R-Nav Çevre Dostu Sürüş MEnüsü aktif edildi.

bende merak ettim araca binince işten dönerken loud olayını deneyeceğim seste bir nebze olsun iyileştirme olsa bile kar kardır :D

bende merak ettim araca binince işten dönerken loud olayını deneyeceğim seste bir nebze olsun iyileştirme olsa bile kar kardır :D

nasıl yapıldığını biliyormusun?

nasıl yapıldığını biliyormusun?

evet işten çıkışta denedim ancak seste bir değişiklik olmuş gibi gelmedi bana ayrıca o menüdeki loudness rnav ekranından da açılabilen türkçe karşılığı ses şiddeti sanırım (şu an menüdeki tam karşılığını hatırlayamadım) ama ona karşılık geldiğini düşünüyorum. Test menüsü açmak için araç çalışırken teyp kapatma düğmesine bastığınızda ekranda yalnızca saat varken (flash bellek takılıysa çıkarın) direksiyon kumandasından 1 kes ses açmaya sonra 1 kez ses kısmaya basıp flash bellek takmanız yeterli. ancak arkadaşlarında dediği gibi riskli bir menü ne olduğunu bilmeden menüleri fazla kurcalamamakta fayda var.

test menusune girdikten sonra audio test menusunde ust sol kosede LOAD EOL gibi birsey var ona basacaksiniz.
aux ve bluetooth da ses cok iyi oldu gercekten eskisiyle alakası yok yani bass -2 kullanırken suan bass +5 de fakat radyoda ses seviyesi kısıldı yani 25-30 a kadar sesi kolaylıkla acıyorsunuz. ama kesinlikle farkı aux dan yada bluetooth dan muzik acarsanız o parcanında kalitesi iyise cok net anlasılıyor.. simdi bunu geri almak istersem nasıl alacagım onu bilmiyorum acaba fabrika ayarlarına don dersem duzelir mi .. Radyo sesinin daha az cıkmasından baska bir problem yok yani oyle cok da az cıkmıyor ama eskisine gore dedigim gibi son sese kadar kolaylıkla acabiliyorsunuz..

Ben bu load bölümünü bulamadım ya işlemi tam olarak nasıl yapıcaz biraz daha açık anlatabilir misiniz ? Benim de bass -2 de şu an çok rahatsız ediyo malesef

Ben bu load bölümünü bulamadım ya işlemi tam olarak nasıl yapıcaz biraz daha açık anlatabilir misiniz ? Benim de bass -2 de şu an çok rahatsız ediyo malesef

araç çalışırken radyoyu kapatın saat ekrana gelsin, daha sonra direksiyon arkasındaki ses açma kapatma tuşlarından 1 kez + 1 kez - e bastıktan sonra boş bir usb takın, Boş usb taktıktan sonra test menusu otomatik açılacak, açılan ekrandan AUDIO TEST bolumune tıklayıp , SOL EN USTTE LOAD EOL FILE a tıklayacaksınız , sonra radyo açma kapatma tuşuna 2 kere basınca tekrar sizi saat ekranına atacak usb i cıkartıp radyoyu tekrar açtıktan sonra bass ı +5 yapıp telefondan iyi kalitede bir muzik açarsanız farkı gorebilirsiniz. Fakat radyoda ses şiddeti azalıyor yani sesi sonuna kadar açabiliyorsunuz.

Benim merak ettiğim konu bu yapılan işlemi nasıl geriye çevirilecek, bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Cihazi tekrar update etmeyi deneyeceğim, (fabrika ayarlarına geri dön ile LOAD EOL FILE ayarı geri donmedi)

araç çalışırken radyoyu kapatın saat ekrana gelsin, daha sonra direksiyon arkasındaki ses açma kapatma tuşlarından 1 kez + 1 kez - e bastıktan sonra boş bir usb takın, Boş usb taktıktan sonra test menusu otomatik açılacak, açılan ekrandan AUDIO TEST bolumune tıklayıp , SOL EN USTTE LOAD EOL FILE a tıklayacaksınız , sonra radyo açma kapatma tuşuna 2 kere basınca tekrar sizi saat ekranına atacak usb i cıkartıp radyoyu tekrar açtıktan sonra bass ı +5 yapıp telefondan iyi kalitede bir muzik açarsanız farkı gorebilirsiniz. Fakat radyoda ses şiddeti azalıyor yani sesi sonuna kadar açabiliyorsunuz.

Benim merak ettiğim konu bu yapılan işlemi nasıl geriye çevirilecek, bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Cihazi tekrar update etmeyi deneyeceğim, (fabrika ayarlarına geri dön ile LOAD EOL FILE ayarı geri donmedi)

Çok teşekkürler

load eol file ile denedim dün ancak bence ses daha kötü oldu sanki evet bassı +5 yapabiliyorum ama öncekindeki +3le dinlediğim daha iyiydi sanki :D

Aux yada bluetooth dan parca dinlediniz mi bilmiyorum ama o bolumlerde cok iyi ses.. Radyoda az cikiyor ama ses .. Bunu geri dondurmenin yolunu bulamadim cok arastirdim :(

biraz bende araştırdım güney amerikadaki media navların sürümü 1.2 bizimki 1.0 sanırım

http://www.renault.com.br/media-nav-1-2/

bunun dışında donanımsal bir fark var mı bilmiyorum micom menüsündeki bazı şeylerin tanımlarını da şu şekilde buldum bir italyanca sitede ingilizceye ve türkçeye çevrilmiş halleri:

• ULC = (R-link / MediaNav, then the following is the version number, where for example "13" to "1.3");
• EU = Europe
• SA = South America (South America)
• OTH = Other (other [regions of the world])
• X87 = Renault Captur
• M0 = platform Dacia, the segment B
• M1 = C segment
• Video camera RVC = Reverse
• SWRC # 1 = steering wheel controls (remote control under the steering wheel, version 1 - rounded)
• SWRC # 2 = Steering Wheel Remote Control (Version 2 - edgy)
• X87 = Renault Captur
• B98 = renault IV
• K98 = renault IV Tourer (combo)
• LHD = Left Hand Drive (steering wheel on the left page)
• RHD = Right Hand Drive (steering wheel on the right side)
• ADAC = on-board computer
• BVM = manual transmission

• ULC = (R-Link / MediaNav, sonra aşağıdaki sürüm numarası, nerede örneğin "13" için "1.3");
• AB = Avrupa
• SA = Güney Amerika (Güney Amerika)
• OTH = Diğer (diğer [dünyanın bölgeleri])
• X87 = Renault Captur
• M0 = platformu Dacia, bölüm B
• M1 = C segmenti
• Video kamera RVC = Ters
• SWRC # 1 = direksiyon kontrol (direksiyon simidinin altında uzaktan kumanda, sürüm 1 - yuvarlak)
• SWRC # 2 = Direksiyon Uzaktan Kumanda (Sürüm 2 - köşeli)
• X87 = Renault Captur
• B98 = renault IV
• K98 = renault IV Tourer (combo)
• LHD = Sol Sürücü (sol sayfada direksiyon)
• RHD = Sağ El Sürücü (sağ tarafta direksiyon)
• ADAC = bordcomputer
• BVM = manuel şanzıman

Geri