Megane III EDC şanzıman arızası (vites kutusunu kontrol ettiriniz)

Eski bakımlarından tam emin değilim aldığım araç 2013 yılından beri benden önceki sahibinden idi. Sonuçta 6 yaşında bir araç. Velev ki servis bakımlı değilse servia masrafı ne kadar çıkar? Ve dışarda daha uygun bir fiyata yaptıran oldu mu?

aracınız kaç binde ve tam olarak sorun nedir ? Baskı balatamı bitmiş yoksa beyinden mi iyice bilinmesi gerekir çıkma temiz beyinleri 1000-1500 e bulabiliyorsunuz baskı balata bittikse masraf çok artacaktır

aracınız kaç binde ve tam olarak sorun nedir ? Baskı balatamı bitmiş yoksa beyinden mi iyice bilinmesi gerekir çıkma temiz beyinleri 1000-1500 e bulabiliyorsunuz baskı balata bittikse masraf çok artacaktır

Merhaba. Aracım 100bin km de sayılır. Sorunum ise seyir esnasında vites kutusunu kontrol ettiriniz uyarısı.

300-500 oynasa iyi çok fazla fiyat farkı var bende de 60 binde megane 3 2014 model var bu son bakımda yetkiliye götürmedim çünkü fahiş fiyat farkı vardı düzenli bakım yaptırmıyanlara da mais yardımcı oluyor yaptıranada bazen yardımcı olmuyorlar yani şans işi zaten edc ile 80 bini görmeden satarım bu arada parçalar 10 bin tutuyor falan resmen palavra sıkmışlar o kadar yüksek tutmuyor ayrıca debriyaj yanması diye birşey olmaz ya baskı balata biter yada beyin bozulur servisteki ustalar tami bir mal maalesef

Haklısın hocam bazen çok ciddi fiyatlar çıkabiliyor bakım tarafında ancak takip edildiğinde indirimli dönemlerde var takip etmek lazım, sonuçta takılan parçaların garantisi oluyor benim araçta debriyaj seti değişti debriyaj mili keçesi filan internet fiyatlarına baktığımda ortalama 7bin tutuyor bunları değiştirecek yere de para vericen üstüne garantisi olmayacak, ayrıca bu takılan parçalara 2 yıl garanti olduğunu ve herhangi bir sorun çıkarması durumunda tekrar değişim sağlanacağını ilettiler, ben reno nun tutumundan memnun kaldım aracının arkasında durdular,

daha önce bu konu başlığı altında başımdan geçen olayı ve çözümü anlatmıştım. Benim tavsiyem önce renault ile bu durumu görüşmenizdir. Evet 1500-1700 liraya çıkma beyinler var ama taktırdığınız yer size bir garanti vermiyor bu konu hakkında. Unutmayın ki temiz çıkma beyin dediği parça da sizinki gibi bir araçtan çıkmadır. aynı problemi yaşamanız yüksek ihtimallidir. Eğer işi renault ile çözebilirseniz tekrar bir sıkıntı çıktığında yine arkasında dururlar. Hiç olmazsa servis yeni taktığı parçaya 2 yıl garanti veriyor. kafanız rahat olur

Tum yorumları baştan sona okudum.Sanirim ozellikle 2011 ve 2012 model edc lerin tamaminda ya bu sorun çıkmış, ya da cikmak uzere.Renault imalat hatasi olduğunu gayet iyi biliyor ama ciddi bir yaptirimla karsilasmayacagini bildigi için milleti uyandirarak sanzimanim sorunluydu demiyor. 1 hafta once 48 binde 2014
SportTourer aldim,bu yazilanlari okusaydim alirmiydim emin değilim.

Yaklasil 1 saat önce araci markete gitmek icin park ettim geldim calistirdim vites kutusunu kontrol edin diyor stop ettim tekrar çalıştırdım sanki birsey olmamis gibi hic bi uyari geçişte sıkıntı yoktu. Neden yapmış olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6 dan 5 e düşerken metal sürtünme sesi

Eylül 2015 te 2012 model 1.5 DCI Privilege megane 3 aldım. Garantinin bitmesine çok az kala araç atalete uğrayıp alt vitesten tekrar hızlanmak istediğinde şanzımandan metal sürtünme sesi geliyordu. Ankara'daki yetkili servislerden birine gittim şanzımandan gelen sesi video kaydı yapıp Renault merkeze gönderdiler. Ardından servise çağırdılar ve debriyaj çatalı, vites ayırma çatalı, debriyaj seti, diferansiyel keçesi vs. ücretsiz olarak değiştirildi, bu arada araç 62 bin kilometrede. Bu işlemin faturası 8.500 TL idi. Daha 1 ay geçmeden aynı sorun nüksetti, yine video kaydı yaptılar ve bu sefer EDC ücretsiz olarak komple değişti, fatura bu sefer 15.000 TL ,araç 64 bin km,tarih Kasım 2015. Garantim de aralık 2015 te bitiyordu, servis bana bu yeni takılan şanzımanın garantisi uzamaz araç garantisi ne zaman biterse yeni EDC nin garantisi de o zaman biter dedi, yani Aralık 2015. Yeni EDC ile sorunsuz olarak bugünlere geldim ancak geçen hafta uzun yolda yine araç yokuş yukarı hız kaybettiğinde (Elmadağ yokuşu) 6 dan 5 e düşerken aynı sürtünme sesini yaptı. Bu sefer sadece 6 dan 5 e düşerken yapıyor diğer vites geçişlerinde yapmıyor, her 6 dan 5 e düştüğünde de yapmıyor. Servisi aradım EDC nin garantisinin bittiğini, yazılımda güncelleme yapalım duruma bakalım dediler. Sanki sorun yazılımla çözülecek gibi değil. Bu sorun başına gelen var mı? Bu sorunun çözümünü nerede bulabilirim? Araç şu an 105 bin km de, yani yeni EDC ile 40 bin km yaptım.

