Megane IV HB 1.5 DCi EDC - Gaz pedali arada bir tepkisiz kaliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdem1998
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu araçta getrafg dct 250 mi yoksa 450 mi kullanılıyor kimisi dect 250 kuru tip kimisi dct 450 yağlı tip olduğunu söylüyor eğer yağlı tipse bende yazılım attırmak istiyorum aracım otomatik ve otomatiklerde torkun 250 nm ye düşürülmüş olması şüphelendiriyor çünkü yüksek torka dayanıklı şanzıman kullanılmamış olabilir bu konuda sizin bilginiz varmı kesin bir bilgi

Getrag sayfasına girip sol alta manufacturer olarak Renault mOdel olarak megane derseniz DCT450 diyor (resim megane 3 ama sadece güncel değil araçların hepsi son modele hitap ediyor normalde).

tersine DCT450 şanzıman modelini seçer kullandığı araçları süzersen yine megane kullanıldığı araçlar arasında.

http://www.getrag.com/en/products/produkt_detail.html

özetle Getrag gerçekte Megane 3,fluence ve clio 4 de Getrag dct250 kullandı 90 ve 110hp 1.5 dcilarda yeni nesil megane 4 ve talismanda ise DCT450 kullandı, keskin bir eminlikle evet kardeşim doğrudur birçok kez ciddi kurumlarla onaylandı.

Gaz pedali tepkisizlik korkuttu

sana da geçmiş olsun o zaman. 2. Vites konusunu da muhtemelen sen fark etmiyorsundur. Tüm dci edc araçlarda mevcut. Yazılım güncellemesi yakında gelecek.

benim araç megane sedane 4 dün akşam bu sorunu çok şiddetli yaşadim çapraz arkadan suratle kamyon geliyordu
sanayi içi basip kaçayim dedim kalakaldim allahtan adam yavaşladi son anda ...bu durum çok ciddi...renaultdan aradilar bugün onlara da bildirdim bakalim ne olacak

benim araç megane sedane 4 dün akşam bu sorunu çok şiddetli yaşadim çapraz arkadan suratle kamyon geliyordu
sanayi içi basip kaçayim dedim kalakaldim allahtan adam yavaşladi son anda ...bu durum çok ciddi...renaultdan aradilar bugün onlara da bildirdim bakalim ne olacak
ben ne olacak çok iyi biliyorum. Hiç bişey olmayacak. çünkü bendede ayni sorun var. Bana genel müdürlük bunla ilgili fransadan yazilim gelecek dediler. Ama hikaye tabi. 6 ay oldu daha gelecek. Ancak bu sorun bildiğim kadariyla pedal değişimi ile gidiyor. örnekleri var . Bende kayit açtirdim. Pedal değiştireceğim.

Pedal değişimini sadece ots düşmüş araçlara yapıyorlar.O araçların da şase noları servislerde görünmekte.Bunun dışında illa ki değiştirin diyorsanız ücretini ödersiniz,çünkü bu durumun gaz pedalıyla alakası yok dediler. :DBu konu altında , sadece gaz pedalıyla çözülüyormuş gibi bir algı oluştu.Bence çözümü yanlış yerde arıyorsunuz.Gaz pedalı olduğunu sanmıyorum. Gerçi bu bir arıza mıdır ,yoksa edc nin çalışma şekli mi böyledir onu da bilmiyoruz.

ben ne olacak çok iyi biliyorum. Hiç bişey olmayacak. çünkü bendede ayni sorun var. Bana genel müdürlük bunla ilgili fransadan yazilim gelecek dediler. Ama hikaye tabi. 6 ay oldu daha gelecek. Ancak bu sorun bildiğim kadariyla pedal değişimi ile gidiyor. örnekleri var . Bende kayit açtirdim. Pedal değiştireceğim.

ben halen bu konun pedal ile alakalı oldugunu sanmıyorum araca devir yükseltiyor tabi pedalda gaz tepkisi ölcen bir durumda soz konusu oldugunu biliyorum.

ztn pedal olarak size arac icin üretilen pedalı taktılar farklı üretim bir pedal oldugunu düşünmüyorum.

