Megane III 1.6 CVT teknik bilgileri

Hocam merhaba, motul cvtf teknik dökümanında elfmatic cvt ve elfmatic cvt mv olarak ikisini de desteklediği yazıyor değiştirmeden önce inceledim. Hatta motul fransaya daha detaylı bir teknik bilgi için mail attım daha dönüş yok:)

1-) değişimden sonra araç daha kararlı oldu. Önceden daha çok bağırıp daha az gidiyordu. Şimdi bağırdığı kadar gidiyor:)

2-) lpg yok.

3-) şanzıman yağ ve filtresi değişmeden önce sabah ilk çalıştırma da ekstra olarak yapıyordu fakat yağ değişimi sonrası o problem ortadan kalktı. Sadece düşük hızlarda ayağımı gazdan çekince yapıyor şuan.

4-) araç 6 aydır bende ve servis bakımlı olarak aldım ama yazılım ile ilgili bir bilgim yok. Bugün servis ile görüştüm. Cumartesi günü için randevu aldım. Yazılım varsa güncelleme yapıp kalibrasyon yapacaklar tekrar.

5-) aracı orijinal clip cihazına ve launch cihazına bağlatarak herhangi bir hata kodu olup olmadığına baktım. Bir sorun gözükmüyor.

6-) hocam özelden size Mesaj atmıştım mail adresiniz filan varsa alabilir miyim:)

Teşekkür ederim.

Arkadaşlar yazdım yazdım sildim. NS2 ile NS3 dahi farklı iken nasıl olacak da hepsini kapsayan bir ürün mümkün olabilecek ? Yazılım güncellemesi NS2'den 3'e geçiş için getirilmiş zaten(arka sayfalarda orijinal Jatco servis yazısı mevcut). Tamam değiştirmişsiniz ancak uzun dönem sonuçlarını görmeden olur demek yanlış olacaktır. Uzun dönemde büyük masraflar açabilir.

Bugün Bursa Oto Işık'ta klima fan motorunu değiştirttim. Önce göğsün sökülmesi gerekebileceğini falan söylediler ama arka sayfada verdiğim PDF dosyasında da bulunan söküm görüntülerini göstererek işlemi sadece torpidoyu sökerek gerçekleştirdiler. Eli yatkın kimseler kendileri de değiştirebilir. Bağlantı soketi vs. kısımlarda sorun olursa uğraşmak istemediğim için elektrikçide yaptırdım, yoksa basit bir işlem aslında. Arızalı motorların tamirat yönergeleri de var nette ama onları eklemedim, elektrikçiler tamiratını yapıyor zaten.

Motor olarak SGR tercih ettim. Herhangi bir olumsuz yanını görmedim henüz, bir tık daha az hava akımı var sanki(psikolojik de olabilir) ama çok da önemli değil, zaten son devirde bile kullanmıyoruz genelde. Herhangi bir titreme, ses yapma vs. yok. Orijinal motor Kale marka. Ancak çok kaliteli bir şey olmasa gerek, bir çok Megane/Fluence araçta arıza yapıyor.

Güzel paylaşım teşekkürler [emoji122]

Son düzenleme:
Bugün itibari ile Renault servisinde şanzıman güncellemesi yaptırdım bilginiz olsun. Şanzıman güncellemesi var ve yapıyorlar. Düşünen arkadaşlar servis ile görüşebilir.

Bugün itibari ile Renault servisinde şanzıman güncellemesi yaptırdım bilginiz olsun. Şanzıman güncellemesi var ve yapıyorlar. Düşünen arkadaşlar servis ile görüşebilir.

Güncellemenin tarihi nedir öğrenebildiniz mi ? Bursa'dasınız sanırım. Orada birden fazla servis var, hangisine yaptırdınız? Ücret aldılar mı?

Son düzenleme:
Güncelleme tarihi nedir öğrenebildiniz mi ? Hangi serviste yaptırdınız?

Öğrenemedim hocam maalesef çok teknik bilgi paylaşmadılar. İlk görüştüğüm zaman usta yazılım güncellemesi için sisteme bağlandığında eğer yeni sürüm var ise en son çıkan sürümü yükleyebiliyoruz dedi. Aracınıza daha önce yapılıp yapılmadığını bağlayınca anlayacağız dedi. Bugün yaptılar tekrar görüştüm. Sistemde var olan en son güncelleme yüklendi aracınıza denildi. Yapan usta tanıdık baya ilgilendi. Boğaz kelebeği adaptasyonu da yaptı araca.
Tam anlamadım orayı kaynadı ama program yazılımı Fransa’dan mı çekiyor öyle bişey dedi ama tamda dinleyemedim o ara yalan olmasın.

Öğrenemedim hocam maalesef çok teknik bilgi paylaşmadılar. İlk görüştüğüm zaman usta yazılım güncellemesi için sisteme bağlandığında eğer yeni sürüm var ise en son çıkan sürümü yükleyebiliyoruz dedi. Aracınıza daha önce yapılıp yapılmadığını bağlayınca anlayacağız dedi. Bugün yaptılar tekrar görüştüm. Sistemde var olan en son güncelleme yüklendi aracınıza denildi. Yapan usta tanıdık baya ilgilendi. Boğaz kelebeği adaptasyonu da yaptı araca.
Tam anlamadım orayı kaynadı ama program yazılımı Fransa’dan mı çekiyor öyle bişey dedi ama tamda dinleyemedim o ara yalan olmasın.

Tabi merkezden çekiyordur yazılımı muhtemelen. 2017 güncellemesidir umarım. NS3 ile tam uyumlu hale geliyor.
Hangi servis bu, ben de gideyim Bursa'dakilerden biri ise.

Geri