Istanbuldan kadjar almayi düşünenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyazq3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arka havalandırmayı koltuk altına yerleştiriyorlar. başka araç markalarıda bunu uyguluyor. havalandırma koyacakları yere saklama gözü olarak değerlendirmişler. zaten klimayı yüksek devirde çalıştırınca biraz hava geliyor. orta ve düşük devirlerde çok az bir hava akışı oluyor. klimada düşük seviyede çalıştığı için, sanki hava gelmiyormuş hissi var bende. Fazla takmayın böyle şeylere benim megane de var, bana göre görüntüden başka bir şey değil, neden diyorum bunu verimsiz bir hava akışı var. koltuk altlarındaki havalandırma yeterli bence. Kapıdaki döşeme oynaması nedir arkadaşlar açıklayabilir misiniz.

Döşeme oynamasını Tiryakihasanpaşa da yazdı bende yazdım daha nasıl açık anlatabiliriz ki bende bilemedim.

:berbat Hay başlayacam böyle araca arkadaşlar yahu bu nedir böyle efendiler bilerek pislik yapmış adamlar resmen yaw böyle saçmalık olmaz saçma sapan benim megane sport tourer dada vardı 2011 model privilage camı kapattıgında döşeme olayı+2011 meganede bile arkada havalandırma var bunda yok ama zaten çok az geliyordu arkaya havalandırma orayı boş yuva olarak değerlendirmeleri daha iyi olmuş bugün yene gittim yarım saat önce bayiye , kaldı teslime son 4 gün biraz kurcaladım yene : 12 3
Yan aynaların otomatik kapanışı olmasa bile o yan aynaları katlama düğmesi çok küçük ve şirin olmuş navigasyon bir baska zaten multimedya sistemi süper navi çok çok hızlı tomtomlara göre bass sistemi süpper ekrandan birçok tema aracın tüm bilgilerini görmek ayrı bir güzellik birde hele internet varmış ama o olayı anlayamadım heralde sadece bu r link in uygulamasına ücretsiz giriliyor birde face youtube fln varmı acaba çok merak ettim bu güncellemelerde hep internetten araçtan yapılıyor heralde oda güzel bişey birde canlı trafik durumunu öğrenebiliyoruz onada bayıldım
bikezdaha ön kaputu açtım çubuga sinir oldum,sade bir motor yerlerşimi olmuş güzel,aracın ön far yıkama sistemi yok heralde o ya 130bg 4*4 ünde var yada fransada olanlarda,motor çok sessiz çalışıyor soğuk olmasına rağmen yalıtımda 10 numara yapmışlar,sedef beyaz normal beyazdan farklı biraz daha parlak ve simli yanarlı dönerli acayip bişey olmuş güzel olmuş,koltuklar katlanıyor tek tuşla 10 numara arkalara kesşe ön 2 koltugun arkasında servis olsaydı diye düşündüm yani oralar bomboş hiç değerlendirmiyor adamlar yaw deri kumaş, kumaş deseni çok cüzel,sonra son kez dıştan baktım müthiç bir tasarım harikası yan ,arka,ön ,önde devasa bir reno logosu hoş durmus açıkcası o siyah plastiklerde o öndeki çok güzel büyü ancak araları çok açık yani ordan sinek kaçar fln moralim bozuldu heheeh aracı siteye getirdiğimdede hep örterim üstünü heralde çiziyorlar bebeler,birde benimki panoramasız,şimdi panorama olmayınca üstü rengi açılmazmı en çok etkilenen yerdir tavan işte cam olmasının öyle bir avantajı var birde alıştım tabi reno meganede olmasına heheh araç gerçekten içi güzel yani o orta konsol çok yüksek olmuş çokda cüzel olmuş aracı seviyormuyum: ısırırım ,yalarım heheyani kısacası bu araç tutulur benden demesi çok güzel aşık olmuşam vıyy :silah

