Renault Scenic 1.6 privilege otomatik vites hakkında bilgi almak istiyorum

Hatta yanılmıyorsam bende 2003 Megan 1.4 16V autantic varken çok niyetlendim. fakat bir türlü o zaman o fiyatı karşılayamazdım. Çok AMA ÇOK BEĞENMİŞTİM. diyebilirim ki Avni beyin arabasından sonra gördüğüm tam dolu ve çok temiz titiz bakılmış bir araç. GÖKHAN KARDEŞİM LÜTFEN BU ARACI KAÇIRMA.

Yarın ilk iş adamı arıyorum :) ilan tarihi tek soru işareti 13 Haziran 2013....

Gökhan kardeşim özelinden mesaj yazdım ama bur dan da aynı mesajı yazma gereksimi duyuyorum. Kardeşim bu aracın fiyatı bana göre 2-3 bin tl yüksek. Bizim insanımız boya / değişen ve ucuza baktığı için araçtaki opsiyon / donanıma belli bir kesim insanımız bakmıyor.insanımız genelde ucuza araba alma derdinde. Aynı aracın 24-25bin tl olanı da var. alan şahıs ucuza aldığı için kendini çok akıllı ve uyanık sanıyor. benim çevrem de de defalarca uyarmama rağmen bir iki tabiri caiz se ölücü iş arkadaşı ucuza scenic aldı. Şimdi ne derlerse beğenirsin '' YA KARDEŞİM BU NE BİÇİM ARABA , SANAYİDEN ÇIKAMADIM. HER AY BİRŞEYLER ARIZA YAPIYOR. '' Ben her zaman söylüyorum ; scenic aracın 3.cü kasa hariç hepsini kullanan biri olarak bu araç narin ve çok donanımlı bir araç. bu araçları hor kullanan , bakışız kullanıldığında 2.ci veya sonraki sahibini çok üzer. Megan 1 aracımı satarken alan amcanın yanında bizim yaşlarda bir akrabası geldi. bende megan'ı satınca II ci kasa scenic tam dolu bir araba alacağım dediğimde ; adam tam bahsettiğin araçtan bende vardı. 2 yıl affedersin eşek gibi bindim dedi. Baktım ki araç artık masraf istiyor. 3-4 bin altına gazladım hemen 2 saatte biri aldı gitti. peki ne gibi problemler vardı diye sordum : muayenesi bitti 200tl , 4 lastik kabak 650tl , aküde eli kulağında idi 150 tl , sunroof çok zor kapanıyordu en az 200-500tl , alt takım bakım gerekiyordu 750-1000tl ve büyük bakımları (triger set ve baskı balata ) geçmişti. 1000tl. adam 2006 model benzinli 160bin km deki ( dediğine göre tam deri ve hız sabitleyicide varmış ) 22.000 tl ye satmış. ama keyifle anlatıyor. bu arada adam mütahitmiş. kendimce kabaca masrafları topladım :3500 civarı en az masrafı var aracın. ve mecburen alan yaptırmak zorunda. Aracın pisliği ve hor kullanılmışlığın izleri de apayrı. Yani kısaca değerli kardeşim çok söyledim yine söylüyorum :LÜTFEN ALACAĞIN SCENİC ÇOK TEMİZ ,TİTİZ VE BAKIMLARI AKSATILMADAN YAPILAN TAM DOLU SCENİC ALMALISIN. bu saydığımız kriterdeki