Megane IV HB 1.5 DCi EDC - Gaz pedali arada bir tepkisiz kaliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdem1998
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 aydır aracı kullanıyorum. 2000 km yaptım diyebilirim bu sürede. Arkaya kaydırma evet var ancak gaz yememe ile hiç karsilasmadim. Çok sıkıntılı bir durum. İnşallah karşılaşmam ama anladigim kadariyla kronik bir pe
Problem. renault iletişim formuna problemi yazdım. Cevap bekliyorum. Duyarli olmak hakkımızı aramamız gerekir diye bende düşünüyorum

Sürekli arkaya kaydırıyor, gazı almama da var ama arkaya kaydırma da büyük sorun bence. Yokuşu bol bir yerdeyse eviniz her sabah stres oluyorsunuz yola çıkarken..

Bu konudaki soruna İngiltere'deki forumdada rastladım az önce.Oradaki bazı araçlardada aynı sorun ile karşı karşıya kalmış kişiler mevcut.Reno aralık ayından beri bu sorun için güncelleme gelecek diye cevap veriyormuş ama henüz bir gelişme olmamış.Belki diğer ülkelerdede vardır ama lisanlarını anlamadığım için bir yorum yapamayacağım.Bu konu öyle yada böyle bir çözüme kavuşturulacaktır.Umarım çok geç olmadan halledilir....

Geçen hafta servise gittim.Deneme sürüşüne çıktık durmaya yakın yavaşlayıp kavşaktan dönerken gaza basınca kükrüyor gibi oldu.Servis elemanı samimi arkadaşım ve bu sorundan haberleri olduğunu güncelleme beklediklerini söyledi.Takipteyiz gelince arayacağız dediler.Bekliyorum.Servisi biliyorum güvenilir ve güncelleme gelirse mutlaka beni ararlar.Bende buraya yazarım.

Merhaba forum konuşmalar ve bilgilenmeden sonra,Günerler ümraniyeden randevu alıp teste ve araç incelemesi ve yol testi yapıldı.Yetkili kişinin bilgisayar kagıdı test çıktısı verip.Aracımda sorun yokmuş. Tamamen durmadan gaz yemedigini söyledigimde bu modeller yapıyor dediler hepsinde aynı diyorlar.
hiç memnun kalmadım.Çözüm olanların yorumuna göre başka servis bakıcam bilginize

Merhaba forum konuşmalar ve bilgilenmeden sonra,Günerler ümraniyeden randevu alıp teste ve araç incelemesi ve yol testi yapıldı.Yetkili kişinin bilgisayar kagıdı test çıktısı verip.Aracımda sorun yokmuş. Tamamen durmadan gaz yemedigini söyledigimde bu modeller yapıyor dediler hepsinde aynı diyorlar.
hiç memnun kalmadım.Çözüm olanların yorumuna göre başka servis bakıcam bilginize

Tek servisle kısıtlı kalmayın. Söyle bir durum düşünün; gittiğiniz servise bu sorundan pek çok araç gitmiş ( bunlarda böyle söylendiğine göre ) ama elle tutulur bir cozum sunamamışlar. Tavsiyem aracı teste vermeden önce bir kaç servise gidip bu sorunla karsilasilip karsilasilmadigini sorun ve karşılaşılmışsa nasıl bir cozum getirildiğini sorun.

Takdir edersiniz ki tecrübe farklı bir olay. Her servisin tecrübesi de bir değil. Bahsettiğiniz olay belki çok çok basit bir parça veya yazılım hatasından kaynaklanıyor olabilir. Ama deneme yanılma yoluna giderek bulmak yerine müşteriyi bunlar böyle diyerek göndermek basından savmak daha kolay. Renault servislerinde bilgisizlik maalesef çok fazla. Araçların donanım arızalarını bile yorumlayamayan teknikerler var ve bunlara teknisyen deniyor. Bu tip olaylarda kişisel tecrübem şudur; bir servis ile aranız çok çok iyi ise çok basit bir işlemi bile hallettirirsiniz.

Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

Dün yazılımla ilgili bir gelişme varmı diye yine servise gittim. Temsilci kaydın genel müdürlükte olduğunu kendilerinin bu işle ilgilerinin kalmadığını, yazılım geldiğinde genel müdürlüğün beni servise yönlendireceğini söyledi.Servis ustasını yanıma çağırarak yazılımın ne zaman gelebileceğini sordu. usta senin sorun neydi abi dedi. Bende anlattım.Araç gaz yemiyor özellikle bir yoldan bir yola çıkacağım zaman yavaşlamak için gaz kesip tekrar gaza bastığımda araç gitmiyor dediğimde aldığım cevap: Abi bu araçlar 1800 deviri görmeden gitmez dedi. Bende tamam o zaman bu arada bir kamyonun altında kalırım herhalde böyle şeymi olur , bu hatayı renault genel müdürlük bile kabul etti beni aradı yazılım bekliyoruz dediler, dediğimde. abi bu işler hemen olmaz, en az 6 ay sürer yazılım gelmesi dedi. anlıyacağınız ben bu işten ümidimi iyice yitirdim. adamlar kraldan çok kralcılar. Ne diyelim.kazasız günler.

