Renault Scenic 1.6 privilege otomatik vites hakkında bilgi almak istiyorum

Aklıma geldikçe ilave edeyim. ayrıca müzik sistemi aracın hızına göre otomatik kendisi de artabiliyor.(hıza duyarlı ses sistemi) . bir diğer özellik : 3 derece altındaki sıcaklık uyarı ikazı. sıcaklık göstergesi sabit değil saat gibi yanıp söner ve buzlanma riskini ifade eder.Hakikaten enteresan bir şekilde yurtdışındaki scenic lerle ülkemizdeki scenicler de baya fark var. dediğim gibi scenic reklamında görmüştüm arka cam açılmasını da ; İspanya da bizzat gözlerimle gördüm.Arka camı açılan scenic 'in arka camın her iki kenarında minik amartisörler var. dışardan da görülebiliyor. Ayrıca yurtdışında satılan tam deri koltuklularda koltuk ısıtma var. bir diğer ilginç olan yurtdışında dijital ekrana entegre Navigasyon ve bluetooth var. Türkiyede çok nadir görülen ve sadece 2007 yani makyajlı kasalarda çok ama çok nadir Cabasse denen çok kaliteli müzik sistemi vs. paket olarak ta lüxe ve latitude denen bir paket daha var. son ilave motor olarakta çeşitleri 1.4 16V , 1.5dci 105bg 6 vites . 1.9dci 130 bg ve 2.0T 167bg , 3.0dci 180bg gibi motor çeşitleri var. Özellikle bu aracın 2.0T 167bg motoruna sahip olmayı çok isterdim.

Aklıma geldikçe ilave edeyim. ayrıca müzik sistemi aracın hızına göre otomatik kendisi de artabiliyor.(hıza duyarlı ses sistemi) . bir diğer özellik : 3 derece altındaki sıcaklık uyarı ikazı. sıcaklık göstergesi sabit değil saat gibi yanıp söner ve buzlanma riskini ifade eder.Hakikaten enteresan bir şekilde yurtdışındaki scenic lerle ülkemizdeki scenicler de baya fark var. dediğim gibi scenic reklamında görmüştüm arka cam açılmasını da ; İspanya da bizzat gözlerimle gördüm.Arka camı açılan scenic 'in arka camın her iki kenarında minik amartisörler var. dışardan da görülebiliyor. Ayrıca yurtdışında satılan tam deri koltuklularda koltuk ısıtma var. bir diğer ilginç olan yurtdışında dijital ekrana entegre Navigasyon ve bluetooth var. Türkiyede çok nadir görülen ve sadece 2007 yani makyajlı kasalarda çok ama çok nadir Cabasse denen çok kaliteli müzik sistemi vs. paket olarak ta lüxe ve latitude denen bir paket daha var. son ilave motor olarakta çeşitleri 1.4 16V , 1.5dci 105bg 6 vites . 1.9dci 130 bg ve 2.0T 167bg , 3.0dci 180bg gibi motor çeşitleri var. Özellikle bu aracın 2.0T 167bg motoruna sahip olmayı çok isterdim.
Turbolu Scenic'e gerçekten bende sahip olmak isterdim.Ama bizim 2.0 136hp araçlarda chip tuning ile 155bg civarına yükseliyor.Bi kaç ufak modifikasyonlardan sonrada kat iptali güzel bi egzos sistemi ile 167bg rahatlıkla alınabilir.Hatta başka bi forumdan arkadaş aynı motora sahip meganeII'sine motoru bittigi için(yatak sarmış) tamirci Megane RS motoru önermiş o motoru taktırdı şuanda uçuyor araba :) ilerde bende böyle bişey düşünebilirim motor bitince tabiki.

Değerli arkadaşım bende de 2004 scenic 2.0 privilege 136bg vardı. Bu aracımı güçlendirmek hatta turbo taktırmak için çok araştırdım. Ankara da chip işi ile uğraşan bir çok yere gittim. turbosuz motorlarda güç ve tork artırımı pahalı olduğu ; turbo olmadığı için gücü kam mili (eksantrik mil ) değiştirmek ; yani ateşleme zamanlamasının değiştirilmesi istenilen performansı vereceğini söylediler. bu işleminde yanlış hatırlamıyorsam 3-4 yıl önce 7-8bin tl para dan bahsettiler. bu işlemin dışındaki işlemlerin ise 8-10bg güç artışı sağlayabilineceği. bu işlemlerde : kn filtre , susturucu iptali , egr valf iptali ve beyin yazılımı değiştirme ile. Kafaya takmıştım illede turbo taktırmayı ama olmadı. Zaten bizim arabaların motor bölümü çok dar neredeyse el girmiyor. Kime gittim se bu işlem sanıldığı gibi kolay değil dediler. takılsa da otomatik olduğu için aktarma oranları değişecek ve beyin sapıtır dediler. tabiri caiz se kırk dereden su getirdiler. yoksa ben 1-2 bin tl yi gözden çıkarmıştım. Birde başka bir aracın motoru bizim araçlara özelliklede 2.0 otomatik bir araca nasıl uyum sağladı çok merak ediyorum. keşke böyle çalışmaları youtube da yada formda resimli paylaşılsa ne güzel olurdu. bu düşüncede çok insan var ama çoğu usta bilmediğini söylemek yerine korku vermekle insanları soğutuyorlar. ama ben kendi aracıma (1.5dci 100bg) chip taktırmak istiyorum. 2-3 çeşidi varmış. Ben race chip veya başeltuning'e daha yatkınım. çünkü bu işlem tabiri caizse bakkallara kadar düştü. işi bilende bilmeyende kurcalamaya başladı. işi profesyonel ellere bırakmak çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum. ama ekonomi için 5-6 aya ihtiyacım var. Birde bir arkadaşın 2012 gofte gördüm 1 numara cam filmi yaptırmış. nerdeyse mükemmel. çok dikkatli inceledim neredeyse sıfır hata. ne kabarcık nede solma , yırtılma , büzülme v.s yok. camların kenarlarında 3m ve sol alt köşede sonaxizmir yazıyordu. Çok beğendim. yaza çok koyu olmamakla beraber 1 numara cam filmide gündemimde.

