Megane III 1.6 CVT teknik bilgileri

İstanbul'da değilim o yüzden şahsen gitmedim, telefonda görüştüm sadece. En azından konuştuğum konulara yabancı olmayan firmaydılar (normalde çoğu kişi yabancı dil konuşuyormuşsunuz gibi tepki veriyor bilgisizlikten) : http://atco.com.tr/

Burayla görüşücem.İstanbul çevresi veya Ankarada öneriniz var ise orayada gidebilirim. :D teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar.
Bende Megane 3 1.6 CVT 70 binde araç var. Yeni aldım. Konuyu takip ediyordum bilgiler için teşekkürler. Konu güncel olduğu için size sorayım dedim.

Araç düşük devirde 1.5 -2k arası ve 25-35 km sabit hızda ve sabit az gazda giderken silkeleme yapıyor. Bariz belli ediyor. Daha çok sogukken hissediyordum. Gaz var. Benzinde de yapıyor. Bijuteri değiştirdim usta bobinler iyi dedi ancak yine yaptı. Ne kadar usta bilmiyorum tabi..

Hızlanma şeklinde gaz verdiğimde yapmıyor. Yüksek hızlarda da yapmıyor.

Sorun ateşleme sisteminde midir? Enjeksiyon temizleyici kullansam fayda eder mi?

Bu sorun CVT sanzamdan olabilir mi? Yağ değiştirsem düzelir mi?

Şimdiden İlginize teşekkürler..

Merhaba arkadaşlar.
Bende Megane 3 1.6 CVT 70 binde araç var. Yeni aldım. Konuyu takip ediyordum bilgiler için teşekkürler. Konu güncel olduğu için size sorayım dedim.

Araç düşük devirde 1.5 -2k arası ve 25-35 km sabit hızda ve sabit az gazda giderken silkeleme yapıyor. Bariz belli ediyor. Daha çok sogukken hissediyordum. Gaz var. Benzinde de yapıyor. Bijuteri değiştirdim usta bobinler iyi dedi ancak yine yaptı. Ne kadar usta bilmiyorum tabi..

Hızlanma şeklinde gaz verdiğimde yapmıyor. Yüksek hızlarda da yapmıyor.

Sorun ateşleme sisteminde midir? Enjeksiyon temizleyici kullansam fayda eder mi?

Bu sorun CVT sanzamdan olabilir mi? Yağ değiştirsem düzelir mi?

Şimdiden İlginize teşekkürler..
Şanzıman soğuk iken yapıyor bunu, başka bir sebebi yok. Arka sayfada başka bir arkadaş ile konuşmuştuk. Yağ değişimi sonrası durumun düzelme ihtimali var, denemeden bilmek zor.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, uzun zamandır konuyu takip ediyorum gerçekten doyurucu bilgiler verilmiş fakat şanzıman yağını değiştirip de yazan göremedim daha. Bu konu ile ilgili bu aralar derin araştırmalarım sürüyor. Birkaç arkadaşta bulunan motor soğuk iken silkeleme yapma, motor sıcak iken ayağını gazdan çekince yavaşlama modunda silkeleme bende de mevcut. Özellikle yavaşlama modunda silkeleme yeni başladı. Aracım 105 bin km de. Konu ile ilgili Bursa bölgesinde baya araştırma yaptım. Yağ değişimi yapmak istiyorum ondan olabileceğini düşünüyorum. Bir özel servis buldum değişim ile ilgili bilgili. Fakat yazılım güncelleme de istiyorum o yüzden işlemin serviste yapılması taraftarıyım. Ama burada arkadaşların da bahsettiği gibi gerçekten hiçbirşey bilmiyorlar. Bugün Bursa serviste ki arkadaş bana geri dönüş yaptı konu ile ilgili araştırma yapıp. Şanzıman filtresinin Türkiye’ye hiç gitmediğini bahsetti. Hiçbir servis kaydında değişim gözükmüyor. Ama isterseniz değişim yaparız. 7 litre alıyor %20 si içerde kalır, 5 litre değişiriz dedi. Eskişehir servis ile görüştüm onlarda ustalar ile muzakere edip bana dönecekler. Nissan servis müdürü işe görüştüm. Müdür bey gayet konuya hakim ve bilgili. Renault araçlara bakamayacaklarını ve araçta giderken ufak bir kasılma meydana gelmesinin ki benim araçta da var şanzıman yazılımı ile ilgili olduğunu, yazılım güncelleme yapılınca düzeldiğini söyledi. Konu ile ilgili araştırmalarım sürüyor.