Dün yazılımla ilgili bir gelişme varmı diye yine servise gittim. Temsilci kaydın genel müdürlükte olduğunu kendilerinin bu işle ilgilerinin kalmadığını, yazılım geldiğinde genel müdürlüğün beni servise yönlendireceğini söyledi.Servis ustasını yanıma çağırarak yazılımın ne zaman gelebileceğini sordu. usta senin sorun neydi abi dedi. Bende anlattım.Araç gaz yemiyor özellikle bir yoldan bir yola çıkacağım zaman yavaşlamak için gaz kesip tekrar gaza bastığımda araç gitmiyor dediğimde aldığım cevap: Abi bu araçlar 1800 deviri görmeden gitmez dedi. Bende tamam o zaman bu arada bir kamyonun altında kalırım herhalde böyle şeymi olur , bu hatayı renault genel müdürlük bile kabul etti beni aradı yazılım bekliyoruz dediler, dediğimde. abi bu işler hemen olmaz, en az 6 ay sürer yazılım gelmesi dedi. anlıyacağınız ben bu işten ümidimi iyice yitirdim. adamlar kraldan çok kralcılar. Ne diyelim.kazasız günler.
Üstad servisteki ustaların hiçbir şeyden anladıkları yok, bu forumdaki arkadaşların çoğu onlardan daha bilgilidir. Yetkili servis sadece standart bakım işleri ve sebebi açıkça belli olan arızaları onarabilirler, birden fazla sebebinin olabileceği arızaları maalesef beceremezler. Bu problemleri özel serviste çözerler ama araçlarımız daha garantili olduğu için kimse onlara götürmemiştir onun için şu an onlar da bir şey yapamazlar çünkü aracı tanımıyorlar.

Arkadaşlar bilgilendirmeler için teşekkür ederim.Renault tam olarak ar-ge çalışması yapılmadan araçları üretmiş oldugunu anlıyorum.Sorunlar geldikçe müşteri üzerinden sorunlara göre -ar-ge yapacakları belli oldu.
Diger clio 4' aracımızda sorun bu kadar olmazken megane 4 olması şaşırtıcı,clio 4 de mesala bayır asagı 3000 devir iniyor 2. vitese atamıyor bunun gibi sorunlarvar dert etmiyorum gidiyor sonuçta .
Fakat megane 4 de 3-4 defa tehlike atlatmam (arkadan kamyonun dayanması arabanın gaz yememesi resmen gitmiyor 5-6 sn sonra roketliyor )fakat bana ecel teri döktürüyor .araba çarpmasın diye
Umarım yeni yazılım bir an önce gelir sorunlar çözümlenir.

Arkadaşlar bilgilendirmeler için teşekkür ederim.Renault tam olarak ar-ge çalışması yapılmadan araçları üretmiş oldugunu anlıyorum.Sorunlar geldikçe müşteri üzerinden sorunlara göre -ar-ge yapacakları belli oldu.
Diger clio 4' aracımızda sorun bu kadar olmazken megane 4 olması şaşırtıcı,clio 4 de mesala bayır asagı 3000 devir iniyor 2. vitese atamıyor bunun gibi sorunlarvar dert etmiyorum gidiyor sonuçta .
Fakat megane 4 de 3-4 defa tehlike atlatmam (arkadan kamyonun dayanması arabanın gaz yememesi resmen gitmiyor 5-6 sn sonra roketliyor )fakat bana ecel teri döktürüyor .araba çarpmasın diye
Umarım yeni yazılım bir an önce gelir sorunlar çözümlenir.

Herkese Merhaba,
Konuyu açan kişi olarak kesin bir çözüm olup olmadığını bilmediğim için bilgi paylaşımı yapmak istemedim. Ama şuan aracımla ilgili durumu paylaşayım. Aracım cihaza bağlanarak yol testi yapıldı. Çok zorlamama rağmen hem ben kullanırken hem de Gen md te gelen beyefendi kullanırken bir problem yaşamadık maalesef. Maalesef diyorum çünkü problem o aşamada oluşsaydı araç bilgisayara bağlıyken kendileri de görmüş olup belki durumu daha net anlarlardı, olmadı. Bu forumda bir arkadaş serviste enjektör ve gaz pedalı değişimi yaptırdı bu arıza ile alakalı. Kendisine bir kaç kez yazdım ne oldu aracınız düzeldi mi diye ama cevap vermedi. Özelden mesaj attım ona da cevap vermedi. Benim aracımda sadece gaz pedalı değişimine karar verdik. Aracın gaz pedalı değişti. Yaklaşık bir haftadır aracı kullanıyorum herhangi bir problem olmadı şu ana kadar. Tabi bu çözüm müydü biraz daha kullanıp zaman geçmesini bekleyeceğiz. Ben tekrar arıza yaparsa buradan paylaşacağım, uzun bir süre yapmamaya devam ederse bu gaz yememe arızası Gaz Pedalından kaynaklı diyebiliriz belki. Bu arada önemli bir bilgi vereyim. Yazılım gelecek bu arıza düzelecek bilgisi TAMAMEN YANLIŞ. Servisler bu arıza ile ilgili yazılım beklemiyorlar. Çünkü bu arıza Fransa tarafından tanımlanmış ve tespit edilmiş bir arıza değilmiş. Beklenen bir yazılım güncellemesi var ancak o arıcın 2. viteste titremesine yönelik bir güncelleme. Kısa bir zaman sonra servislere gelecekmiş.

Geri