araçta doğal olarak piyasasının 3-4bin üstünde olacaktır ki bu araç narin olduğundan buna kesinlikle dikkat etmelisin. Benim acizane tavsiyem. sizinde dediğiniz gibi aracın telefonda şase no plakasını alın. sonra hasar kayıtlarını telefondan / sigarta şirketinden sorgulatın. Sonra km orjinalliğini araç muayene verilerinden baktırın. Sonra RENAULT serviste bir tanıdığınız varsa ; yoksa bizzat herhangi bir orijinal servise aracın bakımlarını ve yapılan işlemlerin dökümünü isteğin. Ve aracın ilk alındığı tarihten bu zamana değin yapılan bakımları , değişen parça ve malzemeler listesini ve hangi km de ne bakımına gelmiş. sonra eğer araçta bu safhaya kadar olumsuz bir şey çıkmazsa ilan sahibini arayın ve kararlı bir şekilde '' kardeşim ben sadece scenic dolu araba arıyorum. Aracınızda benim istediğim özelliklerde. fiyatı emsallerin çok üstünde. bunu da aracınızın temiz ve dolu paketli olmasına yoruyorum. Aracınız da herhangi bir değişen , boyanan , hasar kayıt , arıza varmıdır? aracın muayenesi + lastik durumu + alt takım ve büyük bakımları yapıldımı ? (belgeleyebilecek mi / biliyorsunuz lafla peynir gemisi yürümez ve güvenmek çok güzeldir ama güven kontrole mani değildir. ) sunrooflarda açılıp kapanmada zorluk varmı ? otomatik viteste problem varmı ? Bane göre motor kaputu değişme veya boya söz konusu ise özelliklede ön çamurluklar veya ön tamponda değişmiş veya boyanmışsa çok ama çok dikkatli olun. Çünkü motor bölümü araca çok yakın ve önden alınan hasarlarda hemen ön hava yastıkları açılır. ama motor kaputunda , direklerde , şaselerde hasar yoksa bunun dışındaki boya veya değişmeler bence uzun süre binici için çok ta önemli değil. zaten ön ve arka tamponlar , ön çamurluklar plastik. Ama dediğim gibi güvenmek çok güzel ama garantiyi elden bırakmayın ve İzmir de mutlaka düzgün bir compütest'e aracı sokun. Servislerin çoğu garantisi bitmiş araçlara expertiz yapmıyor. o yüzden önce servisi deneyin. olmazsa bu işi layığı ile yapan ve tavsiye edilen bir compütest merkezine götürüp aracı a dan z ye her şeyine baktırın. Hayırlısı olur inşallah. dediğim gibi aracı resimlere göre çok ama çok beğendim. İlan tarihi olayı ise mutlaka ihtiyatlı davranın ama fiyatı yüksek olmasına bağlıyorum. şöyle ki 32 bin tl si olan bir çok insan 10 yılık araca vereceğime 10-20bin kredi çeker sıfır araç alırım diye düşünüyor. Bilmiyorlar ki bu araçtaki donanım ve konfor şuan bile sıfır bir aracın '' C '' sınıfının bile üstünde.

