Renault Scenic 1.6 privilege otomatik vites hakkında bilgi almak istiyorum

Gökhan bey acizane şahsi görüşüm : 1.ci araç evet makyajlı kasa ama bence araçta scenic'in en önemli özelliği olan sunroof yok . birde lpg yi çok kötü taktırmış. Çünkü stepne yerinde dursa da bagaja bu şekilde takılan lpg depo bizim bagajın fonksiyonelliğini öldürüyor. Halbu ki stepne yerine takılan simit depo çok güzel oturuyor ve bagaj istediğiniz fonksiyonelliği yerine getiriyor. Ve çok önemli lpg düşünen arkadaşlar lpg dolum noktasını benzin dolum noktasındaki kapak altına çok güzel oluyor ve hem lpg doldururken büyük rahatlık hem de lpg dolum ağzı herhangi bir şekilde dışarda kalıp tozdan, kirden, sudan etkilenmiyor. 2.ci araca bence bakmayın bile. Çünkü araç sadece privilege donanım fakat hiç bir paket satın alınmamış. Olmazsa olmaz sunroof yok , hız sabitleyici yok , sensörlerin hiç biri yok. privilege donanımın boş paketi 3.cü aracı evet cebelli kardeşim gibi bende beğendim. Temiz araca benziyor. Bu modelde bence 140bin çok değil. donanım olarak ta gayet güzel. ilk etapta araçta sadece kararan dikiz aynası yok ama buda çok önemli değil. Ayrıyeten siyahta yakışıklı oturaklı bir renk. Bence siyah ve füme gibi koyu renklere de tavan barı (80 tl ) inanılmaz güzel bir SUV havası veriyor . Kesinlikle bu araca bakmaya değer. 4. araç için se hiç bir fikrim yok. Çünkü resimler net değil ve iç resimler yok . Resimlerden bir bilgi sahibi olmak pekte mümkün değil. görünen resimler ile evet araç privilege donanım ve orijinal xenon far var . orijinal park sensörü var. başka da bir şey anlaşılmıyor.

Tamam ama araç dün satılmış yakında kaldırır ilanı.E devletten baktım [emoji4]

Yarın sabah : 197696687 ( http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-emsalsiz-brc-lpg-li-cok-temiz-2005-scanic-privilege-otomatic-197696687/detay/ ) arca bakmaya gidiyorum arkadaşlar. Evet araç ilanı yenilenmiş eski ilan no: 196181899 .. Yusuf bey ilk gördüğünde ilanı şu yorumu yapmıştı bana da fikir oldu ilk başta vazgeçmiştim ama sonra ikinci ilan ile geri gelince tesadüfen bir daha aradım yarın gidip bakacağım.
Yusuf beyin güzel yorumu:
"196181899 ilanda araç ise eksik paketli. Örneğin kararan dikiz aynası , yağmur sensörü , atermik ön cam yok. motor kaput iç keçe yok. Birde sahibinin çok titiz olduğu konusunda kaygılıyım. araç belli ki başka bir aracı çekmiş yada çekilmiş olmalı ki arka tampon çeki demir kapağı yok. scenic yazısındaki karakterler eksik gibi . diyeceksiniz ki bunlar basit şeyler ama titiz sürücü bu basit şeyleri mutlaka tamamlar. tabi ki her araba çekilir veya başka aracı çekebilir de bu kapak olmaması sırıtıyor. "
Araç sahibi ile konuşma özetim şudur arkadaşlar:
Askermiş beyefendi, aracı alalı 1 ay olmuş. İstanbul dan almış bir doktordan. Şimdi ev almış ve eşinin ailesi para yardımı yapacakken sanırım son anda vazgeçmiş zor durumda kalmış ve ihtiyaçtan acil satıyormuş. Aracına çok güveniyor 3-4 yerinde lokal boya varmış ama asla macun yokmuş. araç dediğimden farklı çıkarsa benzin döküp yakarım dedi. Kendi albayı 7 kere 29.000 tl teklif etmiş gıcık olmuş satmamış en son 29.500 diyor...beni bir kaç kere geri aradı ciddi alıcı mısınız dedi isteyen bir kaç kişi var dedi aracı ona göre görüşelim dedi...bende yarın şaşmazda buluşalım ilk önce kendi ustama göstericem eğer o oke derse MAİSE götürücem. Bu arada şase nosunu verdi sorgulattık MAİSde ki arkadaş baktı istanbul arabasıymış belli bir süre hep servise gelmiş sonra gelmemiş bir kere motor arıza sorunu (ya da motor ışığı yanmış) ile gelmiş ama bizim MAİS deki arkadaş çok önemli bir sorunu yokmuş dedi bakın arabaya dedi. Beni düşündüren aracı alıp 1 ay içinde satmak istemesi (gerçekten ev olayı doğrumu) ve genelde satıcılar alıcıyı öyle çok geri aramaz (tok satıcı tarzı :) sanki aracı bir an önce elden çıkarmak istiyor) dediğine göre ilanın değişme sebebi teli arıza yapmış ve eşinin üzerinden ilan vermiş. gerçekten de aradık bir bayan çıktı eşiymiş ve beyefendinin telini verdi ona ulaştık. Sanırım teli düzeldi sonra :)
Özetle: sonuçta ben aracı yarın önce şasmaz daki ustaya ( eğer ilk okeyi veririse) sonra Reanult MAİSe götürüp otoexpertiz yaptıracağım. oda oke derse inşallah alacağım tabi son pazarlığı yapıp:D sonra araçta bir şey çıkarsa şansıma....
Sizce Yusuf beyin yorumları ile birlikte araç sahibinin anlattıklarından sonra şüphe duymakta haklı mıyım yoksa gereksiz detay mı ne dersiniz

