Clio 4 media navigasyon güncellemesi nasıl yapılır ?

Şimdi tekrar denedim oldu hayret birşey yav.

Benim de 3. denemede oldu ama 1.de R-nav kapandı o yüzden olmadı galiba. 2. seferde de pc'den güncelleme yaptıktan sonra baktım zip uzantılı dosyaların simgeleri gözükmüyordu, yani tanımlanmamış dosya gibiydi ona rağmen araca gittim "yükleme sırasında hata oluştu" gibi uyarı geldi. tekrar formatladım araca gittim sistemi boş usb ye attım sonra pc'de naviextras tools programı ile birlikte usb'yi çalıştırdım güncelleştirdim. araca gittim ve oldu (diğer dilleri silmedim).
Konuyu açan,tarif eden ve yardımcı olanlara teşekkürler

Arkadaşlar;

Güncellemeden önce ilk aldığınız parmak izini saklayınız! Sebep;

- Ben aracımı denildiği gibi güncelledim, Şöyle ki;
- önce formatlı usb ye parmak izi aldım.
- Sonra nav'a taktım aracı çalıştırdım ve güncelleme başarılı oldu.
- geri gelip aynı usb'yi tekrar bilgisayara taktım ve bir güncelleme daha buldu (renault-dacia servis noktaları poi güncellemesi) bunu da flaşa yükledim.
- gittim rnav a taktım usb yi ve sonra ekran dondu. ses tuşları çalışmadı, ışık var ama R-Nav kullanılamaz hale geldi, aracı kapatsam da kapanmadı.
- servise gittim ön göğüsü söküp güç kablosunu çıkarıp taktı r-nav'ı (çünkü renault sağolsun reset tuşu koymamış r-nav'a).
- sonra ürün düzeldi serviste.
- bende dedim bari sıfırdan parmak izi alıp güncelliyim; taktım formatlı flaşı, parmak izi alıyım dedim yine ekran dondu eski haline döndü alet, dondu. parmak izi alamadım.
- tıpkı servisdeki adamın yaptığı gibi ön konsolu söküp güç kestim ve alet düzeldi.

- Yetkili servisteki şef bir bilgi daha verdi resetleme ile ilgili; sadece (-) eksi kutup başını sökebilirsiniz dedi. Ama onu sökmek konsolu sökmekten zor bence.

Şimdi bu adam bu şikayetimi kaydetti ve Bursaya eğitime gitti. geri dönünce o bana, ben de size bilgi vereceğim. Benim gibi sorun yaşayan başka arkadaşlar varsa bilmek isterim.

Son düzenleme:
Şimdi bu adam bu şikayetimi kaydetti ve Bursaya eğitime gitti. geri dönünce o bana, ben de size bilgi vereceğim. Benim gibi sorun yaşayan başka arkadaşlar varsa bilmek isterim.

bilgi geldiğinde paylaşırsan çok seviniriz arkadaşım..zira aynı durum bende de oldu..ben akü başını söktüm taktım, iyi şimdi.ama navigasyondan hiç beklediğim verimi alamadım..ki güncelleyemedik zaten..güncelleme yapmadan bekliyor ve takip ediyorum şimdi.

Arkadaşlar;

Güncellemeden önce ilk aldığınız parmak izini saklayınız! Sebep;

- Ben aracımı denildiği gibi güncelledim, Şöyle ki;
- önce formatlı usb ye parmak izi aldım.
- Sonra nav'a taktım aracı çalıştırdım ve güncelleme başarılı oldu.
- geri gelip aynı usb'yi tekrar bilgisayara taktım ve bir güncelleme daha buldu (renault-dacia servis noktaları poi güncellemesi) bunu da flaşa yükledim.
- gittim rnav a taktım usb yi ve sonra ekran dondu. ses tuşları çalışmadı, ışık var ama R-Nav kullanılamaz hale geldi, aracı kapatsam da kapanmadı.
- servise gittim ön göğüsü söküp güç kablosunu çıkarıp taktı r-nav'ı (çünkü renault sağolsun reset tuşu koymamış r-nav'a).
- sonra ürün düzeldi serviste.
- bende dedim bari sıfırdan parmak izi alıp güncelliyim; taktım formatlı flaşı, parmak izi alıyım dedim yine ekran dondu eski haline döndü alet, dondu. parmak izi alamadım.
- tıpkı servisdeki adamın yaptığı gibi ön konsolu söküp güç kestim ve alet düzeldi.

- Yetkili servisteki şef bir bilgi daha verdi resetleme ile ilgili; sadece (-) eksi kutup başını sökebilirsiniz dedi. Ama onu sökmek konsolu sökmekten zor bence.

