bu fiyata gücüm yetmedi. yetseydi kesin alırdım. Nasip şimdiki aracımı ilana girer girmez beğendim ama bahsettiğim sorunları vardı. Bu aracı kaçırmak istemedim. Mecburen otomatikten feragat ettim. Araç sahibi arkadaşla beraber yukarıdaki saydığım araba alma öncesi prosödürleri hızlıca uygulayım elimdeki 2003 megan 1.4 autantic 16v 98bg lik çok temiz aracımı acilen satılışa çıkardım. 19 istediğim arcıma 18 verene aracım çok temiz diye naza çekip indirim yapmadığım aracıma ilan yayınlanmaya başladıktan 2 saat sonra 17 veren bir 65 yaşındaki amcaya sattım. bu fiyata inmemim sebebi şuan ki aracımı kaçırmamak ve amcanın dediğine göre son kuruş parası bu kadarmış(yalan söyledi ise vebali kendine). Bende kendisine ilanda söylediğim 4 kışlık lastik ve jantı + blaunkpunt cd çaları + 4 phılıps beyaz ampulü + megan form sitesindeki Çok değerli kardeşim Mehmet'in yaptığı karanlık sensör uygulamayı veremeyeceğimi söyledim. Amca da olsun benim param bu kadar bu söylediklerin benim için önemi yok diyince aracı acilen yarım günde sattım. sırf şuan ki aracımı kaçırmamak için. sıkı bir pazarlıkla Şuan ki aracımı 28,500 'e Nisan 2014 te aldım. Bu bahsettiğim boya aşınmalarını 30tl lik 2 kutu boya ile önce çok iyi bir maskeleme ila tertemiz oldu. Şimdi de ufak tefek maddi durum el verdikçe yapıyorum. Aracımı aldıktan sonra yaptıklarım : 4 tane çıkma kışlık lastik (200tl
) , 4 tane kışlık lastikler için çıkma jant(360tl) , pasta / cila uygulama , ön tampon ızgaraya aleminyum petek ızgara uygulama , sunroof ayaklarının değişimi ve sunroof kızak takımı temizleme ve ince yağlanması ,aracın komple detaylı iç temizliği ve alt taban naylon kaplanması + bütün iç aydınlatmarı ve plaka aydınlatmaları led'e çevirmek + dış aynalara led sinyal yapımı + tavan bar (sanal pazar dan 80tl ) , çok nadir bulunan cabasse 4x50 mp3 çalar çıkma 200tl ve son olarak 4adet sony xs-gtf 1338 13cm hoparlör sıfır 100tl.
ileriki aşamada ise motora chip uygulama , camlara film , motor bölgesi dahil ses yalıtım döşenmesi , 6 aylık cila işlemi , ön far ortasından geçen çıtaya audi tarzı iki baştan led vererek audi kaş tarzı orjinali aratmayacak gündüz far aydınlatma yapmak , katlanır aynayı fonksiyonel yapmak , sunroof önüne rüzgarlık yapmak aklımdaki projeler. ilkbahara nasipse başlayacağım.