Kendim den örnek vermek gerekirse şuan kullanıcı(avatar) resmimdeki araca sahibi nisan 2014 ün 10 unda ilanı 31.500 acil diye verdi. aracı dikkatli resimlerini incelediğim de biraz hor kullanılmış olduğunu farkettim .( direksiyonda , vites topuzunda , ön kapı iç tutamaklarında aşınma ve siyahlaşma vardı. ) ama araç makyajlı kasa privilege donanıma ilave esp/asr ( ki makyajlı 2007 /2009 serisinde dikkat edin neden se esp/asr paketi çok nadirdir ) , sunroof , orijinal far yıkamalı xenon farlar (makyajlı 2007/2009 kasasında merceklidir ama orijinal far yıkamalı xenon far çok nadirdir ). Hal böyle olunca tam istediğim privilege pakete ilave bu paketleri de ilave olan aracı kaçırırsam üzülürüm diye. Aslında amacım makyajlı kasa otomatik tam dolu scenic almaktı. ama Türkiye de 6 tane buldum. Bunların 3 ağır hasar almış ve diğer 3 de fiyatı beni aşıyordu. Mesela Sakarya da bir kuafördeki bu bahsettiğim araca çok heveslenip sahibini yaklaşık 1 ay boyunca aradım mesaj attım. fiyat konusunda yardım istedim ama olmadı. Haklı idi aracı makyajlı kasa ve tam dolu temiz bir araçtı. 36bin fiyat istedi. ama bu fiyata gücüm yetmedi. yetseydi kesin alırdım. Nasip şimdiki aracımı ilana girer girmez beğendim ama bahsettiğim sorunları vardı. Bu aracı kaçırmak istemedim. Mecburen otomatikten feragat ettim. Araç sahibi arkadaşla beraber yukarıdaki saydığım araba alma öncesi prosödürleri hızlıca uygulayım elimdeki 2003 megan 1.4 autantic 16v 98bg lik çok temiz aracımı acilen satılışa çıkardım. 19 istediğim arcıma 18 verene aracım çok temiz diye naza çekip indirim yapmadığım aracıma ilan yayınlanmaya başladıktan 2 saat sonra 17 veren bir 65 yaşındaki amcaya sattım. bu fiyata inmemim sebebi şuan ki aracımı kaçırmamak ve amcanın dediğine göre son kuruş parası bu kadarmış(yalan söyledi ise vebali kendine). Bende kendisine ilanda söylediğim 4 kışlık lastik ve jantı + blaunkpunt cd çaları + 4 phılıps beyaz ampulü + megan form sitesindeki Çok değerli kardeşim Mehmet'in yaptığı karanlık sensör uygulamayı veremeyeceğimi söyledim. Amca da olsun benim param bu kadar bu söylediklerin benim için önemi yok diyince aracı acilen yarım günde sattım. sırf şuan ki aracımı kaçırmamak için. sıkı bir pazarlıkla Şuan ki aracımı 28,500 'e Nisan 2014 te aldım. Bu bahsettiğim boya aşınmalarını 30tl lik 2 kutu boya ile önce çok iyi bir maskeleme ila tertemiz oldu. Şimdi de ufak tefek maddi durum el verdikçe yapıyorum. Aracımı aldıktan sonra yaptıklarım : 4 tane çıkma kışlık lastik (200tl :) ) , 4 tane kışlık lastikler için çıkma jant(360tl) , pasta / cila uygulama , ön tampon ızgaraya aleminyum petek ızgara uygulama , sunroof ayaklarının değişimi ve sunroof kızak takımı temizleme ve ince yağlanması ,aracın komple detaylı iç temizliği ve alt taban naylon kaplanması + bütün iç aydınlatmarı ve plaka aydınlatmaları led'e çevirmek + dış aynalara led sinyal yapımı + tavan bar (sanal pazar dan 80tl ) , çok nadir bulunan cabasse 4x50 mp3 çalar çıkma 200tl ve son olarak 4adet sony xs-gtf 1338 13cm hoparlör sıfır 100tl. ileriki aşamada ise motora chip uygulama , camlara film , motor bölgesi dahil ses yalıtım döşenmesi , 6 aylık cila işlemi , ön far ortasından geçen çıtaya audi tarzı iki baştan led vererek audi kaş tarzı orjinali aratmayacak gündüz far aydınlatma yapmak , katlanır aynayı fonksiyonel yapmak , sunroof önüne rüzgarlık yapmak aklımdaki projeler. ilkbahara nasipse başlayacağım.