Herkese uzun aradan sonra merhaba, geçen aylarda ev aldığımız için, araba işini bir süre askıya almıştık. Ama devamlı araba araştırdım ve bütün kıyaslamalar sonucu beni hep RENAULT SCENIC II PRİVİLAGE 1.6 16 VALF BVA [FONT=Lucida Grande, Arial, sans-serif]götürdü. Bugün hayırlısı ile elimdeki aracı sattım daha doğrusu kaporasını aldım pazartesi satışı veriyorum ,üstüne bir miktar para koyup Scenic alacağım artık :D
Sizin değerli fikirlerinize tekrar ihtiyaç duyuyorum. bu sayfayı baştan sona tekrar gözden geçirdim ve not aldım. sahibinden.comda bir kaç araç buldum ve sizlerle paylaşmalk ve fikirlerinizi almak istiyorum.

[/FONT]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ogretmenden-full-plusfull-cam-tavan-servis-bakimli-brc-lpg-li-194237393/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-memurdan-cok-temiz-brc-lpg-li-scanic-privilege-otomatik-196181899/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-boyasiz-full-plus-privilege-191246939/detay/

Benim ilk 2 ilan dikkatimi çekti bana kalırsa 194237393 ben fiyatı 32.900 olanla sıkı bir pazarlığa otururum. 2006 model 123.000km diğeri 2005 model 143.000 km de birde aracın kaçıncı sahipleri oldukları yazılmamış...
Bu arada hiç ankara dışı araç yok burda ediğer illerde baksanız iyi olur.
Ben bu konuyu YUsuf abimizebırakıyorum o nederse bence onu dinleyin.

benim buldugum : 196579135 gerçi bu ilan galeriden ama pazarlıkla iyi bir fiyata alınabilir...

Teşekkürler benimde aklıma 32900 lük yattı sizin bulduğunuz da çok güzel benim tek düşüncem Konya arabası ve galeriden olması (Bursa ve Konya arabası ise arabayla oynanmış olur derler) Galericilere de pek güvenmem ama servis kayıtlı deniyor.. bunu listeme ekledim araç çok temiz gibi ve km si düşük yolda yakın bakılabilir kesinlikle...

Şimdi bursa konya arabası oynanmış deniyor demişsiniz. Ben ankarada askerlik yaptım orada iki aracı birleştirip sağlam araç yapıp sattıklarınıda biliyorum vede şahsen gördüm, Şimdi malesef türk halkı olarak üçkağıtta birinciyiz. Malesef ülkemizin her şehrinde oynanmış araba mevcut. Benim dediğim araç galeride biliyorum bende şahsen galeriden almak istemem ama acil para lazım olunca napıyorsunuz gidip galeride bozduruyorsunuz malesef aracı.

Eğer benim dediğim araç gerçekten temiz ve servis bakımlı ise düşünülecek bir araç olbilir gerçi sizin beğenmeniz öncelikllidir.

Hayırlısı ve nasibinizde hangi araç varsa rabbim onu nasip etsin.
Bende 3 ay aradım şimdiki aracımı bir pazar günü öğlen 12 de ilan yayınlanmış bende 1 de satın aldım daha doğrusu kaptım. Ben satıcıyı 10 dk anca telefonunu düşürebildim. Benim nasibimde oymuş.

Son düzenleme:
Çok haklısınız belki yanlış kanıdır, adı çıkmış maalesef. Aracı servise götürdüğü iş biter sanırım.. Bu hafta içi nasipse alırım diye düşünüyorum ve sizin aranıza katılmış olacağım inşallah.. Yinede aklınıza güzel araç gelirse tavsiye almak isterim. Tekrar teşekkür ederim

sizin istediğiniz scenic 2 için max. bütceniz nedir.

30.000 ile 32.000 arası max... (34.000 yazanlara kadar bakıyorum pazarlık payı diye :) )

Geri