Son düzenleme:
Yaklasil 1 saat önce araci markete gitmek icin park ettim geldim calistirdim vites kutusunu kontrol edin diyor stop ettim tekrar çalıştırdım sanki birsey olmamis gibi hic bi uyari geçişte sıkıntı yoktu. Neden yapmış olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam geç bir cevap olacak ama. Aküyü bi kontrol ettir. Benim akü ölmüş. Aynı uyarıyı verdi. Sonradan çalıştı. Serviste baktılar akü ölü dedi. Değişimi yapıldı. 3 yılda akü nasıl bitmiş anlamadım. Kaç ay oldu bir daha arıza vermedi.

Öncelikle herkese merhaba, fluence grubundan geldim ve birşey sormak istiyorum EDC aracımla ilgili. Benim aracımda vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı verdi, sabah çalıştırıp yaklaşık 1 km gittikten sonra ve stop edip çalıştırdığımda kayboldu Allaha şükür şu an da tekrar gelmedi o mesaj. Benim düşüncem sizin forumda gerekse bizim forumda okuduklarımdan sonra, çoğu servis edc den pek aşırı anlamıyor ve ya yaklaşmak istemiyorlar bakımdı felan gibi olaylara ve ben bu sorunun debriyaj aşınmasından kaynaklı olabileceğini düşündüm ayrıca bir çok video ve makale okudum, aslında çokta her an beyin değişecek şanzuman değişecek gibi şeyler olması gerekmiyormuş extrem şartlar haricinde. Yani demek istediğim şu ki ben aracı yeni aldım yazılımı güncel mi emin değilim, bu konuda bilgisi olan arkadaşım varaa ve bilgilendirme yaparsa sevinirim. Öncelikle aracımın üzerinde 60lık akü var ve çokta yeni olduğu kanısında değilim ve bununda çevremdeki duyumlara göre şanzuman üzerinde etkisi olabilirmiş yüksek ihtimalle farklı markaların bilgilerine görede bu yorumu yapıyorum, sonrasında, yazılım güncelleştirmesi yaptırmayı düşünüyorum ve ayrıca debriyaj kavrama noktası tanıtmayıda yaptıracağım. Bunlardan sonra ben sorun olacağını düşünmüyorum ama tabiki tamamen şans işi fakat bunları yaptırabilecek bir servis bulabilir miyim acaba çünkü servisler bu yür olayların ya olmadığını ya da yapmadıklarını söylüyorlar. Hem bu problem hemde servis ile ilgili bilgisi önerisi başka yapılması gereken birşey varsa bilen bir arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirim, biraz uzattım kusura bakmayın baya bir araştırma yaptım üzerine biraz takıntılıyımdır :) herkese tekrardan teşekkürler.

Öncelikle herkese merhaba, fluence grubundan geldim ve birşey sormak istiyorum EDC aracımla ilgili. Benim aracımda vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı verdi, sabah çalıştırıp yaklaşık 1 km gittikten sonra ve stop edip çalıştırdığımda kayboldu Allaha şükür şu an da tekrar gelmedi o mesaj. Benim düşüncem sizin forumda gerekse bizim forumda okuduklarımdan sonra, çoğu servis edc den pek aşırı anlamıyor ve ya yaklaşmak istemiyorlar bakımdı felan gibi olaylara ve ben bu sorunun debriyaj aşınmasından kaynaklı olabileceğini düşündüm ayrıca bir çok video ve makale okudum, aslında çokta her an beyin değişecek şanzuman değişecek gibi şeyler olması gerekmiyormuş extrem şartlar haricinde. Yani demek istediğim şu ki ben aracı yeni aldım yazılımı güncel mi emin değilim, bu konuda bilgisi olan arkadaşım varaa ve bilgilendirme yaparsa sevinirim. Öncelikle aracımın üzerinde 60lık akü var ve çokta yeni olduğu kanısında değilim ve bununda çevremdeki duyumlara göre şanzuman üzerinde etkisi olabilirmiş yüksek ihtimalle farklı markaların bilgilerine görede bu yorumu yapıyorum, sonrasında, yazılım güncelleştirmesi yaptırmayı düşünüyorum ve ayrıca debriyaj kavrama noktası tanıtmayıda yaptıracağım. Bunlardan sonra ben sorun olacağını düşünmüyorum ama tabiki tamamen şans işi fakat bunları yaptırabilecek bir servis bulabilir miyim acaba çünkü servisler bu yür olayların ya olmadığını ya da yapmadıklarını söylüyorlar. Hem bu problem hemde servis ile ilgili bilgisi önerisi başka yapılması gereken birşey varsa bilen bir arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirim, biraz uzattım kusura bakmayın baya bir araştırma yaptım üzerine biraz takıntılıyımdır :) herkese tekrardan teşekkürler.

Siz önce bir aküyü 75 lik ile değiştirin ve debriyaj tanıtmasi yaptirin. Servisteki ariza kodunada bakın. Böyle ezbere konuşulmasi doğru degil

Geri