Clio 4 media navigasyon güncellemesi nasıl yapılır ?

Merhaba Arkadaşlar, " R-NAV da parmak izi alamayan ve donma sorunu yaşayanlar için beklenen düzeltme. :)" 149 Mb lık iki dosyayı siteden indirdikden sonra formatlanmış USB ye kaydedin. R-NAV a taktığınız anda güncellemeyi alıyor. 2.1.0 a yükseliyor. Bilahare parmak izi alıp ( Donma vs olumsuzluklar olmadan) siteden 2012 haritasını güncelleyip tekrar aracınıza yükleyebilirsiniz. Bendeki donma ve parmak izi alamama sorunu bu şekilde düzeldi.
https://renault.naviextras.com/shop/portal/chooseDevice?live.ui.locale.code=tr
hocam hangi dosyalar onlar tam tarif eder misiniz?

ordaki dosyayı indirdim de hocam emin olmak için soruyorum sizde de 2.0.9 da parmak izi alırken donma oluyor muydu? [MENTION=14879]Ertuğrul Mater[/MENTION]

Evet dosyalar doğru.

upgrade.lgu 65,621 Kb ve upgrade_root.lgu 87,030 Kb bu iki dosyayı formatlanmış USB ye kaydedin. Aracınız çalışır vaziyetdeyken R_NAV a takın. Biraz uzun sürüyor. 2.1.0 a yükselecek. Daha sonra USB yi formatlayarak parmak izi alın. Aldığınız parmak izini bir yerlerde saklayın, ileride lazım olabilir. Sonrasında harita güncelleme bildiğimiz şekilde oluyor.Kolay gelsin

Evet son güncellemeyi yaptım. https://renault.naviextras.com/shop/portal/chooseDevice?live.ui.locale.code=tr sitesine girdim. "Güncelleme işlemi sırasında sorun oluşursa lütfen aşağıdaki dosyayı indirin. Sıkıştırılmış dosyayı kopyalayın ve USB belleğinizin kök dizinine açın, daha sonra USB belleğinizi cihazınıza takın. Güncelleme işlemi başlayacaktır." uyarısını gördüm ve hemen son güncel zipli dosyayı indirdim. Zipli dosyadaki 2 dosyayı flash belleğe atıp araçataki usb'ye taktım. 2.0.9 sürümü 2.1.0 sürüme yükselttim. Ardından yeni parmak izi aldım ve donma, kilitlenme falan yapmadı. Zaten Renault servisi de "Bekleyin yeni bir sürüm yayınlancak ve parmak izi kalırken kilitlenmeye neden olan sorun çözülecek" demişti. Parmak izi aldıktan sonra tekrar usb'yi laptopa bağladığımda ilk başta güncelleme yapan programın kendisi güncellendi ve ardından flashdaki parmak izine 50 mb'lık bir türkiye haritası ve 30 mb lık türkiye poi güncellemesi yaptı.

Konuyu aralarda okuyarak yakalamaya çalıştım, söz konusu güncelleme 2013 versiyonu mu? yoksa Turkey 2012 Q2 olan 2012 versiyonu mu? bunu merak ettim, Ocak ayı sonuna doğru arabamı alırken bayii navigasyonu güncellemiş ve son versiyon olan Turkey 2012 Q2 versiyonunu yüklemişti. Sizin sürüm adları 2.0.9 ve 2.1.0 olduğundan kafamda soru işareti oluştu, 2013 versiyonu çıktı mı acaba diye. Konu hakkında net bilgisi olan forum üyelerinden bilgi paylaşımlarında bulunmalarını rica ederim.

Konuyu aralarda okuyarak yakalamaya çalıştım, söz konusu güncelleme 2013 versiyonu mu? yoksa Turkey 2012 Q2 olan 2012 versiyonu mu? bunu merak ettim, Ocak ayı sonuna doğru arabamı alırken bayii navigasyonu güncellemiş ve son versiyon olan Turkey 2012 Q2 versiyonunu yüklemişti. Sizin sürüm adları 2.0.9 ve 2.1.0 olduğundan kafamda soru işareti oluştu, 2013 versiyonu çıktı mı acaba diye. Konu hakkında net bilgisi olan forum üyelerinden bilgi paylaşımlarında bulunmalarını rica ederim.

Laptopdan güncelleme yaparken Turkey map 2012 ve Turkey Poi 2012 indiriliyor yazıyordu.

Bende de kitlenme oluyordu parmak izi alırken. Ertuğrul Bey'in verdiği linkteki dosyaları attım usb'ye. Şimdi sistem versiyonu 2.1.0. oldu. Birazdan parmak izi alıp harita güncellemelerini de yapacağım. Takılma olmayacak inşallah.

Geri