R-Nav Çevre Dostu Sürüş MEnüsü aktif edildi.

almancası olanlarda şu videoyu izleyebilir

Media nav arkasındaki connector ler, 13 numaralı giriş hız için ayrılmış belki ordan ecuya bağlantı olması gerekiyordur cihazı söken olursa bunuda kontrol edebilirmi o pinde bağlantı olup olmadığını.

2znpk60.jpg

Son düzenleme:
Arkadaslar merhabalar, sormak istedigim peki bu navigasyonun veya park sensorlerinin ses siddetini ayarlamak mumkunmudur. Zira ikisininde sesi az cikiyor.

Arkadaslar bi audio test menusundeki load eol file a ben de bastim ilk tuhaf bir ses geldi sonrasinda sanki ses kisilir gibi oldu ve geri donusunu de bulamadim. Sanirim deneyen diger arkadaslarda da boyle olmus. Internette nedir bu eol file diye arastirma yaparken su siteye rastaladim. Belki bu islerden anlayan ve ingilizcesi olan arkadaslar cozebilir.
http://www.google.com/patents/US7602282

Arkadaslar bi audio test menusundeki load eol file a ben de bastim ilk tuhaf bir ses geldi sonrasinda sanki ses kisilir gibi oldu ve geri donusunu de bulamadim. Sanirim deneyen diger arkadaslarda da boyle olmus. Internette nedir bu eol file diye arastirma yaparken su siteye rastaladim. Belki bu islerden anlayan ve ingilizcesi olan arkadaslar cozebilir.
http://www.google.com/patents/US7602282

Linki okudum ancak orda eol file ın ne işe yaradığı hakkında ve elektronik açıdan teknik bilgisi mevcut ses siteminde hata ve ısınmanın tespit edilmesi için geliştirildiğinden bahsetmişler onun dışında pek işe yarar bir bilgi yok bizim açımızdan ne yazıkki.

Tuh be sansa bak geri donemiycez herhalde bu moddan :( Ses bi tuhaf oldu sanki kisildi gibi, baslar falan cansizlasti gibi. Bi de bu loud on/off yapinca sanki hic bisey degismiyomus gibi geldi bana. Zaten normal menude de ses yuksekligimi ne o menu altinda var bu orda da bi ise yaramiyor. Bir de benim mesela radyoyu normla seste dinlerken navigasyon yolu tarif etmek icin devreye girince cok kisik sesle souluyor. Bir de park sensorlerinin sesi radyo falan acikken zor duyuluyor acaba bunu cozmenin bir yolu varmi ki?

Navigasyonda rota acikken tam konustugu sirada ses acmaya basin navigasyon sesini acar

Tuh be sansa bak geri donemiycez herhalde bu moddan :( Ses bi tuhaf oldu sanki kisildi gibi, baslar falan cansizlasti gibi. Bi de bu loud on/off yapinca sanki hic bisey degismiyomus gibi geldi bana. Zaten normal menude de ses yuksekligimi ne o menu altinda var bu orda da bi ise yaramiyor. Bir de benim mesela radyoyu normla seste dinlerken navigasyon yolu tarif etmek icin devreye girince cok kisik sesle souluyor. Bir de park sensorlerinin sesi radyo falan acikken zor duyuluyor acaba bunu cozmenin bir yolu varmi ki?

loud aç kapa yapınca bende bir fark göremiyorum navigasyon için ses gelirken açmaya bastıgınızda arkadaşın dediği gibi olması lazım park sensörü için serviste ayarlattıran bir arkadaş vardı sanırım bizimki 3ken 5e çıkarttı gibi hatırlıyorum ama yine de az diyordu sesi ben sesi kapatıyorum park sensörünü duymak için :)

Tesekkurler arkadaslar cevaplar icin cok sagolun

arkadaşlar bencede loud on off yapınca hiçbir fark yok, loud eol file yapınca ses inceldi, bütün tonu gitti sesin, 3 gündür uğraşıyorum çözemedim, sanırım tek çözüm clear virgin yapıp, serviste cihazı tekrar tanıtmak.

Geri