Herkese merhaba. Kendim için değil ama 3 akrabamı uzun süredir Kadjar için bekletiyordum. Ben aracı Autoshow'da inceledim kısmetse bu hafta sonu deneme sürüşüne gideceğim. Burada yazan bazı görüşlere katılmakla beraber bazılarına katılamayacağım. Özellikle Qashqai ile karşılaştırmaya ve olabildiğince objektif olmaya çalışacağım. Bu arada babamın 2000 model Nissan Pickup'ı var (inatla yeni modeli bekliyor), annemin 2005 model Micra'sını yılbaşında satıp Clio aldık. İki markayı da severim yani.Önce aracın eksiklerinden başlayayım.
-Clio'nun kaputu yanlış hatırlamıyorsam amortisörlü, Kadjar değil. Çok büyük eksik değil ama olsa iyi olurmuş.
-Elektrikli cam tuşlarının aydınlatılmaması garip. Ama Qashqai de böyle. Ancak alışınca çok büyük problem teşkil etmeyecektir.
-Yorumlarda Qashqai'de yapılan hatalar Kadjar'da düzeltilmesini beklerdim yazılmış. Araç Qashqai ile aynı platformda olduğu için bunda da arkada havalandırma yok. Gerçi ben D sınıfı altı hiç bir araçta o havalandırmaların düzgün çalıştığını görmedim. Ancak tabi ki bir eksik.
-Otomatik farkı 10.000tl. Clio'da Captur'da bu fark 5000 tl. Renault da dizel+otomatik+SUV'nin kaymağını yemek istemiş sanırım. EDC 5000 tl olsa yok satardı.
-Fuarda incelediğim kadarıyla Kadjar Qashqai'den daha "sıkı" hissettirirken, Qashqai'nin iç mekanı özellikle orta konsolu daha albenili.
-Ancaaaak Kadjar'ın gösterge tablosu ve R-Link2 sistemi harika. Nissan veya VW'de o ikisini opsiyon olarak almaya kalksanız direkt 5000 tl eder.
-Kadjar'ın iç mekanı Qashai'den kullanışlı. Bagajı 50 litre civarı daha büyük. Arka diz mesafesi de daha iyi. İç hacmi neredeyse Cr-V kadar diyebilirim. Ayrıca 2. koltuk sırasının tek tuşla yatması ve ön yolcu koltuğunun da yatırılması harika özellikler. Bütün koltuklar yatmış haliyle çok iyi bir iç hacmi var.
-1.2 130 hp lik motor da cazip aslında. Ki aynı motor Qashqai'de 115 hp. Ayrıca 2016'da bu motora otomatik gelecek. Bu kombinasyon beklenebilir.
-İç mekanda kapı üstleri sert plastik ancak tutuğunuz yerler genel olarak deri ve kaliteliydi. Fuardaki araçların biri yarı deri koltuk, diğeri tam deriydi. Yarı deri çok çok yeter. Bu konuda Qashqai'yi hatırlamıyorum. Ancak Kadjar'ın konsol üstü baya yumuşak. Torpido çevresi sert plastik ama kalitesiz değil. Renault kalitesini Kadjar ile beraber arttırmış.