yazılım güncelleme yapılınca düzeldiğini söyledi. Konu ile ilgili araştırmalarım sürüyor.
Araştıran birilerini görmek güzel ama ülkemizde konuya hakim kimse yok malesef. Renault zaten umursamıyor. O güncellemenin detaylarını okudum aslında ama buraya yazıp da kullanıcıların kafasını karıştırmak istemedim.

Jatco'nun genel güncellemesi. Yine HR16DE motorlu CVT7 kullanan Juke modellerini de kapsıyor. Aslına bakarsanız tüm araçların geri çağırılıp güncelleme yapılması gerekiyor bu yazıya göre ama bizim araçların TCM modül sürümleri nedir, şu anki yazılımı nedir soracak adam yok. Nissan servisleri de Renault araçlara yazılım atmıyor ki Renault için ayrı bir güncelleme çıktığını görmedim, bahsi geçen güncelleme Nissan araçlar için mevcut. Özetle birden fazla güncelleme mevcut, sorunsuz güncelleme 2017 yılında gelmiş.

Bursa çevresinde ben de araştırdım, detaylı teknik soru sorunca uzaylı gibi bakıyor herkes. TCM firmware güncelleme dedim birine hatta, hangi serviste çalıştığımı sordu. :) NS3 yağı Bursa Nissan servisinden aldım, diğer parçaları yurtdışından getirttim.

Ben size bir bağlantı vereyim isterseniz, okuyadurun.

Orijinal bağlantı : https://nissan-original.ru/raznitsa-mezhdu-ns-2-i-ns-3

Google translate ile Rusça'dan İngilizce'ye çevirebilirsiniz (Türkçe çeviri kötü olabiliyor) : https://translate.google.com/transl...issan-original.ru/raznitsa-mezhdu-ns-2-i-ns-3

Son düzenleme:
Hocam peki siz değiştirdiniz mi yapı ve filtreyi?

Hocam peki siz değiştirdiniz mi yapı ve filtreyi?

Yağı, filtreyi vs. kendim değiştireceğim mecburen. Ustalara güvenmiyorum, elimden de geliyor az çok. Tanıdık bir usta var, dükkanın uygun olduğu bir zamanı bekliyorum ki malzemelerini kullanabileyim. Bu arada, ilk mesaj düzenlendi, parça listesi genişletildi (muadiller, bakım aralıkları vs.) iki adet de görüntü kaydı ekledim.

İlk mesajdaki bilgiler 1.6 H4M/HR16DE motorlu Fluence için de geçerlidir arkadaşlar. Kasa dışında her şey aynı zaten.

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle erdem444 beye verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim.

Nisan ayı sonunda şanzıman sıvısını değiştirdim. Kesinlikle tavsiye ederim. Şanzıman sıvısı değişimi oldukça kolay.

