Arkadaşlar, direksiyon kumanda aparatı konusundaki çalışmalarıma bir yenisi daha eklenmiştir. Bir süre önce bir arkadaşımız yeni bir Grundig marka cd çalar almayı düşündüğünü belirterek bu cihaza aparat yapıp yapamayacağımı sordu. Ben de kendisine Grundig cihazlarda w-r(kablolu kumanda) girişi olmadığını belirterek ancak kendisine kablolu kumanda değil de aracın direksiyon kumanda kolundan kontrol edilen bir uzaktan kumanda yapabileceğimi belirttim.Sağolsun bana güvenerek sıfır teybi satın alarak alıcı olarak bana göndertti. Cihaz bana ulaştığında baktım ki cihazda kablolu kumanda girişi var; bana da bu cihaza göre kablolu kumanda için yazılım yazmak kaldı. Büyük bir zevkle yazılımı yazdım ve Grundig cihazı kontrol etmeye başladım. Şu an yurtdışında fabrikasyon olarak interface imal edip satan firmaların sitesinde bile Grundig cihazlar için böyle bir parça yok. Grundig için yazılımı ilk olarak yazmak bana nasip oldu.
Bu arada şunu da belirteyim; her yerde aparat( interface) ile kontrol için cihazın mutlaka w-r girişi olması şart koşuluyor. Cihazında w-r girişi olmayan arkadaşların madur olmamaları için aracın direksiyon kumanda kolundan kontrol edilen uzaktan kumanda yapıyorum. Uzaktan kumanda aynen aparatta olduğu gibi göğüslük içinde kalıyor. Uzaktan kumandadan ucunda ir led bulunan bir kablo döşemenin altından teybi görecek bir yere sabitleniyor. Böylece w-r girişi olmayan cihazlar uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor.Ama şunu da unutmamak gerekir; cihazın mutlaka uzaktan kumanda alıcısının bulunması gerekiyor.
Grundig marka cihazın kontrol videosunu şuradan izleyebilirsiniz:
https://youtu.be/WONuP6S9Clk
Selamlar.