-Plastik ve malzeme kalitesi bence en az Skoda seviyesinde (Superb değil ama Octavia). SAtışta olan Tiguan ile kapışır. Tiguan'a elinizle tık tık yaparsanız dediğimi anlarsınız. Ancak bu araçlar kadar albenili gözükmüyor. VW Grup iç mekanda çok kaliteli olmasa da elindeki malzemeyi çok iyi sunuyor. Bir nevi göz boyuyor.
-Kadjar'ın eşya gözleri Qashqai'ye göre baya fazla. Ama yanlış hatırlamıyorsam soğutmalı torpido veya kol altı dayanağında yok. Olsa süper olurmuş çünkü bu gözler gayet geniş.
-Icon donanım gayet yeterli.Kadjar alınırken kesinlikle 2 opsiyon alınmalı. Pure vision Led farlar (800 tl, bence bedava) ve cam tavan(keşke açılır olsaydı). Diğer ıvır zıvırlar bence fiyat arttırmaktan başka bir şey değil. Araba kendi kendini park etse ne olur (Keşif paketi bence gereksiz). Zaten Iconda geri görüş kamerası standart. Ayrıca şerit takip sistemi var, bu güzel işte.
-Aynaların otomatik kapanmamasına kızılmış. Hakikaten 50 tl'lik bir parçaya bakar. Bizim Clio'da içeriden kapanıyor, ben en ufak bir rahatsızlık hissetmedim.
-1.2 turbo kesinlikle ix35, Sportage'a tercih edilir. Onlardan az yakacağı kesin. Bu arada fuarda yeni çıkacak olan Hyundai Tucson2u inceledim. İç mekanda plastik kalitesi İ20'den daha düşük. Fuardaki en büyük hayal kırıklığımdı.
-Gelelim fiyata. 27.05.2015 tarihinde Renault'daki satış danışmanı arkadaşımın yolladığı fiyatlar: benzinli 70.000, dizel 82, dizel otomatik 87'den başlayacak demişti. Ki açıklanan fiyatlar bu yönde. Evet araç pahallı, ancak bizim zihnimize göre pahallı. Benim eleştiriceğim en büyük nokta 10.000tl lik EDC farkı.
-Bu fiyatlara Ford Kuga var ama 1.6 turbo otomatik 4x4. Bildiğin benzin canavarı. Onun için bu kadar ucuza satılıyor.
VW bugün zam yaptı fiyatlara. Dizel otomatik opsiyonsuz Highline Golf 95.000 tl olmuş. Kadjar'a kesinlikle klasik Renault gözüyle bakılmamalı. Araçta standart Renaultlara göre arttırılmış kalite var. Haftasonu da sürüşüne bakıcaz.
-Son sözüm şu olacak. Keşke dizel-otomatik bir 3-5000 tl daha az olsaydı. Onun haricinde bence parasının aracı, daha ne bekliyorsunuz? Bu araç iyi satacak. Şimdiden insanlar araç aramaya başlamış. Ben de tanıdıklara bu haftadaki sürüşten sonra karar verdirteceğim. Bakalım ne olacak.
Bu arada yeni Tiguan 2016'da gelince dizel-otomatiği 115-120'den az olmaz.