e devletten baktım az önce plakasına: Ruhsat tarihi : 15.12.2014.. Yani dediği doğru 1 ay bile olmadan aracı satıyor!!!!??? (al sat cı değilse)...

Şimdi Öncelikle Hayırlısı neyse o olsun diyelim. Eğer yarın ustanız okey verir ve maistede sıkıntı çıkmazsa tamamdır diyelim...

Araç alınalı 1 ay olmuş; bir kişi aracı 1 ay olmadan neden satar.

1. Alsatçı olabilir.
2. Arabada sorun çıkmıştır ve kurtulmak ister.
3. Dediği gibi ev almak veya acil nakit ihtiyacı için satar.

Aracı test ettirirken otomatik vitesine özellikle baktırmanızı tavsiye ederim. Kendiniz denerken bir rampada durdurun çok geri kaçırır ve kalkarkende mekanik bir uğuldama gelirse şanzumanda sıkıntı olabilir. (banada maiste bir usta demişti.)

Bazı durumlarda satıcıların hal ve tavırları süphe uyandırabilir sizde de fazlasıyla süphe uyandırmış vede bende olsam şüpelenirim. Ama eğer araba dediği gibi temizse vede sorun yoksa bazı durumlarda işi akışına bırakmanızda fayda vardır.

Aracı almaya gitmedim çünkü şüphelerimde haklıydım sanırım
1. Büyük ihtimal bu şahıs al satcı çünkü benim araç dışında başka bir renault scenic daha satıyor başka isimle(akrabası sanırım soyisim aynı)
benim baktığım araç: http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...05-scanic-privilege-otomatic-197696687/detay/
şahsın diğer sattığı araç: http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...k-scanic-2-dynamique-otamatik-194145359/detay
2. Bir diğer olay başka sitede bu kırmızı dynamic kendi adıyla satılık: http://www.sondevir.com/araba-ilani.html?id=4011038
3. Asıl bomba bu iki aracı alma tarihi aynı: 15.12.2014 !!!!
4. Aracı almayacağım diye msj attım, ısrarla önce 4 kere aradı açmadım sonra 2 kere daha aradı ve daha sonra gizli numaradan 2 kere daha aradı!!! Ayrıca babamda dün konuştuğu için onun telini de 4 kere aramış ısrarla...
Bir insana aracınızı almaktan vazgeçtim dediğinizde ısrarla sizi defalarca araması normal mi?
Madem aracın o kadar temiz iddia ediyorsun, niye ısrarla alıcıları defalarca almaları için arıyorsun (Benim aracımı biri almaktan vazgeçti son anda bende daha aramadım, bana ne benimde malım kıymetli , nitekim 1 hafta içinde sattım başkasına)
Bu şahıs büyük istimal al satcı ve araçta sorun var ki ısrarla satma derdinde iki farklı aracı aynı tarihte almış ve hemen 15 günde satılığa çıkarmış. Ev alacak kişi 2 araba ayı anda aynı marka almaz bence..
Neyse ilanları okuyup telefon numaralarına bakarsanız ne demek isteğimi anlarsınız. Sonuçta işin içinde bir iş var ve ben hoşlanmadım kısmet başka araçlara bakacağım dostlarım

Cebelli arkadaşım çok haklısın bu şahısta ilk iki seçenek bence var :) Acaba Ankara daki tüm scenic 2 leri bu kişi mi aldı :))
Sondevir.com'a üyeliği : 08.12.2014 tarihinden beri​
tasit.com üyesidir. Aracı alma tarihi 15.12.2104 satış tarihi 30.12.2014
Scenic Dinamik alma tarihi: 15.12 .2014 satış tarihi:
26 Aralık 2014
Bu ne hız arkadaşım :)

Geri