R-Nav Çevre Dostu Sürüş MEnüsü aktif edildi.

arkadaşlar bencede loud on off yapınca hiçbir fark yok, loud eol file yapınca ses inceldi, bütün tonu gitti sesin, 3 gündür uğraşıyorum çözemedim, sanırım tek çözüm clear virgin yapıp, serviste cihazı tekrar tanıtmak.

Sormayın hocam valla ben de nerden bastım şu load eol file a. Sesin bütün basları gitti, sanki el radyosundan dinler gibi ses yükseliyo ama derinlik, bas yok gibi. Psikoljikmi diycem ama bu tuşa basarken radyo çalıyordu, tuşa basmamla çıt çıt diye bir ton ile birlikte seste düşüş yaşandı. Yabancı kaynaklara varana kadar aradım bulamadım dönüşünü. Bu gün sabah cihazı 4.0.3 e güncelledim eskisi 4.0.2 idi. Ses sanki biraz düzeldi gibi geliyo ya artık psikolojik bilemiyorum. Korkmasam tekrar bu menuye girip o tuşa basıcam ses değişiyormu diye bakıcam. Çünkü bu tuşa sadece ilk bastığımda o çıt çıt sesi geldi sonrasında tekrar tekrar bastım o ses gelmedi, şimdi gönül girip bas o tuşa diyor ama bu sefer sistemi bi daha güncelleyemem zaten son sürüm mevcut.

aslında ben eski versiyonlara geri dönmek istedim ama onuda bulamadım, en iyi clear virgin ama ben sonradan taktım cihazı kazalı bir araçtan alıp, buda serviste sıkıntı olur bana

clear virgin yapınca o ayar sıfırlanıyor mu acaba ? ben sistemi eski versiyonlarla guncelledim tekrar yukselttim hiç bir şey değişmedi. Bir de clear virgin yapınca onu hangi servis düzeltecek istinye mais in hiç bir bilgisi yok sadece usb den versiyon atıyoruz demişlerdi bana fabrika ayarlarına dönüş var mı diye sorduğumda...

Bir arkadaşın Cliosunda başımıza geldi, Clear Virgine basınca R-NAV kilitleniyor ekranda yazı çıkıyor ve kapatamıyorsunuz da...

clear virgin yapınca o ayar sıfırlanıyor mu acaba ? ben sistemi eski versiyonlarla guncelledim tekrar yukselttim hiç bir şey değişmedi. Bir de clear virgin yapınca onu hangi servis düzeltecek istinye mais in hiç bir bilgisi yok sadece usb den versiyon atıyoruz demişlerdi bana fabrika ayarlarına dönüş var mı diye sorduğumda...
Demek ben yeni yazilim atinca ses duzelmemis, psikolojik olarak oyle geldi bana demek :( valla sunu bi cozsek super olucak, o degil arabaya binen de diycek amma dandik ses sistemi var a
rabanin. Bu eol end-of-line demekmis ya, load end-of-line file da sinirin sonu dosyasini yukle gibi bisi oluyo. Acaba normalde fabrika 2hoparlor&4hoparlor bass refleks sistemi var yok versiyonlarina gore sistemin maksimum kac db veya watt verecegi ile ilgili limit dosyasi yukluyor herhalde. Biz de o tusa basinca default ayar olarak en kısığı secti herhalde sistem.

Thank you for contacting Renault Connected Services Helpline.*

You have reached Pedro Domingues and I will be supporting you with your query.*

This line that you have reached is dedicated to navigation issues, as such we don't have much information about the radio itself.

I kindly ask you to, please, address your dealer in order for them to check this. If they do not know the solution, they have an internal techline they can reach in order to assist them with the issues they are not able to deal with immediately.

Lastly, in order to maintain an appropriate order in the history of your request, I ask you to please reply directly to this email..

I look forward to hearing from you.

Yours sincerely,

Pedro Domingues
Customer Service Representative
Renault Connected Services

Bu da son olarak bilse bilse bunun cozumunu gavurlar bilir diye bi tek ingilizcem oldugundan ingiltere r-nav support center a sorunun ne olduguna yonelik attigim mailin cevabi. Gavur hemen ilgilenmis ama o da bilmiyomus ibiş.

umarım bi çözümü vardır. :(

Ses probleminden dolayi cihazi sıfırlamak istiyorum, clear virgin e basınca bu yazı geliyor ona basarak cihazi sıfırlamayı deneyecem EOL File a basıp radyonun sesi kısıldıgı icin fakat connect dial yazısı nasıl gidiyor her servisdeki eleman ne yazıkki bilmiyor ve bu EOL file problemine çözüm oluyor mu ?

tesekkurler

Bilincsiz bi sekilde baska tusa basmak gercekten kalici hasar verebilir ama bugn baska arkadasin rnav connect diag tool hatasindan dolayi bilgisyara baglanip halledildi , ama genede dikkatli olalim

Geri