Şimdilik gözlemlerim bu kadar. Kesin fiyat alacaklara da yardımcı olmaya çalışırım.

Bu gece yaklaşık 1 saat oluyor Gölcük İzmit yolunda beyaz renk led farlı gördüm. Mübarek sülün gibi. Allah kaza bela vermesin sahibine

Kadjar ı ınceledık :)

Ayrıca forumlarda ay sonunda %2-3 zam gelecek diye okuyoruz.. O zaman ne yapalım zaten bayilerde araç da az zam gelmeden hemenn alalım...

Bayilerde zaten az araç var onlarda fırsat bu fırsat indirim yapmıyor o halde zam gelmeden indirimsiz fiyattan alalım bari pskolojisi kazanan kim !!!!!!!

%2-3 zam gelcekmiş gelsin... Zam gelince bayii hiç indirim yapmayacak mı sanki.. Hepsi liste fiyatından mı verecek...

Diyecekler ki fiyatlar zamlandı malesf bindirdik ama size %2-3 bindirdiğimizi indirelim lanmsan fiyatından verelim!!!!!!

Bende burdayım siz de burdasınız...

Haklısınız, adamlar su an ılk araçları resmen çakıyorlar ...

zam neden gelıyor anlamadık araç yok fuar fıyatıymıs yok bılmem neymıs, kur zaten yükseltmedi neyın zammı bu?...

hersey vatandaşa nasıl gecırılır onun hesabını yapıyorlar

araç yok dıyor duruyorlardı . ancak INANLAR RENOYA iki gün ara ıle gıttık bırde baktım yok denen ayraçlar bayiye damlamış hemde renk renk

kısacası kımse acele etmesın

renault turkıyeye cok getırdı ılk partıde ama pıyasaya az az sürüyor maksat araç york deyip olanı Kakalamak

bırde ne hıkmetse 1.5dcı icon edc modelınde sunroof ve 19 jant full led paket yok varsa yoksa 105bın veya 94 bın olandan alacak. Kesıf paketı her türlü çakıma peşindeler o da 5000tl ye değmez otomatık parkıma yok kor noktaymıs araç zaten yüksek herseyı goruyorsun...

kısa bır degerlendırme yaparsam

aracın on konsol tasarımı çok ama çok zayıf...

kılma kumandalarını ve tuş takımını begenmedım...

arkada da da havalandırma kanalı yok.

19 jant ıcındekı dıskler cok komık duruyor , küçücük :)ve fren balatası teklilerine dıkkatlı bakın :)

ıcte aydınlatma ufurukten ıkı tane ısıkla yapılmış halbukı led paket madem var ıcıne led yapsaydınız...

kadranı ben beğenmedim. Renkleri çok komık degısıyor :)

edc vıteste vıtes kolunun altındaki plastık tam bri hezeyan nerede fluence ve gtlıne olan parlak metal görünümlü alan

vıtes kolu da çok basıt ve uyduruk geldı. Fkuence ve gtlına göre ....

aracın cin en güzel yanı motor star stop ozellıgı o da her zaman calısmıyor... Kılma devrede ıse hava 3 derece altnda ıse

kol dayama yıne sabıt sunu bır hareketlı yapamadılar gıttı :(

cam acma kapama tuşları ucuz plastik ve ışık yok... Bu arada tek tıklı yanı fluence ve megandakı gıbı degıl . Camı kapatmak ıcın elınız sureklı tuş ta olmalı. Bunu acaba guvenlık amaçlı mı yapıyorlar?

meganların bazılarında hatta bendekı gtlıne da bıle arabadan ınınce camlar ve sunroof açık kaldıysa; kumanda tuşunun kapatmasına ıkı defa arka arkaya tıkla camları ve sunroofu kapatıyor... Bu ozellık guvenlık yuzunden ıptal edılmış mılet camı kapatırken bırısı gelıp camın arasına tahta koyup camı sonradan ındırebıkıyormus , komık degıl mı sızce :))) resmen ozellık çalıyorlar araçlardan

panoramalar cam tavan ıyı ama beni güvenlik yuzunden vazgeçmiyorum olasın bir kazada takla durumunda burası açılınca /parçalanırsa dışarı fırkama durumu oluyormus. Bırde tek parça bu tehlıkleı geldı...

Sonuc olarak kadjar piyasaya mıssan ıle ortaklığı yüzünden yüksekten gırdı 1.5dcı edc de Manuel'in ıle farkı 10 bın olması OHA dememıze sebep oldu. Nıssan QQ pıyasaya yerleşti kadjarın en az bri buçuk senesı var.

alanlar hayrını görsun biz de beklıyecegız bakalım kadjar ı....

allah hayırlı sürüşler nasip etsin

20000 de bir veya yillik bakim muhteşem. Tebrikler reno.bakim 400 tl dediler yanlış anlamadiysam.inşallah dogrudur.oysa kaskai de 10000 km de bir 700 tl 1 ay önce sordum .yakışta da kadjar avantajlı. Ama kadjarin 3.8 lt nasıl oluyo şehir içi şaşırdım dogrusu.bir yönünü eksik buldum testte sol ayna hemen sol yakınımdaki kısa cisimleri
sanki biraz kapatıyo gibi geldi bana.çok mu büyük ayna .dıştan güzel ama.belki de hatchback arabamdan sonra alışamadı gozum.test surusu yaptım. Çok begendim

Arkadaşlar selam.

Dün çobanşeşme inananlarda aracı inceledim. İcon donanım ama hiçbir opsiyon yoktu araçta. Hemen yanında nissan bayii var. Orada QQ'yi inceledim.