Değişimden önce araçta yaşadığım sıkıntılardan kurtuldum diyebilirim. Soğukken ilk çalıştırmadan sonra 300-500 metre arası silkeleme yapıyordu. Ayrıca ışıklarda durduğumda titreme yapıyordu. Değişimden sonra bu sorunlar ciddi oranda azaldı. Tam olarak geçmemesinin sebebi ise LPG takılırken boğaz kelebeği ayarı bozulmuş, adaptasyon yaptırmam gerekiyor. İlk fırsatta adaptasyonu yaptıktan sonra sorunun tamamen çözüleceğinden eminim. Ayrıca şanzımanın tepkisi iyileşti. Gaza basınca çok daha hızlı tepki veriyor.
Şanzıman sıvısı olarak Elfmatic CVT kullandım. Üzerinde Approved NS-3 yazmaktadır. Total ana bayisinin söylediğine göre 2016 ve sonrası üretimlerde NS-3 uyumlu olduğudur. Toplam 5 adet 1 litrelik kutulardan satın aldım litresi 80 TL. Kağıt filtresini Hemapar Otomotiv den aldım. Fiyatı 50 TL. Orjinali ile aynıydı, bir fark göremedim. Sıvı ve filtre değişimini Ankara HC Otomatik Şanzıman servisinde yaptırdım. İşçilik fiyatı 100 TL. Değişim yapılırken başında bekledim. Öncelikle karter tıpası sökülerek şanzıman sıvısı boşaltıldı. Daha sonra karter ve metal filtre söküldü. Karter yüzeyi çamurlaşmış vaziyetteydi. Sol tekerin olduğu taraftaki kağıt filtre söküldü.Sökülen karter, mıknatıslar, metal filtre ve kağıt filtre haznesi benzinle güzelce temizlendi. Şanzıman sıvısının iyice süzülmesi için araç liftte yaklaşık 1 saat bekletildi. Daha sonra filtreler ve karter takıldı. Üstteki dolum çubuğundan yaklaşık 4.7 litre Elfmatic CVT şanzıman sıvısı eklendi. Bu arada araç çalışır vaziyette vites değişimleri yapıldı. 5-10 dakika kadar sıvı kaçağı olup olmadığı kontrol edildikten sonra test sürüşüne çıktık. Sonuç başarılıydı.
Değinmem gereken bir diğer nokta karter contası, hiçbir şekilde deforme olmadığı için değişim yaptırmadım. Orjinal karter contası Nissan servisinde bulmuştum. Fiyatı 210 TL. Bence bu fiyata conta almaktansa sıvı conta kullanmak işimizi görür diye düşünüyorum. Şanzıman ustası da zaten sıvı conta ile değişim yaptıklarını belirtti. Bu arada benim aracım 2014 Megane 3 1.6 CVT Gt-Line. Değişim yapılırken aracım 55000 kilometredeydi.

http://www.hemapar.com/ Kağıt Filtre

http://gunayoto.com.tr/ Elfmatic CVT

https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/bakir-pul-karter-tapa-11026-01m02-nissan-juke-4-adet-P284413294 Karter tapa contası

Son düzenleme:
Rusya'daki Jatco servisi 40k km'de bir değişim öneriyor, bilginiz olsun. İlk mesajda da mevcut bu bilgi.
Elfmatic CVT'yi çok aradım bulamadım, fiyatı çok daha uygun ama Eskişehir merkez dahil heryeri baktım yok. :) Şansınız varmış.

Şanzıman sıvısı seviyesi, 83 derece ısıya erişince ölçülüyor normalde, bizim şanzıman 4.8 litre civarı alıyor karter sökülüp takılınca.

Rusya'daki Jatco servisi 40k km'de bir değişim öneriyor, bilginiz olsun. İlk mesajda da mevcut bu bilgi.
Elfmatic CVT'yi çok aradım bulamadım, fiyatı çok daha uygun ama Eskişehir merkez dahil heryeri baktım yok. :) Şansınız varmış.

Şanzıman sıvısı seviyesi, 83 derece ısıya erişince ölçülüyor normalde, bizim şanzıman 4.8 litre civarı alıyor karter sökülüp takılınca.

40k da sanzıman sıvısını kontrol ettirmiştim, rengi yeşil ve berraktı. Ancak 55k da rengi koyulaşmıştı. Şanzıman sıvısı 4.7 litre konuldu(kutuda 0.3 litre kalmış). Belirli periyotlarla seviyesini kontrol ediyorum. Şuan max. seviyesine yakın.

Geri