Clio 4 media navigasyon güncellemesi nasıl yapılır ?

Sorduğu kod radyo koduymuş. Servisten öğrenip kilidi actım ama güncelleme başarısız olmuş.
Üstelik şimdi cihaz USB ye yükleme yapmıyor ve tollbox programı da usb yi tanımıyor.
Şimdi USb'yi formatlayıp tekrar denicem. Çalışır inşallah
Flash biçimlendirilmesi lazım dediğim gibi ilkinde 150mb yükledikten sonra tekrar pcye takın ve harita güncellemesini yükleyin ondan sonra oluyor.

FAT32 ve hızlı biçimlendirme olmasın. Şöyle yavaş yavaş sindire sindire :eyv

Merhaba

Güncellemeyi başarılı bir şekilde yapan arkadaşlardan rica etsem lütfen güncel imaj dosyanızı bir upload sitesi üzeriden paylaşabilir misiniz?

Ben de Clio'mu alalı yaklaşık 1 ay oluyor. Güncelleme sırasında ben de sizinle aynı problemi yaşadım. Şu an flash'a dosyayı atmaya kalkınca maalesef donup kalıyor. Bu konuda başarılı arkadaşlar imaj dosyalarını paylaşabilirler mi? Belki bu şekilde kurtulabiliriz bu problemden

Güncellemeyi başarılı bir şekilde yapan arkadaşlardan rica etsem lütfen güncel imaj dosyanızı bir upload sitesi üzeriden paylaşabilir misiniz?

Evet arkadaşlar kilitlenme kervanına bende katıldım :) Ekran kapanmıyor, ses işlevi çalışmıyor. 9,5 mblık sürümü yüklemek isteyince USB'de medya algılanmadı uyarısı çıkmıştı. Ardından Bluetooth'un çalışmadığını farkettim. Yeni imaj almak için boş usb takınca güncelleme yapmadı. Sonrasında kilitlenme oluştu. Birazdan servise gidip hallettireceğim.

Az önce Ümraniye Karen Otomotiv'i aradım. Sorundan bahsettim, ekran şuan açık kaldı diye söyledim. Telefondaki bayan çok yoğun olduklarını, ustanın da "biz çözemeyiz" dediğini söyledi. Yahu forum sitelerinde bile sorunun nasıl çözüleceğini anlatıyorlar siz yetkili servis olarak mı çözemeyeceğinizi söylüyorsunuz. Ekran açık kalmış ve siz çözemeyiz diyorsunuz dalga mı geçiyorsunuz benimle dedikten sonra kem küm etti yoğunuz haftaya getirin dedi. Mecbur suratına kapattım telefonu! :sinirli

Aracı aldığım Pendik Kıyı Otomotiv'i aradım. Getirin bakalım hemen dediler. Aradaki farkı görüyor musunuz? Müşteri hizmetleri, bir servis açıp 2 usta 5 teknisyen tutmakla olmuyor.

R-nav kilitlenince Akü kutup başlarını veya cihazın soketlerini sökmeye gerek yokmuş. Serviste çakmak altındaki kapaktan bilgisayara bağladılar aracı. Oradan resetleyebiliyorlar.

İyi de Klozel, Biz ordan nereye bilgisayarı bağlayacağız ve neyle bağlayacağız. Bireysel olarak yapabileceğimiz 2 uygulama var. Birisi (-) kutup başını söküp 2 dak bekleyip takmak (teyip kodu istemiyor. 2. si Teybi söküp 2 dak bekleyip takmak...

Clio IV Başka Teyp Parmakizi ile Güncelleme.

Güncelleme Olayında Son Durum:

Renault Mais'den gelen bilgi şöyleydi: Başka bir araçtan parmak izi alarak deneyiniz!

Geçen hafta Cumartesi günü bunu yaptım. İşe Yaradı. Şu anda 149 MB lık sistem güncellemesini yaptım.

Ancak şöyle bir sorun söz konusu: Güncelleme yaptıktan sonra tekrar parmak izi almak istediğimde teyp kitlendi. Servis tekrar akü başını söküp resetledi. Renault'a tekrar sordu. ne yapacağız diye cavp bekliyorum. Arkadaşlar bu işi çözeceğim merak etmeyin. Ve en sonunda Güncelleme nasıl yapılır bir katalok, kullanma kılavuzu hazırlayarak herkez ile paylaşacağım!

Bir başka aracın parmak izini verdiğim link buradadır:

Clio IV Başka Teyp Parmakizi.7z
İndirme Adresi: http://www.fileswap.com/dl/dxAWi20Q9k/
Forum Linki: File "Clio IV Başka Teyp Parmakizi.7z"
HTML Linki: <a href="http://www.fileswap.com/dl/dxAWi20Q9k/Clio_IV_Başka_Teyp_Parmakizi.7z.html">File "Clio IV Başka Teyp Parmakizi.7z"</a>

Sistem Güncellemesi Nasıl Yapılır:
1.Bu sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarda çıkartın
2.FAT 32 (Quick format yada hızlı biçimlendirilmemiş olacak) en az 4 GB flaşınıza atın!
3. Arabanızı çalıştırın (raba çalışır durumda olmadan güncellemeyin teyp kapanabilir)
4. R-Nav'ı açın.
5. Flaşı takın ve güncelle yazısını görün.
6. Güncelleme tuşuna basın, güncellesin.

NOT: Şimdilik sakın tekrar parmakizi almaya kalkmayın. Teybiniz tekrar kilitlenir!

Buradan sonra devamını Renault'dan bilgi gelince sizle paylaşacağım!

Son düzenleme:
İyi de Klozel, Biz ordan nereye bilgisayarı bağlayacağız ve neyle bağlayacağız. Bireysel olarak yapabileceğimiz 2 uygulama var. Birisi (-) kutup başını söküp 2 dak bekleyip takmak (teyip kodu istemiyor. 2. si Teybi söküp 2 dak bekleyip takmak...

Hocam kendi başımızın çaresine bakacaksak dediğin gibi akü kutup başı en kolay yol. Ben öncelikle servise götürüp onlara göstermek istedim. Zaten bağladıkları bilgisayar, Renault'nun servis bilgisayarı. Ben güncellemeden vazgeçtim 2011 haritasıyla idare edeceğim kafaya takmıyorum :)

Bu konuyu takip ettiğim kadar sorunun daha netleştirilmediği kanısına vardım ve bu konudaki yaşadığım olayı sizlerle paylaşmak istedim. Ben arabamı almaya gitmeden önce araştırmalar yaparken bu konuyu da ajandama not almıştım. Mevcut araclarda Turkey 2012 Q2 versiyonu yoksa bunun güncellenmesi gerektiği söyleniyordu. 90 gün içinde aktivasyonu yaptırmazsanız ücretli güncelleme yapılacağı yazılıyordu. Bunu Denizli'deki arabayı aldığım bayi ile konuştum onlarda benim talebim üzerine bu versiyonu yüklediler. Sizde yetkili servislerdeki satış departmanı yardımı ile bu konuyu halledebilirsiniz düşüncesindeyim.

Geri