Geçmiş olsun.Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Herkese Merhaba,
Konuyu açan kişi olarak kesin bir çözüm olup olmadığını bilmediğim için bilgi paylaşımı yapmak istemedim. Ama şuan aracımla ilgili durumu paylaşayım. Aracım cihaza bağlanarak yol testi yapıldı. Çok zorlamama rağmen hem ben kullanırken hem de Gen md te gelen beyefendi kullanırken bir problem yaşamadık maalesef. Maalesef diyorum çünkü problem o aşamada oluşsaydı araç bilgisayara bağlıyken kendileri de görmüş olup belki durumu daha net anlarlardı, olmadı. Bu forumda bir arkadaş serviste enjektör ve gaz pedalı değişimi yaptırdı bu arıza ile alakalı. Kendisine bir kaç kez yazdım ne oldu aracınız düzeldi mi diye ama cevap vermedi. Özelden mesaj attım ona da cevap vermedi. Benim aracımda sadece gaz pedalı değişimine karar verdik. Aracın gaz pedalı değişti. Yaklaşık bir haftadır aracı kullanıyorum herhangi bir problem olmadı şu ana kadar. Tabi bu çözüm müydü biraz daha kullanıp zaman geçmesini bekleyeceğiz. Ben tekrar arıza yaparsa buradan paylaşacağım, uzun bir süre yapmamaya devam ederse bu gaz yememe arızası Gaz Pedalından kaynaklı diyebiliriz belki. Bu arada önemli bir bilgi vereyim. Yazılım gelecek bu arıza düzelecek bilgisi TAMAMEN YANLIŞ. Servisler bu arıza ile ilgili yazılım beklemiyorlar. Çünkü bu arıza Fransa tarafından tanımlanmış ve tespit edilmiş bir arıza değilmiş. Beklenen bir yazılım güncellemesi var ancak o arıcın 2. viteste titremesine yönelik bir güncelleme. Kısa bir zaman sonra servislere gelecekmiş.
Bir gelişme var mı?
paylaşımın için teşekkürler erdem bey. inşallah arıza tekerrür etmez.sabırsızlıkla sonucu bekliyorum. kazasız günler.Tekrar Merhabalar,
Biraz daha süre geçmesini beklediğim için esasen bilgi paylaşmadım ama sorduğunuz için söyleyeyim, pedal değişiminden sonra yaklaşık 3 haftadır araçta herhangi bir problemle karşılaşmadım. EDC kaynaklı standart yokuş aşağı devir yükselmesi, 2. viteste kalkar gibi zaman zaman titreme onlar sabit (bu ikinci viteste titreme için halen yazılım bekleniyor) fakat ana konu olan gaz pedalının tepkisiz kalışı problemini bu süre zarfında yaşamadım. Kesin çözüm pedal değişimi halen diyemiyorum. Bir süre daha geçmesini bekliyorum. Tekrar bilgi paylaşırım.
ben halen bu konun pedal ile alakalı oldugunu sanmıyorum araca devir yükseltiyor tabi pedalda gaz tepkisi ölcen bir durumda soz konusu oldugunu biliyorum.
ztn pedal olarak size arac icin üretilen pedalı taktılar farklı üretim bir pedal oldugunu düşünmüyorum.
start stopu kapalı kullannın bence sorun bu teknolojide
Start stopla alakalı değil gibi gözüküyor. Zira başlıkta bahsettiğim arıza durma anında değil durmaya yakın manevra ve çok düşük hızlarda oluşuyor. Zaten start stop devreye girmesi için tam durmanız ve fren pedalına iyice basmış olmanız gerekiyor (Ben genelde dursam bile fren pedalına hafif basarak aracı stop ettirtmiyorum kısa duruşlarda. Yukarı da da bahsettiğim gibi kesin pedaldan diyemiyorum. Fakat şöyle de bir bilgi var. Pedal revizyonu olabilir zira orijinal pedalın parça kodu üzerine takılan pedalın parça kodu ile aynı değil. Eğer bir ay daha bir sıkıntı yaşamazsam o zaman sorun pedaldanmış diyebilirim sanırım.