Degerli arkadaşım cebelli sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Bende size lpg yi ısrarla tavsiye ederim. Aynı aracınızın siyahı ve 36000km deki aracım benzinli idi. Bu şekilde sakin kullanımla ve devlet memuru olarak bende yıllık maksimum 6-7 bin km yapan biri olarak benzinde binerim diyordum. Ne kadar sakin kullandıysam da uzun yolda 6.5lt(sabit 90km hız sabitleyici ile + klima kapalı + yüksüz) ve şehir içi 8/9lt nin altına düşüremedim. İnanın göstergedeki benzin seviyesine bakmaktan arabanın keyfini çıkaramıyordum. Bu şekilde 1 ay bindim. Baktım olmayacak ANKARA da şaşmaz sanayi orjinal Renault ÇAŞ serviste LOVATO son sistem yanlış hatırlamıyorsam 1300tlye taktırmıştım. Helal olsun usta arkadaşıma kim lpg yi sonradan gördü ise ''aferin ustaya çok güzel işçilik çıkarmış'' dediler. Ayrıca lpg dolum noktasını benzin dolum kapağın içine koyduğu içinde ne tamponum delindi ne de lpg dolduran arkadaş yere eğilmesine gerek kaldı.Simit depo taktırmıştım. Bazı lpg takılan scenic ll kasa araçlardaki ''eksoz emisyonu kontrol edin '' uyarısınıda hiç almadım. Lovatonun uyumu mükemmel. çekişte kayıp yok. (güç kaybı % 2 . yani benzinle lpg arasındaki farkı hissetmen zor.) Eski karbüratörlüler gibi değil. yeni nesil sıralı sistem çok başarılı ve stop etme , klima açında yığılma v.s yaşanmıyor. Memleketimizde malum benzin pahalı. Lpg kaçınılmaz. iyi bir marka ve en önemlisi işçiliği çok kaliteli bir ustada lpg montajı çok iyi olur.