Direksiyon kumanda kolunun aktif edilmesi

İyi günler,Megane 1 için de aparat yapıyorum. cherno359@hotmail.com a yazarsanız PDF formatlı montaj kılavuzunu gönderirim ,incelersiniz.Selamlar.

İyi günler,cherno359@hotmail.com adresime yazın ,yardımcı olayım.Selamlar.
Merhabalar yeni üye oldum benim derdim 2010 model sandero stepway için dreksiyon kumandası lazım nereden temin edebilirim bilen varsa lütfen.2012 modellerde standart geliyor artık aynısı

Merhabalar yeni üye oldum benim derdim 2010 model sandero stepway için dreksiyon kumandası lazım nereden temin edebilirim bilen varsa lütfen.2012 modellerde standart geliyor artık aynısı

Dacia 2011 stepway için bahsettiğiniz proje kolega tarafından yapılan aparatla uygulanmıştır.

selamlar bende yeni renault aldım 2000 scenic ve aldığım teyb pioneer deh-4450bt uyumlumu acaba ..?şimdiden teşekkürler

Dacia 2011 stepway için bahsettiğiniz proje kolega tarafından yapılan aparatla uygulanmıştır.

Kolega ile iletişime geçtim fakat henüz bir cevap yoo benim amacım aracımda olmayan direksiyon kumanda kolunu bulup takmak yeni

Kolega ile iletişime geçtim fakat henüz bir cevap yoo benim amacım aracımda olmayan direksiyon kumanda kolunu bulup takmak yeni
direksiyon etrafında bulunan kaplamalar biraz pahalı. uygun şekilde kesebilirsin. Kola gelince araba parçalayan yerlere git. sembol kumanda kolu iste.

a563f4f1383dbbaf7a283859373a5179.jpg

İyi günler, tam olarak kolun hangisi olduğunu öğrenemedim ama 2011 Duster'lerde bu koldan bulunuyor.Bu kol aynı zamanda Clio'larda bulunuyor.(Yukarıdaki ilk resimdeki)Alttaki rsimdeki kol ise 2012 Duster'lerde bulunuyor.Bu kol aynı zamanda 2004 HB Clio ve Laguna 2 lerde kullanılan koldur.Sanırım çıkmacılardan ararken hangi araç kolunu aramanız gerektiği konusunda yardımcı olur.Selamlar.

cb7d97e9064a0b4b059502a3c429ed05.jpg

Arkadaşlar ,tekrar herkese iyi günler dilerim.Forumdaki arkadaşların istekleri üzerine yapmakta olduğum aparattaki özellikleri geliştirme ve değiştirme çalışmalarım sona ermek üzeredir.Şu an itibarı ile aparat için kartların deneme amaçlı da olsa birkaç tane siparişini vermiş bulunmaktayım.Aparattaki PIC (Mikrokontrolcü) için yazılımı tamamladım.Kartlar hazır olduğunda buradan tüm arkadaşlara projenin tamamlandığını duyuracağım.Yeni tür aparat öncekine göre oldukça gelişmiş olacak.Bildiğiniz üzere önceki aparatta kumanda kolu üzerindeki döner tuş çalışmıyordu.Yeni aparatta bu sorun ortadan kalkacak.Yani artık döner tuşu da kullanabileceksiniz.Bir başka + özellik ise şu: Cd çalarınızda kayıtlı radyo hafızalarınız arasında geçiş yapabileceksiniz(PRESET İşlemi),bu tuş ile Cd veya USB de iken ise klasörler arasında geçiş yapabilirsiniz.Bir başka özellik; radyodaki FM1-FM2-FM3-MW kanalları arasında geçiş(BAND komutu) ve son olarak Cd çalar veya USB de iken ekranda görülen bilgileri değiştirme,yani ekranda çalan parça ile ilgili şarkıcı adı-parça adı-Albüm adı-Klasör adı gibi bilgilerin görünümünü değiştirilmesi(DISPLAY komutu) olmak üzere 10 Adet işlem yapabileceksiniz.Ancak bu arada şunu da belirtmek istiyorum.Tüm bu işlemleri yaptırabilmem için doğal olarak daha gelişmiş özellikler sahip bir PIC ve daha fazla miktarda malzeme kullanmam gerektiğinden ve aynı zamanda oldukça karmaşık olan devreyi hazır bir kart üzerinde uygulamam kaçınılmaz olduğundan tahmini olarak 5-6 TL gibi bir maliyet artışı kaçınılmaz olacaktır.Bundan dolayı isteyen arkadaşıma eski tip aparattan ,isteyen arkadaşıma da yeni tip gelişmiş özelliklere sahip aparattan yapacağım.Bu konudan dolayı beni anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum.
Konuyu özetlemek gerekirse kumanda kolumuzun yapacağı işlemleri aşağıda detaylı olarak belirtmek istiyorum:
Vol + : Sesi artırır
Vol -: Sesi azaltır.
Sessiz tuşu: Bu tuşa bastığınızda dinlemekte olduğunuz ses seviyesi 10'nun üzerinde ise ses seviyesini 9'a kadar kısar.10'nun altında ise sesi tamamen kısar(Bu özelliği ben kazandırmıyorum,Pioneer cihazların özelliğidir)
Alttaki tek tuş: Source; yani cd-Tuner-Aux-USB seçimi yapar.
Döner tuş: Aşağı hareketinde radyoda iken frekansı ileri alır,cd veya USB de ise bir sonraki parçaya atlatır.Yukarı hareketinde radyoda iken frekansı geri alır,cd veya USB de ise bir önceki parçaya atlatır.
Sol üstteki Source tuşu: Radyoda Band(FM1-FM2-FM3-MW seçimi,CD veya USB de Klasör atlatma) işlemi yapar.
Sağ üstteki Source Tuşu: Kayıtlı radyo hafızaları arasında geçiş yapar.
Sol üst source tuşu + Alttaki tek tuş : Display(Cd veya USB de ekrandaki parça ile ilgili bilgilerin görünümünü değiştirir.Aparat hafta sonunda tamamen çalışır duruma gelecektir diye düşünüyorum.Tamamlandığında tekrar bilgilendireceğim.Selamlar.

Arkadaşlar elimde direksiyon kolunu tam fonksiyon aktif eden STALK ADAPTÖR var.
yurtdışından geldi ancak benim megane aracıma uymadı daha doğrusu aracımın orjınal teybi üzerinde ekran yok ekran arabanın konsolunda. Ekran göstergesi teyp üzerinde olmalı imiş...!
pıoneer marka teybi olup ekranlı orjinal teyplerini değiştirenler 2000-2005 model arası Kangoo : Megane : Scenic : Laguna : Modus : Traffic model aracı olanlar bu araçlara uyumlu adaptör var satın almak isteyen olursa sahibinden.com ilan numarası 90037033 fiyat 110 TL dir kullanılmamıştır.

Yada TIKLAYIN: RENAULT MARKA ARAÇLARIN DİREKSİYON KOLUNU AKTİF EDEN KABLO - Kablo & Aksesuar ve Araç Elektroniği Ürünleri sahibinden.com'da - 90037033

Aramıza hoş geldin. Öncelikle kendini üye tanıtımları bölümünde tanıtırsan memnun oluruz..

İlan verme kuralları gereği 50 mesaj sayısına ulaşmamış üyelerimiz forumda satılık ilanı veremezler.

http://www.renaultfanclub.com/rfc-o...ar/36177-ilan-verme-kurallari.html#post504804

Geri