Çocuklarınızı rabbim analı babalı sağlıklı ve hayırlı evlat olarak büyütmeyi nasip eder inşallah. Darısı benim başıma :)

Gökhan abi bu aracı temizse eğer kaçırmamanı rica ediyorum...
Yusuf abinin dediği gibi sase numarasını al 5664 e gönder bilgilerini alırsın.
sıkıntı yoksa ararsın tekrar satıcıyı yusuf abinin dediği soruları sorarsın.
yetkili serviste geçmişini taratma gibi şansın varsa tarat. baktın seviste tanıdık yok
İzmirde dynomoss var ( bursadada var ve çok garantili bir şekilde araç expertizi yapıyolar) götür aracı içine yatarsa alıp gelirsin evine, http://www.dynomoss.com.tr/
biraz uzak ama değer diye düşünüyorum bu arac için. Artık hayırlısı neyse o olsun diyorum

Yusuf abi yine tutamamaşsın kendini roman yazmışsın. Okurken satırları karıştırmaya başladım :)

Son düzenleme:
Avni bey hakikaten kendi yazımı okuyunca sana yüzde yüz hakverdim. Scenic olunca kaptiriyorum kendimi. Ama hakikaten bu Izmir'de ki araç Avni kardeşim in aracı kadar mükemmel olmasa da araç cok güzel. Inşallah araçta herhangi bir problem olmazda degerli arkadaşımız Gökhan bu aracı alır. Hakikaten kendime bu alacak gibi heyecanla sonucu bekliyorum. Hayırlısı Allahtan.

Sevgili dostlar. Yazılarınızı heyecanla okudum. Beyefendinin adı Adnan(50 yaşında), Adnan abiyi aradım özet geçiyorum konuşmamızı: Aracı Denizliden almış zamanında kendinin renault şirket aracı varmış ve aracı eşi genelde kullanıyormuş. Kadere bakın onlarında 22 aylık ikiz bebekleri varmış genel sohbet ettik. aracı daha önce Yusuf abinin dediği gibi satılığa çıkarmış ama keyfe keder.. Genel olarak araba satılsa da olur satılmasa onun için. Hatta eşi satınca ne alıcaz demiş akıllarında araba bile yok baktıkları.. fiyat olarak inmedi 31.500 tl dedi telefonda. Araç için herşeyi tamam dedi kendim biniyorum aile aracım çocuklarımda bindiği için bakımlarını düzenli yaptırıyorum dedi. Hatta şu anda aracı servisteymiş ve kalorifer ile alakalı soket yanmış sanırım direk sanayi yerine servise götürmüş ve 1000tl para vermiş faturası duruyor dedi. Dediki cocuklarım biniyor, satacak olsam sanayide ucuza yaptırırdım dedi.. Neyse izmire git gel bana masraf dedim haklısın dedi tanıdıgın varsa araç serviste yarın alacağım, arkadaşın gelsin otoexpertiz yaptırın hoşuna gitmeyen bir şey olursa gelmeden vazgeçersin dedi.Bizimde şansımıza İzmir maiste bir tanıdık çıktı yarın gidip bakacak.Yarın araçla ilgili bilgiyi size veririm . İnşallah araçta sorun çıkmazda bende ilk biletle İzmire gider arabayı alıp gelirim :) Hem sizin olumlu yorumlarınızla hemde ilandaki fotolara bakınca birde Adnan beyle konuşunca araca acaip içim ısındı...

Bu arada Avni arkadaşım sanırım Bursalısın, hemşeri sayılırız. Ben Ankara'da oturuyorum ama Kütük Bursa / İznik. Dede Babane ve bazı akrabalar hala orada. İznik gölünün hemen yanında evimiz var yazın eskiden 3 ay orada geçirirdik zamanımızı...

Gökhan bey hayırlısı olur İnşallah. Hadi bakalım bu yakışıklı scenic sanki Gökhan kardeşimize doğru ibresi döndü.

Evet araçla ilgili son durum, araç istanbul'dan gelmiş ve kazalı gelmiş yan kapıdan vurmuşlar. Hatta bakan inceleyen abimiz kapının dışarıdan hatası belli oluyor hatta ayarı bozukmuş dedi. Plaka değişmiş izmir plakasına dönmüş. Servisteki arkadaş 30.000 tlden fazla vermeyin demiş.Ama tanıdık oldukları için gidip plakayı sorgulat demiş bizim abiye. oda kıllanmış plakaları sorgulatmiş sonra adamla tekrar konuşmuş. kazalı olması ve kapının düzeltilememesi sorunmuş.Açıkcası alma demeye getirmiş. Malesef bu güzel araç işi yattı başka araca bakacağız çok da heveslenmiştim kısmet değilmiş...

Geri