Yanımda bir arkadaşım daha vardı. İkimizde reklamcıyız. (Grafik tasarımcıyız) taktir edersiniz ki; meslekten ötürü tasarım olarak gözümüz acık. Güzellik göreceli kavram olsa dahi, işin kuralları su götürmez bir gerçek. Biz de buna göre inceleyen gruptayız.

Sonuç olarak; kesinlikle Her ikimizde ikilemde kalmadan renault kadjarı tasarım dili olarak QQ'ya göre daha başarılı bulduk.

Malzeme kalitesi her iki araçta aynı, işçilik aynı. Zaten aynı sanatkarın ellerinden çıktıkları belli. Gel görelim ki bizim için geriye sadece bu araca bir şekilde sahip olabilmek kaldı. QQ'yi kesinlikle eledik. Hem pahalı, hem de tasarım olarak kadjara göre 1 gömlek altta.

Bugün; zeytinburnu hedef otaya gittik. Orada 1.5 dizel otomatik butun opsiyonlar yüklü aracı hem eşim hem de 6 aylık bebeğimizle inceledik. Araçta hem cam tavan, hem 19'luk petek aralıklı olan cant vardı. Eşim arabayı görünce kesinlikle bunu almalıyız dedi. Ben de bu cantlar ve cam tavanı görünce araca bir kez daha aşık oldum. Bu arada; araç sedef beyaz.

Satış temsilcisinden 1.5 icon+dizel+otomatik, sedef beyaz, 19 cant, cam tavan, led far, stepne icin fiyat istedim. Verdiği fiyat 100.000₺ fakat mudurumle konuşup cuzzi bişey daha yapabilirim dedi (500-1000₺ gibi). Şimdi fiyat olarak piyasaya göre uygun. Ama benim kesemi zorlayacak bu belli.

Yanlız şöyle bir durum var. Evli olanlar bilir iç işleri bakanı ne derse o oluyor. Hanım tutturdu alalım kadjarı diye. Bende satış temsilcisinden test sürüşü için haftaya cumartesiye randevu aldım.

Aracı kullandıktan sonra beğenmiyeceğimi düşünmüyorum. Test sürüşü sadece kendi kendimin sağlamasını yapmak olacak. Allah izin verirse bu aracı ciddi ciddi düşünüyorum.

Sorun edenler için; Arka cam açma tuşunda ışık olsaydı eger. Kucuk cocugumun o isiğa ilgisi yonelip camla oynaya bilirdi. Dolayısıyla oraya ışık koymamalarını ince düşünülmüş bir detay olarak görüp taktir ettim.😄

Bu arada temsilcinin dediği, 1 temmuz itabariye fiyat listesi değişecekmiş. Ama kesinlikle zam olacak demiyor. İndirim gelebilir, zam gelebilir, hediye kampanyalar gelebilir şeklinde konuştu. Zaten test surusunu yapacagim zaman 1 temmuzu gecmiş olacagımızdan ötürü fiyatlar tam kesinleşmiş olacaktır.

Kesinlikle ve kesinlikle 1 bayiden fiyat almayın. Bütün bayileri arayın ve paZarlığınızı yapın derim. Benim kadjardan başka kfamda bir araba yok artık. Allah berkese gönlüne gore versin.

Bu arada; renault'a 100.000₺ verilir mi diyenlere kesinlikle kulak asmayın. O arabanın logosu VW olsa 150.000₺ koyup sıraya yazarlardı milleti. Araç ciddi anlamda kaliteli.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Cümleten hayırlı akşamlar.

sipariş teslim süresi

slm arkadaşlar.bayilere sadece otomatik vites icon gelmiş. acaba manuelinin başlangıç modelini sipariş etsek en geç ne kadar sürede teslim ederler acaba??? bizim bayi tam olarak cvp veremiyorda. bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...ayrıca listede anahtar teslim fiyat diyor bayiler mtv ve trafik sigortasını siz ödeyeceksiniz diyor

Geri