Hocam ilk öncelikle geçmiş olsun ben bu parmak izi dediğiniz olaydan hiç anlamam etmem ama ben boş bi Flash belleği alıp arabaya takdim ardından harita içine girip harita güncellemelerini tıkladım ve otomatik olarak Flasha yükledi. Daha sonra pcden Renault sitesinden programı indirdim üye oldum ve Flash belleği takdiktan sonra tekrar programı açtım giriş yaptıktan sonra 156mb bir güncelleme yükledi. Tekrar araca gidip güzelce yükledim fakat harita güncellemesini indirmemis sadece cihazı güncellemis tekrar pcye taktım bu seferde yanlış hatırlamıyorsam 58mblik bi güncelleme indirdi oda navigasyonu şimdi hiç sorun yok hepsi güncel.... Siz nasıl yaptınız bilmiyorum. Daha öncede Flash belleğimdeki virüslü müzikten dolayı müzik ortamı kitlenmisdi. Ole bişey olursada Flash belleğin biçimlendirilmesi gerekiyo

Herkese merhabalar,
Ben de 0.9 motor mavi icon aracımı 2 hafta önce aldım.
Daha önce belirtildiği gibi bende ilk güncellemede harita hariç bir güncelleme yaptı 150 mb civarı.
Sonrasında 50 mb bir harita dosyası geldi bunu da yükledim.
Yükleme işlemi bittiğinde 4 haneli PIN sorgu ekranı çıktı.
0000,1234 gibi iki şifre denedim ama her seferinde 1 dk ve 2 dk ekranı kilitledi daha sonra tamamen kilitlenebilir diye denemeye son verdim.
Bu kodu nerden bulabilirim fikri olan var mı?

Herkese merhabalar,
Daha önce belirtildiği gibi bende ilk güncellemede harita hariç bir güncelleme yaptı 150 mb civarı.
0000,1234 gibi iki şifre denedim ama her seferinde 1 dk ve 2 dk ekranı kilitledi daha sonra tamamen kilitlenebilir diye denemeye son verdim.

Dostum bu da yeni bir sorun. Cumartesi servise gidince senin sorununu da soracağım. Hatta forumu açıp okutacağım. Servisteki Bey yarın dönüyor sanırım. ben de dediğim gibi c.tesi sizi bilgilendirmeyi planlıyorum.

Hocam ilk öncelikle geçmiş olsun ben bu parmak izi dediğiniz olaydan hiç anlamam etmem ama ben boş bi Flash belleği alıp arabaya takdim ardından harita içine girip harita güncellemelerini tıkladım ve otomatik olarak Flasha yükledi. Daha sonra pcden Renault sitesinden programı indirdim üye oldum ve Flash belleği takdiktan sonra tekrar programı açtım giriş yaptıktan sonra 156mb bir güncelleme yükledi. Tekrar araca gidip güzelce yükledim fakat harita güncellemesini indirmemis sadece cihazı güncellemis tekrar pcye taktım bu seferde yanlış hatırlamıyorsam 58mblik bi güncelleme indirdi oda navigasyonu şimdi hiç sorun yok hepsi güncel.... Siz nasıl yaptınız bilmiyorum. Daha öncede Flash belleğimdeki virüslü müzikten dolayı müzik ortamı kitlenmisdi. Ole bişey olursada Flash belleğin biçimlendirilmesi gerekiyo

mhurat kardeş sana sormak istediğim bir şey var, 2. güncellemeyi yaparken (yani haritayı güncellerken) alttakilerden hangisini yaptın:

A) 2. güncellemeyi yapmadan önce;
flaşı tekrar formatladım, en son güncellediğim R-Nav'ın parmak izini boş flaşa aldım ve flaşı bilgisayara bağladım, yeni güncellemeyi indirdi ve R-Nav ı güncelledim.

b) 2. güncellemeyi yapmadan önce; flaşı direk bilgisayara bağladım, 54 gb lık 2. güncellemeyi yükledi ve R-Navı güncelledim.

Cevaplarsan çok sevinirim.

mhurat kardeş sana sormak istediğim bir şey var, 2. güncellemeyi yaparken (yani haritayı güncellerken) alttakilerden hangisini yaptın:

A) 2. güncellemeyi yapmadan önce;
flaşı tekrar formatladım, en son güncellediğim R-Nav'ın parmak izini boş flaşa aldım ve flaşı bilgisayara bağladım, yeni güncellemeyi indirdi ve R-Nav ı güncelledim.

b) 2. güncellemeyi yapmadan önce; flaşı direk bilgisayara bağladım, 54 gb lık 2. güncellemeyi yükledi ve R-Navı güncelledim.

Cevaplarsan çok sevinirim.
2nci sık hocam hiç bişey yapmadan Flash tekrar bilgisayara bağladım üye girişini yaptım ve güncellemeyi indirdi. Daha sonra haritayı güncelledi. Flash içinden hiç bişe silmeden taktım yani önceki yuklediklerim duruyordu.

Herkese merhabalar,

Sorduğu kod radyo koduymuş. Servisten öğrenip kilidi actım ama güncelleme başarısız olmuş.
Üstelik şimdi cihaz USB ye yükleme yapmıyor ve tollbox programı da usb yi tanımıyor.
Şimdi USb'yi formatlayıp tekrar denicem. Çalışır inşallah

Geri