start stopu kapalı kullannın bence sorun bu teknolojide

burada bir yanlış anlaşılma var pedal değişimi olmuyor gaz pedalına kalibrasyon yapılıyor benim araca da yapıldı sorun çözüldü ama gaz verip motorun harekete geçmesindeki 2 saniyelik gecikme hala duruyor bu da gazdan değil turbonun gecikmeli dolmasından kaynaklanıyor turbo dolduğu zaman araç devrini buluyor ve öne atılıyor yanlız bunu 2sn gecikmeli yapıyor

zırt bırt servise gidemem senesi dolunca gidicem antalya servisine..

bu gaz yememe olayı ile alakalı 2-3 sey yaşadım direksiyon düz değilken belli bir acıdan sonra kesinlikle arac gaz yemiyor direksiyon düzelince devir yükseltip hızlı bir vites değişimi yapıyor bu sizlerdede varmı eps ile alakalı bir durumu esc ilemi bizim araclarda bu teknolojileri kapatamıyoruz bu bir güvenlik acıgı gerektiği zaman ani bir dönüş ve gaz veremiyoruz.

acaba konuda bahsi gecen durum bu mudur?

ve bu ara arac amortisorleri yok gibi herşeyi hissetmeye başladım mevsimsel bir durummu bu 18" jant kullanlarda durum nedir?

zırt bırt servise gidemem senesi dolunca gidicem antalya servisine..

bu gaz yememe olayı ile alakalı 2-3 sey yaşadım direksiyon düz değilken belli bir acıdan sonra kesinlikle arac gaz yemiyor direksiyon düzelince devir yükseltip hızlı bir vites değişimi yapıyor bu sizlerdede varmı eps ile alakalı bir durumu esc ilemi bizim araclarda bu teknolojileri kapatamıyoruz bu bir güvenlik acıgı gerektiği zaman ani bir dönüş ve gaz veremiyoruz.

acaba konuda bahsi gecen durum bu mudur?

ve bu ara arac amortisorleri yok gibi herşeyi hissetmeye başladım mevsimsel bir durummu bu 18" jant kullanlarda durum nedir?

benim araç 18 jant ama ben memnunum çukurlara çok sert girmedikçe herhangi bir sıkıntı olmuyor tabi 17 16 gibi değil ama 18 janta göre oldukça konforlu

arkadaşlar.bu arıza ile ilgili bir ara yazılım gelecek falan diyorlardı. hiç bir yerden ses gelmiyor.anlaşılan bu arıza ile yaşamayı öğreneceğiz.
bu arada kimse forumda yazışmıyor artık. herkes tatilde herhaldeqw

Selam Arkadaşlar, Aracım daha 2 aylık ve bu iki ay içerisinde aynı sorunu bugün 5. kez yaşayınca buraya yazmak istedim. Benzer problemi olan varsa bilgileri paylaşmasını rica ederim. Araç Eko modda 2 kez (yokuş aşağı), spor modda bir kez (yokuş yukarı), eko modda bir kez (düz yolda -bugün) ve normal modda bir kez düz yolda şu sıkıntıyı yaşadı. Gaza basıyorsunuz ve hiç bir şey olmuyor. Gaz pedalı tepki vermiyor. Bu gün sonuna kadar bastım hiç bir şey olmadı, devir de yükselmedi, bu arada araç kendi hızıyla gidiyor, eğer yokuş yukarı olsaydı (ki bir kere spor modda oldu araç yolun ortasında durdu) dururdu. Sonra tekrar basınca düzeliyor. Fakat bu anormallik insana kaza yaptırır. Beni de arabadan yavaş yavaş soğutuyor. Geçen gün bunun için servise gittim. Bilgisayara bağladılar ama bir hata gözükmedi. Kavrama yazılımını güncellediler. Fakat bugün yine yaptı. Nasıl çözüleceğini bilmiyor ama bugün yine servise gideceğim. Netice alırsam paylaşırım.​

Böyle birşey olduğunda videoya çekin... servise gidince elinizde kanıt olur.

Video çekin cep telefonu ile...

Geri