5 aydır Megane 4 sedan İcon kullanıyorum.Aldığım ilk günden itibaren tespit ettiğim bu sıkıntıyı forumda da önceki başlıklarda dile getirmiştim.30 km'nin altında yaklaşık 10 sn nötr sürüş yaparsanız (gaz-fren kullanmadan) araç kendini boşa çekiyor.Bu sırada yapacağınız hiçbir müdaheleye tepki vermiyor.Sadece devir yükseliyor onun dışında tepki yok..Sorunu araç satın alımından hemen birkaç gün sonra arayan genel müdürlük yetkilisine bildirdim.Böylesi durumlarda her ne kadar doğru olmamasına rağmen vitesi boşa çekiyorum.Kısa süreli 30 km hızın altında boşta kalması tepkisiz bir durumda kalmaktan daha iyi.Herhangi bir eylem yapmam gerektiğinde hemen D konumuna alıp sürüşe devam ediyorum.Bir paylaşımda tepkisiz kaldığı durumda manuel konuma alırsak ne olur diye sorulmuştu.Araç boşa düştüğünde manuel konuma alırsanız sonuç yine değişmiyor.Tepkisizlik anında manuel konuma aldığınızda vites M1 oluyor.1. vites yaklaşık 30 km olan bir hızda ağır kalıyor ve yığılma yapıyor.Müdahele edip yükselttiğinizde kısa süreli M3 görülüyor ama o da fazla geldiğinden araç kendini tekrar M1 e çekiyor.Defalarca denememe rağmen M2 konumunu göremedim.Bu sorun Edc şanzumanların genel sorunu olarak söyleniyor ama renault dışında başka araçlarda bu sorun var mı bilmiyorum.Dsg şanzumanlarda aynı yerde aynı hareketleri denedim ama herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Umarım kısa zamanda düzeltirler hatayı çünkü gerçekten kaza riski çok.Özellikle hızlı trafiğin aktığı kavşaklarda aracın tepkisiz kalıp bir anda boşa düşmesi ciddi tehlike riskleri oluşturuyor..