gokhantanes merhaba aramıza hoşgeldin. öncelikle mpv sınıfının bana göre en iyi aracı SCENİC çok iyi bir seçim olacaktır. Bilindiği gibi scenic ülkemize ilk olarak 1998 yılında giriş yapmış 2000 yılında makyajlanmış ve 2004 yılı itibari ilede II kasa scenic satılmıştır. 2004/2009 yıllarında satılan scenicler ülkemizde Ana 3 donanım altında baz versiyondan başlayarak AUTANTİC , DYNAMİC ve PRİVİLEGE dir. Bu donanımara ilaveten SPORTWAY , EXCEPTİON , EXPRESSİON , EXTREM , CONQEST . 3 farklı motor tipi kullanılmıştır. bunlar : 1.6 16V 115bg benzinli düz/otomatik , 1.5 dci 80bg(2004-2006) ve 100bg (2007-2009) dizel (2.kasa scenic dizel araçların otomatik vitesi yoktur.) son olarakta 2.0 16V 136BG Benzin ( 2.0 motorunda dizeli yok aynı zamanda 2.0 motorların tamamı otomatiktir) . bu donanımlar ilk etapta jantlarından ,iç döşeme reklerinden hemen farkedilir. Ayrıca opsiyon yani extradan satılan paketler : exe. , tekno , sunroof ve tam deri koltuktur. privilege en üst donanımdır fakat sizinde ilanda verdiğiniz 1 ve 2 nolu araçtaki gibi privilege olmasına rağmen hız sabitleyici , orjinal xenon far olmaya biliyor. hatta bazı dynamic donanımdaki bir scenic bir çok privilege donanımdan extra paketleri aldığı için daha doludur. Bir sceniğin gerçekten dolu olup olmadığı uzaktan bile belli olur. ( xenon far , hız sabitleyici , kararan dikiz aynası , sunroof gibi ) . Ama şuna emin olun sitemizde çok kıymetli arkadaşım cebelli ( avni bey)'in arabası Türkiyede gerçek anlamda tam dolu ve satılan bütün paketler mevcuttur. Sadece 2007 yani makyajlı kasa sceniclerde çok nadir görülen CABASSE müzik sistemi extra satılmıştır. Sceniğin otomatik vitesi Renault 'un sorunsuz PROACTİV ismini verdiği triptronik bir şanzıman kullanmış ve manuelde 4 vitestir. ( otomatik viteste en fazla eleştiri aldığı konu budur. yani araç üst hızlarda 140km den sonra 5ci vitesi istemesi. bu üst hızlarda devir saati biraz yüksek ve motorda ön konsol altında yakın olduğunda aracın motor sesi biraz yükseliyor). Ama şuna emin olun otomatik vitesli sceniği manuel modda kimse kullanmaz. PROBLEMLERİNE gelince en başta servis bunu kabul etmesede 2004-2006 arası sceniclerin dijital ekranlarında kararma ,karekter kaybetme gibi sorunu vardır. Ki şu zamana değin 100bin km üstü çoğu sceniğin ekranı ya servis tarafından ücretsiz yada müşterinin kendisi değiştirmiştir. burda dikkat edilmesi gereken yeni ekran 0 km den başlıyor. dolayısıyla düşük km li sceniclerde bu akla gelmeli. zaten ekran değişmişse servis kayıdı vardır ki herhangi bir problem de yoktur. Onun dışında bütün sunrooflu araçlarda olduğu gibi sunroof kapanmada zorlanma ,ses gelme ,tıkırdama v.s olabilir. eğer sunroof motorunda sıkıntı yoksa kızak takımı değişince bu sıkıntılar düzelir. Bu olayıda ücretsiz kendim hallettim. Bunu da yakında form sitesinde yayınlayacağım. Herzaman söylüyorum düşük fiyata 2.ci kasa scenic alıp başına dert alacağınıza çok temiz ve bakımları düzgün takip edilmiş bir scenic 'e 2-3bin fazla vermenizi ve sceniğin keyfini/konforunu çıkarmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü çok donanımlı araç bakımsız / hor kullanınca ikinci sahibini çok yorar. Helede otomatik bütün paketleri olan ve düzgün bir scenicte bir bahane olsada yola çıksam diyeceksiniz. 1000km gitsenizde zerre kadar yormaz. TAM DONANIMLI VE OTOMATİK bir Scenic'i herhangi biri Özelliklede Bayan kullanıcılara sesleniyorum : EGER BU ARACI KULLANAMIYORSANIZ EHLİYETİNİZİ YIRTIP ATIN. Çok özür dilerim bu kadar kolay bir arabayı kullanamayan hiç bir arabayı kullanmaz. Sadece fren/gaz ve direksiyon. ne stop eder, ne geri kaçar (30 derceden fazla eğimli değilse.) ne farları açıp kapatırsınız , ne sileceklerinizle uğraşırsınız nede gaz verip fren yaparsınız ( hız sabitleyici ile bölünmüş yolda ayarını yapın bırakın kendi bu işi yapsın. siz sadece direksiyonu tutun ). Alacaksanızda mümkünse tam paketli alın. Bu araçta bence olmazsa olmaz sunroof , ESP/ASR , xenon far , hız sabitleyici/sınırlayıcı dır. Birde maddi imkanınız varsa ( yüksek vergi) 2.0 16V 136 bir scenic alın yollar araba görsün.(hem 1.6 otomatik hemde 2.0 otomatik sahibi olarak bunu çok ama çok rahat söyleyebilirim. ) son olarak tavsiyem mümkünse ekonomi el veriyorsa 2007 üzeri yani makyajlı kasa tavsiyemdir. ama 2004 -2006 arası çok temiz tam dolu scenicte size mest eder. Bu aralar bende kışlık lastiklerime jant almıştım. kendim boyadım. bununla uğraşıyorum. yakında sizlerin beğenisine sunacağım. nasipse. Saygılarımla