Aklıma geldikçe ilave edeyim. ayrıca müzik sistemi aracın hızına göre otomatik kendisi de artabiliyor.(hıza duyarlı ses sistemi) . bir diğer özellik : 3 derece altındaki sıcaklık uyarı ikazı. sıcaklık göstergesi sabit değil saat gibi yanıp söner ve buzlanma riskini ifade eder.Hakikaten enteresan bir şekilde yurtdışındaki scenic lerle ülkemizdeki scenicler de baya fark var. dediğim gibi scenic reklamında görmüştüm arka cam açılmasını da ; İspanya da bizzat gözlerimle gördüm.Arka camı açılan scenic 'in arka camın her iki kenarında minik amartisörler var. dışardan da görülebiliyor. Ayrıca yurtdışında satılan tam deri koltuklularda koltuk ısıtma var. bir diğer ilginç olan yurtdışında dijital ekrana entegre Navigasyon ve bluetooth var. Türkiyede çok nadir görülen ve sadece 2007 yani makyajlı kasalarda çok ama çok nadir Cabasse denen çok kaliteli müzik sistemi vs. paket olarak ta lüxe ve latitude denen bir paket daha var. son ilave motor olarakta çeşitleri 1.4 16V , 1.5dci 105bg 6 vites . 1.9dci 130 bg ve 2.0T 167bg , 3.0dci 180bg gibi motor çeşitleri var. Özellikle bu aracın 2.0T 167bg motoruna sahip olmayı çok isterdim.